Reklama

Reklama

The Yellow Handkerchief

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Americký nezávislý film pojednáva o trojici ľudí cestujúcich naprieč Louisianou, z ktorých každý si na cestu prináša vlastné trápenie. Muž, ktorý sa práve vrátil z väzenia, dospievajúci chlapec, ktorému nik nerozumie a mladé dievča, ktoré žije opusteným životom; všetci traja budú na konci dlhého putovania iní, než boli na začiatku. (MaxForValue)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Zatrpknutý "man of few words", čo postáva ako špatne vyrezaný svätý za dedinou. Emocionálne rozsekaná Bella, ktorá do každého citového vzplanutia vkladá svoj celý život. A k tomu vskutku dosť trápny mladý muž, ktorý sa vydáva za domorodého Indiána. Tak toto je zostava na jazdu po južanskom vidlákove. Spája sa tu príliš veľa elementov, ktoré nemôžu viesť k príjemnému diváckemu zážitku. Čuduj sa svete, po rozpačitom začiatku to graduje takým štýlom, že slaná voda mi tečie po tvári, uaaa. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Nejvíc bych na tomto filmu vystihl asi herecké obsazení. Kristen se mi líbí již delší dobu od "Into the wild", ale s hercem Eddie Redmayne v jedné z hlavních postav jsem měl čest až nyní. Docela příjemně překvapil. Samotný děj už tak nedokáže moc zaujmout. Nespatřil jsem v něm nějaký impulz, který by mě vtáhl "dovnitř" snímku. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Výborné americké nezávislé road movie. K takovým filmům když se člověk dostane, tak aby pomalu oslavoval. Pomalu plynoucí drama s dějem, který se nikam nehrne a který pomalounku představuje jednu postavu za druhou. William Hurt jako čerstvě propuštěný trestanec míří na jih a jelikož mu před nosem ujede jeden z mála místních autobusů, rozhodne se přijmout nabídku ke svezení od mladé dvojice. Jak se postavy pomalu poznávají, poznáváme i my je. Všichni působí přirozeně a říkám, že z Kristen Stewart jednou bude (co bude, ona už jí je) vynikající herečka, která si (až na pár finančních jistot v podobě Stmívání) téměr nevybírá špatné filmy. O Willamu Hurtovi ani nemá cenu diskutovat, to je herectví na Oskara. Zpustošené okolí New Orleans překvapivě není skoro vůbec zpustošené, to jsou spíše životy a příběhy všech tří hlavních postav. Chce se mi vstát a režisérovi zatleskat. Prosím více podobných filmů. Udayan Prasad si mě získal a na jeho další filmy se nesmírně těším. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Hlavní postava filmu, Brett Hanson (William Hurt) je propuštěn z vězení a vydává se vstříc světu. V jedné kavárně se nezávisle na sobě seznámí s chlapcem Gordym a dívkou Martine (Kristen Stewart), s kterými se vydává v autě dál vstříc osudu. Jejich cesta je prokládána flashbacky z Brettovy minulosti a nakonec ho puberťáci vyzpovídají, proč byl ve vězení. Nemastný neslaný film, ve kterém září jen William Hurt. Na můj vkus moc naivně romanticky laděné (ústřední mladická dvojice se od začátku nenávidí, aby se nakonec do sebe zamilovali, Brett jede z vězení za svou láskou, kterou opustil). Kristen Stewart navždy zůstane ksicht emo vydeptané Belly ze Stmívání, asi nic jiného hrát neumí, než jen se ukřivděně a podivně nadrženě tvářit. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Pro mě zklamání. Mám road movie rád, sám jsem si jeden úžasný road trip po středozápadě USA užil, takže se dokážu dobře vcítit. Nicméně zpátky k filmu. Tady je vše evidentně zaměřeno na psychologii postav a velmi decentní vyprávění příběhu. Osobně jsem si přál něco s větší energií, něco pozitivního a zároveň dojemného. Tohle byla bohužel místy nuda, a ač se herci opravdu snažili a působili velmi uvěřitelně a přirozeně, tak příběh mi naopak přišel jako z jiného vesmíru. Úplně mimo. Já teda zdaleka nadšený nejsem, a to jsem se fakt těšil... 45% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • V rámci prípravy na úlohu strávil William Hurt noc v Lousianskej štátnej väznici, ktorá je skôr známa pod názvom Angola. (Sufferer)
  • Jedna ze scén se natáčela ve městě Plaguemine. Konkrétně, kdy je William Hurt propušten po zadržení na policejní stanici a přechazí přes železniční koleje k autu, kde na něj čekají Eddie Redmayne a Kristen Stewart. (zacharo)

Reklama

Reklama