foto

Gabriele Tinti

  • nar. 22.8.1932
    Molinello, Itálie
  • zem. 12.11.1991 (59 let)
    Řím, Itálie

Biografie

Italský herec Gabriele Tinti (rozený Gastone Tinti), se narodil 22. srpna 1932 v italském městě Molinella. Gabriele Tinti byl ozdobou filmů 50. - 80. let. Začínal hrát v menších rolích jako např. v KRONICE CHUDÝCH MILENCŮ (1954), kde ztvárnil menší roli Maria Parigiho. Od roku 1960 se objevuje ve filmech takřka všech žánrů. Z jeho početné sbírky jmenujme např. VĚZŇOVÉ Z ALTONY (1962), režie Vittorio De Sica, kde se objevil po boku Sophie Loren, komedie NEJKRATŠÍ DEN (1963), PLÁČ PRO BANDITU (1964), kde si zahrál spolu s Linem Venturou, krimikomedie ČETNÍK ZE ST. TROPEZ (1964), kde se objevil v roli gangstera, LET FÉNIXE (1965) role Gabriel, zde si zahrál menší roli i George Kennedy,  thriller BARBAGIA (1969), režie Carlo Lizzani, kde se objevil po boku Terence Hilla nebo Rosalby Neri, komedie POŠETILOST MOCNÝCH (1971), kde si zahrál Don Césara s Louis De Funesem, TAJUPLNÝ OSTROV (1973) role Ayrton, kde si zahrál spolu s Omarem Sharifem nebo v neposlední řadě IMPOSSIBLE...PAS FRANçAIS (1974), role hrabě de Bonfort. Objevil se také v hororech jako L´OSSESSA (1974) nebo NON AVER PAURA DELLA ZIA MARTA (1989). 

Od roku 1973 se zaměřil spíše na erotické filmy, které točil se svou druhou ženou Laurou Gemser a kterých spolu natočili více než šestadvacet. Kromě ságy Emanuelle se objevili např. ve filmech EVA NERA (1976), EL PERISCOPIO (1979) nebo PORNO ESOTIC LOVE (1980). Gabriele Tinti byl celkem dvakrát ženatý, poprvé se oženil se svou brazilskou hereckou kolegyní Normou Bengell (1963-1969). Podruhé si v roce 1976 vzal italskou herečku indonéského původu a hvězdu erotických filmů 70. let Lauru Gemser, s níž zůstal až do své smrti v roce 1991. 

Gabriele Tinti zemřel dne 12. listopadu 1991 na srdeční selhání v Římě. Je pohřben spolu se svým otcem na hřbitově v Molinelle.

Cucina_Rc

Herecká filmografie

Filmy

1993 Contamination .7
1990 Touha přežít (TV film)
1989 Bar Tango (TV film)
Neboj se tety Marty
Puritana, La
1988 Riflessi di luce
1987 Ellepi (TV film)
1986 Giuro che ti amo
Monaca del peccato, La
Mostro di Firenze, Il
Senza vergogna
Volpi della notte, Le (TV film)
1985 Passaporto segnalato
Peccato di Lola, Il
Sejmi ho a běž
1983 Déchaînement pervers de Manuela, Le
Emanuelle fuga dall'inferno
Endgame - Bronx lotta finale
Mystère
Návrat (TV film)
1982 Belva dalle calda pelle, La
Caligola: Storia mai raccontata, La
Violenza in un carcere femminile
1981 Die Todesgöttin des Liebescamps
L'isola del gabbiano
Nessuno e perfetto
1980 Brigade criminelle
Porno Esotic Love
1979 El periscopio
Guappi non si toccano, I
I Mavri Emmanouella
1978 Infermiera di campagna, L'
Letto in piazza, Il
Mujer de la tierra caliente, La
Via della prostituzione, La
Voglia di donna
1977 Emanuelle in America
Nahá mezi kanibaly
Suor Emanuelle
Válka gangů
1976 Ab morgen sind wir reich und ehrlich
Emanuella: Reportér z Orientu
Eva nera
Il colpaccio
Ragazza dalla pelle di corallo, La
Velluto nero
1975 Diabolicamente... Letizia
Děti nenávisti
Emanuelle nera
La casa dell’esorcismo
Peccato senza malizia
Sensualità è un attimo di vita, La
1974 Celý jeden život
Figli di nessuno, I
Impossible... pas français
Ossessa, L'
Seduzione coniugale
1973 Complot, Le
Frau Wirtins tolle Töchterlein
Lisa e il diavolo
Profession: Aventuriers
Tajuplný ostrov
1972 24 ore... non un minuto di più
Al tropico del cancro
Guernica
1971 Lev má sedm hlav
Marný útěk
Pošetilost mocných
Předivo klamu
Sapho ou La fureur d'aimer
1970 Cestující v dešti
Děla pro Cordobu
Kdo?
La morte risale a ieri sera
1969 Barbagia
Figlio di Django, Il
Scacco alla regina
1968 Ecce Homo
La matriarca
Legenda o Lylah Clarové
1967 Chvíle hrůzy
L'amour à travers les âges
1966 Grande colpo dei sette uomini d'oro, Il
Homme de Mykonos, L'
Protigangová brigáda
Roger la Honte
Tardone, Le
Trappola per l'assassino
1965 Let Fénixe
Sette uomini d'oro
1964 Noite Vazia
Playa de Formentor
Pláč pro banditu
Četník ze Saint Tropez
1963 Beta Som
Nejkratší den
1962 Banda Casaroli, La
Sette spade del vendicatore, Le
Sodoma a Gomora
Solo contro Roma
Ulisse contro Ercole
Vězňové z Altony
1961 Antinea, l'amante della città sepolta
1960 Caccia al marito
David e Golia
Esther and the King
Heaven on Earth
Madri pericolose
Postel pro tři
1959 Agosto, donne mie non vi conosco
Destinazione Sanremo
1958 Civitas Dei
El Alamein
Non sono più Guaglione
Serenatella sciuè sciuè
Sorrisi e canzoni
Vite perdute
1957 Malafemmena
1956 Banda poctivců
Tempo di villeggiatura
Totò, lascia o raddoppia?
1955 Chiens perdus sans collier
Hlavu vzhůru
Scapricciatiello
1954 Giorni d'amore
Kronika chudých milenců
1953 Anni facili
1952 Altri tempi - Zibaldone n. 1

TV seriály

1990 Gorille, Le (TV seriál)
1973 Tajuplný ostrov (TV seriál)

Dokumentární

2019 Deodato Holocaust - a.z.

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace