Reklama

Reklama

Let Fénixe

  • Česko Let Phoenixe (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Havarované letadlo uprostřed Sahary. Všichni chtějí přežít. Všichni slouží společné věci, někteří více - někteří méně. Všichni myslí v první řadě na sebe, na své životy, na své ego. Bitva může začít... (TV Prima Cool)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (70)

hans500 

všechny recenze uživatele

Vynikající dobrodružné drama, perfektně zrežírováno Robertem Aldrichem (Tucet špinavců), námět je velice povedený a zpracování brilantní. Na 136 minutách nechybí nic co by v takovém filmu mělo být: napětí, skvělá atmosféra, výborné dialogy, vyhrocené situace... sestrojování letadla je uvěřitelné. Film se může pyšnit famózními hereckými výkony, především Jimmyho Stewarta (z toho co jsem viděl, zatím nejlepší výkon) a Hardyho Krügera (skvělý herec, jak dokazuje právě zde, za svou roli odmítnul nominaci na zlatý glóbus). Film nenudí ani na vteřinu a vyůstí povedeným závěrem. Celkem 4,5*. Remake Johna Moorea nesahá tomuto originálu ani po kotníky. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Až teď teprve vidím, jak to v té verzi z 2004 zpackali. Zprasili. Mám chuť tomu zpětně dát odpad. Není potřeba vymejšlet nějaké pitomosti a tápat v nelogickejch kruzích. Je to víc o technické stránce stavby letadla a nezabývá se to pitomostma. Teda zabývá, ale jakž takž snesitelně. Jasně, má to nádech filmu z 60. let, ale na svou dobu nemůžu křivé slovo utrousiti. Uvěřitelnnost sice nic moc, ale v porovnání s tou novou verzí je to papežovo zlato. Herectví Jamese Stewarta se mi zrovna nezamlouvá. Kromě Borgnineho tam snad nikdo horší nebyl. Tahounem filmu byl podle mě Heinrich Dorfmann. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pokus o nemožné? Myslíte že to nejde a že se nakonec přeci jen nedočkáte kýženého úspěchu? To jste asi neviděli tento film vysílaný dnes 12.07. 2008 na TV-Prima. Na Aldricha však jen průměr, viděl jsem lepší ale díky zajímavé scenerii, pěkným exteriérům a hlavně díky charismatickým hereckým výkonům hodnotím vejš než jsem původně zamýšlel..Remake z roku 2004 jsem neviděl tak bohužel nemám s čím porovnávat. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Koncepcia príbehu je dobrá z veľa zaujímavými momentkami, len škoda že to nemá prijateľnejšiu minutáž, občas to až nechcene škrípe v konaniach niektorých postáv, rovnako tak je problém si nájsť nejakú postavu s ktorou by sme súcitili, pre mňa fajn priemer. Ale viac ma zaujal remake z 2004 Let Fénixa, ktorý samozrejme presne kopíruje originál ale aj ten celkový potenciál tohto púštneho dobrodružstva využíva. /60%/ ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Pot, špína, nedostatek jídla a vody, tuny písku a hrstka přeživších chlápků. To je představa extrémní životní situace ve vyprahlé, nehostinné poušti v podání Roberta Aldriche. Na příkladu remaku z roku 2004 je krásně vidět, jak se vnímání filmu od šedesátých let změnilo. Zatímco dnes se dbá hlavně na to, aby byla osádka rasově i genderově vyvážená, Aldrich se zaměřuje zejména na to, co je opravdu důležité - tedy soužití malé skupinky lidí na omezeném prostoru, postupné konflikty uvnitř komunity, ale také vyobrazení demoralizace jednotlivce a tvrdou dřinu. Ačkoli se celou dobu pohybujeme na prostoru několika desítek metrů čtverečních, ty dvě a čtvrt hodiny uběhnou jako voda i díky tomu, že se zde objevuje herecká špička tehdejší doby včetně „toho jediného správného pilota“. 85% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (4)

  • K natáčení bylo použito letadlo typu C-82, které bylo vyrobeno firmou Fairchild pro americkou armádu. (Paganus)
  • Přibližně v osmé minutě, kdy se objevuje záběr na letadlo letící v písečné bouři, lze dobře vidět dva provázky, které drží model ve vzduchu. (Chegi)
  • Hardy Krüger odmítl svou nominaci na Zlatý Globus v kategorii nejlepší vedlejší herec. (Ruuzha)

Související novinky

Zemřel herec Hardy Krüger

Zemřel herec Hardy Krüger

20.01.2022

V americké Kalifornii včera v požehnaném věku 93 let opustil filmový svět německý herecký veterán a spisovatel, Hardy Krüger. Rodák z Berlína má k dnešnímu dni na svém kontě na 70 filmových a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno