Reklama

Reklama

Už od starých časů se po mnoho generací šíří příběhy o epických bitvách a mystických legendách v drsné a tajemné Skotské vysočině. Ve filmu se k legendě přidá nová pověst, když odvážná Merida stane tváří v tvář tradici, osudu a nejkrutější bestii. Merida je zkušená lučištnice a impulzivní dcera krále Ferguse a královny Elinor. Je odhodlána jít si v životě svou vlastní cestou. Vzepře se starému zvyku zasvěcení pánům země. Silnému lordu MacGuffinovi, mrzutému Macintoshovi a svárlivému Dingwallovi. Meridiny činy nechtěně rozpoutají v království chaos a běsnění. Když se obrátí o pomoc k podivínské staré čarodějnici, dostane prokleté přání. Merida, která následuje nebezpečné síly, objeví význam skutečné odvahy, aby zlomila příšernou kletbu, než bude příliš pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (42)

Trailer 4

Recenze (1 001)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Au, neříkal Disney, že nechá mágům z tajného bratrstva Pixaru zcela volnou ruku? Protože tady to už tak nevypadá. A rozhodně to není změna k lepšímu. Ještě trochu více stmelování a všechna ta fantazie a cit pro vyprávění dětského a přitom tak dospělého příběhu navždy zanikne. Tady to naštěstí ještě stále není tak vidět, a už jen za postavu Meridy musí být hvězda navíc. Už dlouho jsem neviděl tak skvěle vytvořenou postavu, jak vzhledově (ty Vlasy!!!), tak povahově. A vizuál čerpající ze Skotska je taktéž stále daleko před všemi ostatními protivníky. To a ta atmosféra hvozdů a temných zřícenin zcela překrývá ty infantilní postavičky, slabou zápletku (nebo alespoň motiv), přílišné tlačení na rodinné hodnoty a písničky. A věřím, že u jedné scény děti asi museli pěkně vřískat :)) To oceňuji ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Na jedno zhlédnutí postačující, když jsem se ale následně zkoušel zamyslet nad tím, že bych se na Rebelku někdy podíval znovu, musel jsem se sám sobě hlasitě zasmát. Animovaný průměrňák, který zkrátka nebaví tak dobře, jak od něj dospělý člověk očekává, a uchytí se opravdu jen jako záchytný bod dětského programu o líných vánočních svátcích. Škoda ho... ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejslabší Pixarovka co se příběhové i režijní stránky týče. Animace je sice opět prvotřídní a atmosféru Skotska to také umí prodat více než dobře. Ale postavit celý příběh na putování jedné zrzky a mámy medvědice? To mi přijde na Pixarovské standarty trochu málo. Navíc to začíná postrádat i ono kouzlo a poetiku něčeho víc, čím se studio s lampičkou ve znaku tak hodně lišilo od konkurence. I tak je to ale celkem zábava, která rychle uteče a dětem se zaručeně líbit bude. U takového třetího Madagaskaru a hlavně Ralpha jsem se letos bavil o hodně více. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Brave se klasicky produkci Pixaru trochu vzdaluje, prislo mi, ze to neni prednostne komedie zamerena na deti, ale regulerni fantasy se sem tam nejakym tim forkem nebo hlaskou. Coz je jedine dobre. Je teda fakt, ze prostredi melo daleko, ale daleko vetsi potencial nez ten pribeh, kterej se z toho v druhy polovine vyklube, ale i tak jsem se tech 100 minut nenudil. Furt se neco deje, hudba a dabing spickovy a animace je zas o fous lepsi a treba takova trava, voda nebo vlasy vypadaj absolutne dokonale. Takze celkove za me spokojenost za lepsi 4*. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSOU TACÍ, KTEŘÍ ŘÍKAJÍ, ŽE OSUD JE NĚCO, NAD ČÍM NEMÁME KONTROLU. ŽE OSUD NENÍ NÁŠ VLASTNÍ. ALE JÁ VÍM SVÉ.…..“ /// Princezna rebelka, Robin Hood v sukni (ne debile, nedává chudejm, jen umí střílet…) co nezakládá punkovou kapelu, ale nechává začarovat a pak zase vodčarovat mámu. Pohádka o lásce parchanta k mamince je bez úchylnejch písniček, ničím nezdržuje a jen vypráví a baví. Dítko se bavilo, žena slzu uronila … a já bych řek, že to asi stačí nejen dětem, ale i mě. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Holka se nám chystá zdrhnout z baráku. Žádnej ze všech tří princů ji není dost dobrej. 2.) Mám rád animáky, jen ty písničky mě kapku serou! 3.) Furt přermejšlím, kdo všechno by mohl bejt mámou Johna Josepha Lydona. 4.) Thx za titule ,,Sagittario“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (63)

Zajímavosti (43)

  • Merida má ve filmu více než 1 500 jednotlivě tvarovaných pramenů kudrnatých vlasů, které dohromady dávají zhruba 111 700 jednotlivých vlasů. (Xavi6)
  • Původně se až 80 % filmu odehrávalo v zasněženém prostředí. Poté, co byla režisérka Brenda Chapman vystřídána Markem Andrewsem, bylo však nutné film přepracovat, díky čemuž se v konečné verzi filmu objevuje zimních scén naopak minimum. (Andrew78)
  • Jméno medvěda Mor'dua vzniklo spojením gaelských slov „Mór“ („velký“) a „Dubh“ („černý“). Sousloví odráží jeho vzhled. (tomeek)

Související novinky

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama