Reklama

Reklama

Nekonečný víkend

  • Austrálie Long Weekend (více)

Peter s Carlou jsou manželé, kterým to už vůbec neklape. Peter vymyslí, že pojedou na víkend kempovat, přestože by Carla raději letěla na dovolenou do hotelu v Thajsku. Po cestě je slabý signál a Peter se nemůže dovolat svému kamarádovi, který má jet na odlehlou pláž s nimi. Kvůli slabému signálu přestane fungovat i navigace, Peter jede zkratkou, ale na pláž nedorazí, a tak spolu s Carlou přespí v autě. Další den si na místě rozloží stan a utáboří se. Carla se tu nudí, nelíbí se jí tu a chce jet domů. Peter si to užívá, plave ve vodě, surfuje a zastřílí si. Carla zahlédla ve vodě plavat něco velkého a dostala strach, a tak to Peter zastřelil. Manželé neuctívají přírodu – hází odpadky na zem i do moře, jezdí autem přírodou, Petr střílí po zvířatech a poseká živý strom. Zkazí se jim kuře, které chtěli sníst, a pak Petera napadne orlice, zřejmě kvůli vejci, které spadlo ze stromu, a Carla ho rozbije o strom. Vedle Carly proletí šíp a na pláži se objeví mrtvý dugong a zdá se, že se posouvá dopředu. Peter chce další den před odjezdem zkontrolovat, jestli není někde poblíž jeho kamarád, a chce jet na místo, kde viděl jiný vůz. Peter na místě objeví vůz ve vodě s mrtvou dívkou, mrtvou ženu ve stanu a muže oběšeného na stromě. Jedou zpátky sbalit si věci a chtějí odjet, ale nemohou najít svého psa. Peter s Carlou se hádají, a dokonce se poperou. Když jde Peter pejska najít, Carla mu ujede. (TV Prima)

(více)

Recenze (171)

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Zajimavý film, který mě snad nenechal ani na jednu vteřinku vydechnout. Ta zvláštní atmosféra, která z něj přímo vyzařuje každou novou scénkou, mě prostě pohltila a nemohl jsem se dočkat, jak to celé nakonec dopadne. Nápad s pomstichtivou přírodou se mi proto jevil dosti originální, ikdyž vím, že jde prakticky pouze o remake staršího filmu od režiséra Colina Egglestona. Ten sem však ještě bohužel neměl možnost vidět, takže se ani nemůžu pustit na přímé porovnávání, ale určitě to na 100% v blízké době napravím. S ústředním hereckým párem už to ovšem, tak slavné nebylo. Zatím co James Caviezel se mi líbil, tak na jeho partnerku Claudii Karvan jsem nedokázal přijít zkrátka na chuť. Nepřišla mi nejenom málo mému oku atraktivní, ale připadala mi i o trošičku starší, než by měla tato role nakonec být. Závěr pak možná trochu zbytečně přiostřil, ale mě nevadil. V hodnocení jsem se proto rozhodoval mezi 3mi až 4mi hvězdičkami, takže mě mrzí, že nemohu dát třeba kompromis 3,5 hvězd, pač to by mi zde pasovalo náramně. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Letos třímiliontý horor a další zajímavý nápad. Tentokrát si nasraná matka příroda a její zabijácké větve a sovy musí na někom vybít nashromážděnou frustraci. Zkrátka jezdit do přírody už dávno není tak bezpečné, stačí na víkend vypadnout za město, zaposlouchat se a uslyšíte jak flóra spřádá plány a mne si větve. Co se pozitiv filmu týče, obstojná kamera, James Caviezel, režije by určitě mohla být horší, barevný to je, jeden hezký záběr západu slunce ve filmu taky je, lekačky sice žádné nejsou, ale ten tísnivý pocit a nejistota, že si do vašeho kempu kdykoli může přijít zdechnout kapustňák, to je Hičova škola. Na ústřední dvojici Nekonečného víkendu je navíc hned zkraje patrné, že se bude servírovat kyselý koktejl namíchaný z otravných keců a nevěrohodného jednání. Konec je možná efektní ale zároveň neskutečně laciný. Co dodat, Hezky nasnímané hloupé béčko s áčkovým hercem v hlavní roli. Slabší 2* ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Není dobré nasrat matku přírodu. Teror přichází po zvolna, aby nakonec všechno dovršil. Blansk(už mi chybý zkouknout jen jeden film, který ale bohužel neseženu:-(((Silent number, a ani nemá daleko od toho že si ho dám do topky, stačí už jen málo:-))už párkrát dokázal že umí, Long weekend nabízí nádhernou přírodu, ale nádhernou jen na pohled. I když remaky nemám moc v lásce tak tohle patří k tomu lepšímu co svět Hollowoodu vyplavil, a přitom to na mě vyprsklo naprosto nepřipraveně(žeby žádná reklama?) Film stojí na dvou hercích kteří naprosto zvládají co mají. Oba dva jsou děsně nepříjemný že jim přejete smrt, ale prostě to zhrály dokonale, Caviezela jsem v takové podobě ještě neviděl,a byl naprosto přirozený. Paráda. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Na Nekonečném víkendu jsem se pokochal pouze záběry na nádhernou australskou přírodu,nic jiného navíc ale nebylo.Vlastně jsem během celého filmu ani nepochopil,co měli vlastně autoři v úmyslu tímto snad až komorním hororem/dramatem říci a až tady jsem se dočetl,že to vlastně sama matka příroda dala hrdinům nafrak :)...neuvěřitelný blábol.Špatně zpracované,nudně natočené,mizerně zahrané,s malinkatou troškou atmosféry,celkově však ale prostě blábol.Někdo možná bude tvrdit,že jde o originální snímek,mě však celý tento námět přišel strašně uhozený a postavený na hlavu.Nekonečný víkend na mě nezapůsobil ani napětím,ani mysterióznem,ani postupně budovanou atmosférou,prostě ničím,nic pro mě. ()

petero 

všechny recenze uživatele

STORM WARNING ma dostatočne presvedčil o kvalitách režiséra napriek slabučkému VALENTINE a preto som bol na remake 30 rokov starého a pre mňa do vtedy prakticky neznámeho austrálskeho LONG WEEKEND náramne zvedavý. Mal u mňa istú nevýhodu, pretože som nevedel čo od neho čakať. Slasher ani exploitation sa tentoraz nekoná. Bohatší arogantný párik a jeho pobyt v austrálskej divočine neďaleko pláže je tentoraz všetko okolo čoho sa tu točí dej. Dej je tajomný po celí čas, stále je tu prítomnosť nejakého nebezpečia a postupné strácanie zdravého rozumu je pripodzené. Film ma dosť zaujal, prekvapil a zvedavosť po originály vybičoval na maximum, čo je jeho veľké plus vrátane výborného Jamesa Caviezela. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Film měl premiéru 9. října 2008 na Mezinárodním filmovém festivalu Sitges Fantastic. (Terva)
  • Eggleston Hotel, který se ve filmu objevuje, je pojmenován podle Colina Egglestona, režiséra původního snímku z roku 1978. (Terva)

Reklama

Reklama