Reklama

Reklama

The Yellow Handkerchief

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Americký nezávislý film pojednáva o trojici ľudí cestujúcich naprieč Louisianou, z ktorých každý si na cestu prináša vlastné trápenie. Muž, ktorý sa práve vrátil z väzenia, dospievajúci chlapec, ktorému nik nerozumie a mladé dievča, ktoré žije opusteným životom; všetci traja budú na konci dlhého putovania iní, než boli na začiatku. (MaxForValue)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Výborné americké nezávislé road movie. K takovým filmům když se člověk dostane, tak aby pomalu oslavoval. Pomalu plynoucí drama s dějem, který se nikam nehrne a který pomalounku představuje jednu postavu za druhou. William Hurt jako čerstvě propuštěný trestanec míří na jih a jelikož mu před nosem ujede jeden z mála místních autobusů, rozhodne se přijmout nabídku ke svezení od mladé dvojice. Jak se postavy pomalu poznávají, poznáváme i my je. Všichni působí přirozeně a říkám, že z Kristen Stewart jednou bude (co bude, ona už jí je) vynikající herečka, která si (až na pár finančních jistot v podobě Stmívání) téměr nevybírá špatné filmy. O Willamu Hurtovi ani nemá cenu diskutovat, to je herectví na Oskara. Zpustošené okolí New Orleans překvapivě není skoro vůbec zpustošené, to jsou spíše životy a příběhy všech tří hlavních postav. Chce se mi vstát a režisérovi zatleskat. Prosím více podobných filmů. Udayan Prasad si mě získal a na jeho další filmy se nesmírně těším. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Je to velice příjemné, klidné, plynne to tak nějak samo a v poklidu to i skončí.....Moc se mi líbil pohled člověka, který vyšel jako bývalý vězeň z vězení a seděl v obyčejném bistru a sledoval vše kolem....To, co je pro nás zcela běžné a každodenní...Ten jeho pohled - to mám vyryté pomalu v paměti...To vnímání okolí a té svobody!! Je to hodně zajímavě obsazené a celou čtveřici mám velice ráda :) :) Jak tu bylo několikrát zmíněno - je to velice příjemné :) Má to krásně rozvržený děj, je tam překvapení a i zápletka, kdy se žena nechtěla vázat a velká rozhodnutí, která ovlivní mnoho lidí kolem...- to se mi moc líbilo...Závěrečná scéna se žlutými "šátky" - ta scéna je beze slov, ale je krásná. Je to přímo ochromující a je to jeden z nejkrásnějších "romantických závěrů", co jsem kdy viděla.... ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

I love it!Nezávislé filmy zbožňuju,stejně tak Kristen :-) Úžasná road movie,ve které tři naprosto odlišní lidé poznávají sami sebe,důležitost toho mít někoho blízkého u sebe a taky že promarněné šance a ztracený čas,nejsou důvodem k tomu,abyste si jimi a svými životními chybami nechali zničit ten život,jenž máte ještě před sebou.Herecké koncerty které pohladí oko i ducha.Kristen prosím hraj takéto role a vykašli se už na upíry :-) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pomalší štart, no potom s postupujúcim príbehom ma to bavilo čím ďalej tým viac. Asi najväčšie pozitívum vidím v zaujímavej skladbe obsahovej stránky a slušných hereckých výkonoch. V niektorých momentoch to mohlo byť síce trocha svižnejšie a niektoré udalosti okolo postáv mohli byť vykreslenejšie do väčšej hĺbky, ale ako hroznú chybu to neberiem. Veľká spokojnosť. 75/100 ()

Belatris 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu mě přivedlo obsazení. William Hurt a Stewartka, to byl příslib hodně zvláštního koktejlu; doplněno Eddiem Redmaynem, to už stojí za riziko dalšího filmového zklamání. To se nekonalo. Pomalé tempo, silná atmosféra opuštěných polorozpadlých domů amerického jihu, skvělý výkon Hurta, podmanivá hudba. Navíc velmi umně napsané postavy, které herci zvládli přesně tak, jak bylo třeba. Úspěch. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • V rámci prípravy na úlohu strávil William Hurt noc v Lousianskej štátnej väznici, ktorá je skôr známa pod názvom Angola. (Sufferer)
  • Jedna ze scén se natáčela ve městě Plaguemine. Konkrétně, kdy je William Hurt propušten po zadržení na policejní stanici a přechazí přes železniční koleje k autu, kde na něj čekají Eddie Redmayne a Kristen Stewart. (zacharo)

Reklama

Reklama