Reklama

Reklama

Za dávných časů vládl zemi české kníže Krok, který měl tři dcery obdařené nadpřirozenými schopnostmi. Nejstarší Kazi měla schopnosti léčitelky, Teta dokázala promlouvat s duchy a nejmladší Libuše viděla do budoucnosti. Po smrti otce převzala vládu na jeho přání právě nejmladší dcera Libuše. Ačkoliv byla Libuše moudrá a spravedlivá vládkyně, muži jí pohrdali. Libuše se tedy rozhodla provdat za Přemysla Oráče ze Stadic, aby s jeho pomocí dosáhla uznání mezi svými podřízenými. Společně se usídlí na hradě Libušín, odkud Libuše předpověděla i založení a slávu města Prahy, které se později stalo sídlem královského rodu Přemyslovců. Po smrti Libuše přebírá vládu její manžel Přemysl, s končícím matriarchátem však stoupá nespokojenost žen, které nakonec vyvolají Dívčí válku. Příběh kněžny Libuše je tentokrát nahlížen nejen z pohledu Jiráskových Starých pověstí českých, ale opírá se i o divadelní hry Franze Grillparzera a Clemense Brentana. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (200)

boblig 

všechny recenze uživatele

Moc hezky natočený amatérský film. Zahraniční herci a herečky (včetně Kazi a Přemysla) vypadají jako postavy ze softporna, a taky tak hrají. Kulisy jak z lepší pohádky ČT a knižní dialogy z 19. století. Čeští herci se také vyznamenali - Marek Vašut na všechno říká jen "Yeahhh!" a Marko Igonda bohužel špatně skryl stopu po očkování proti neštovicím. Snad jen angličtina Pavla Kříže je aspoň trochu vtipná. Resumé: Pro jedny neškodná naivní blbost, pro druhé feministicko-ekologická agitka. Dvě hvězdičky jsou sice moc, ale ta druhá je za tu nesmírnou odvahu tvůrců něco takového vůbec natočit ... ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

ATYPický FILM. Distribuční společnost mluví za vše. Nejúchvatnějším komponentem filmu byl střih, v patách se mu držel Pavel Kříž a jeho "I am sorry Kaziiiii", Vašutovo "Yeah", tisíc a jeden záběr na měsíc v úplňku a následné soulože / Přemyslovo vzlykání nad Libušiným šátkem, Přemyslův orál a... No vlastně ono se jedná o soubor dokonale nudných WTF scén. Podtím však hrála obstojná hudba. ()

Reklama

Crocuta odpad!

všechny recenze uživatele

V souvislosti s bájí o kněžně Libuši nemá smysl naříkat nad przněním historie (byť část americké kinematografie už dávno dokázala zprznit historické náměty od starověku po současnost a nadále v tom bezostyšně pokračuje) - jedná se skutečně o pouhou pověst a zde bychom měli být k tvůrcům patřičně schovívaví. To by ovšem "Kněžna Libuše " musela za něco stát jako film. Ač je herecké obsazení vpravdě mezinárodní (Česká republika, USA, Ukrajina, Chorvatsko, Maďarsko), rozpočet a zejména schopnosti tvůrčího týmu nestačily na víc než na slátání čehosi, co obyčejně nazývám (jakkoliv zde magie nehraje podstatnou roli) "fantasy sračkou". A jelikož ani to, co by snad mohlo být považováno za příjemné osvěžení - sexuální scény - nevyniká nějakou převratnou invencí, celý projekt se zapíše do paměti českého diváka nejspíš jako "ten film, co ho točili na Americe a co v něm Vašut a Kříž ze sebe dělali blbce." ()

M.a.t.t. odpad!

všechny recenze uživatele

Jasná must see záležitosť pre divákov, ktorí hania niektoré domáce pokusy o historické veľkofilmy. Subjektívne sa síce na Libuši môžu baviť viac ale určite by som to neprikladal nejakým filmárskym či hereckým kvalitám. Až na hudbu, ktorá ako jediná ako tak obstojí, tu nie je vôbec nič... a bohužiaľ som sa na tom ani príliš nesmial. ()

ZkuKol odpad!

všechny recenze uživatele

Samozřejmě je to strašný po všech stránkách. Nejspíš šlo původně o scénář k pornu, protože se tam souloží o stošest a děj odpovídá původnímu žánru. Výprava je nulová (občas máte pocit, že se točilo u vás za barákem), herci zřejmě rozdělení na dvě skupiny - vydělávající Čechy a ambiciózní cizince - leč obě hrají stejně špatně a dialogy, které jsou důkazem, že i domácí video může občas vypadat jako umělecký skvost (svůj podíl mají i postsynchrony). Na tenhle film se dá naházet asi ještě nákladní vlak špíny, takže zmiňmě zajímavý soundtrack, jenž je konponován pro film s cca 100x větším rozpočtem a využíván naprosto mimózně. Občas je to trochu zábavné, ale guilty pleasure to nebude nikdy. Pamatujete si tu Jiráskovu verzi, tak tohle natočil němec (Jirásek si "trochu" půjčoval z tamních legend) za americké peníze a o čem to vlastně je, neví vůbec nikdo... 0% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (5)

  • Původní název filmu zněl Koruna Vyšehradu, později autoři změnili název na Pohanská královna. (Zdroj: cs.wikipedia.org) (dinamit_1)
  • Snímek byl kritiky hodnocen veskrze negativně. Je srovnáván s nepovedeným domácím videem nebo italským soft-pornem 80. let 20. století. Je kritizován za smíšení historického filmu s ekologicko-feministickými poselstvími, levnou výpravou, špatnou kamerou, chabé herecké výkony či špatnou angličtinu některých herců. (Zdroj: cs.wikipedia.org) (dinamit_1)
  • Snímek podle všeho čerpá námět z divadelních her Franze Grillparzera, Clemense Brentana a próz Aloise Jiráska. (Zdroj: kinobox.cz) (dinamit_1)

Reklama

Reklama