Reklama

Reklama

Půlnoční polibek

  • USA In Search of a Midnight Kiss (více)
Trailer

Los Angeles, 31. prosinec. Wilsonovi je 29 let a právě končí nejhorší rok jeho života. Ve městě je nový, nemá holku, nemá ani plán na večer. Touží se zamknout uvnitř svého bytu a zapomenout, že silvestrovská noc existuje. To vše jen do chvíle, kdy ho kámoš Jacob přesvědčí dát si inzerát na internet. Odpoví mu Vivian, dívka pevně rozhodnutá políbit o půlnoci svého pana Pravého…

Začíná nesmírně komická, chaotická a dojemná procházka ulicemi Los Angeles. S prřibližující se poslední hodinou roku čeká za každým rohem uprřímný černý humor i lehce zranitelné city… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (118)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Správných "poctivých" indie až za humna není nikdy dost. Námětově se vracíme k Linklaterově božské dvojici nebo k teen provedení Rande na jednu noc, ale vše dostáváme v mnohem nezávislejším podání (digitální kamera mi pila krev) se skvěle padnoucími herci a trochu větším dramatem než od podobných filmů očekávám. Ale funguje to překvapivě i po té romantické stránce. 75 % ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Romantická vzťahová dráma, ktorá sa v mnohých ohľadoch od štandardnej romantickej šablóny odlišuje. Je to taký svieži vetrík, ktorý funguje hlavne na princípe inteligentného dialógu a zaujímavých postrehoch o živote, láske, nádeji.... Koniec ma svojou horko-sladkou chuťou príjemne prekvapil. Čiernobiele spracovanie neriešim, ale myslím, že by sa snímok obišiel aj bez neho. 75/100 Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsia priserna debilina o normalnych ludoch ako dristaju v akomsi velkomeste dve na tri a melu tam neskutocne hovna /teda pardon, chcel som samozrejme napisat, ze vedu plnohodnotne diskusie/. Jo, jo obycajni ludsky zivot ma svoj zmysel, to bez debaty, ale divak sa nic nedozvie o politike. lebo vseobecny prehlad tvoria prezidenti, premieri, vlady, sultan, krali popripade cisar. Takze nudna debilina na n-tu, nebrat! 5 % ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

L. A. poslední den letoška. Nikdo nechce být sám. Spousta věcí začíná, vypadají nádherně, spousta věcí končí, vypadají beznadějně. Jak jsi na tom Ty ? Lidé se hledají, aby se nakonec rozešli ? Možné to je, někdy ani prsten nepomůže. Sebevědomé setkání, zároveň také útěk a uchopení šance. Použil bych slova z jiného snímku L.A. is like...nowhere, everybody who lives here is lost... Velmi originální pojetí dává dohromady skvělou alternativu, která mně baví, i když romantiku moc nemusím. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

I jednoduché, navíc tisíckrát odvyprávěné příběhy se dají zpracovat originálně a Půlnoční polibek patří k té menšině snímků, která umí pozitivním způsobem překvapovat. Dokáže být nekonvenční a provokativní jako rané filmy Kevina Smithe, volí černobílou kameru a umí s ní vykreslit zajímavou atmosféru, je schopný nabídnout neokoukané herce, co dokážou zaujmout. A co je nejdůležitější, není umělohmotný a mělký. Těm postavám jejich myšlenkové pochody a rozhodnutí věřím, jakkoliv Sara Simmonds v prvních minutách překypuje takovou dominancí a sebestřednou arogancí, že bych na Wilsonově místě záhy odešel středem. Půlnoční polibek je hořkosladká romantika o citovém zrání ve stínu hollywoodských studií natočená v duchu těch nejlepších tradic americké nezávislé scény. Celkový dojem: 80 %. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Snímek šel do distribuce v barevné i černobílé verzi. (Sfinkter)

Reklama

Reklama