Reklama

Reklama

The Yellow Handkerchief

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Americký nezávislý film pojednáva o trojici ľudí cestujúcich naprieč Louisianou, z ktorých každý si na cestu prináša vlastné trápenie. Muž, ktorý sa práve vrátil z väzenia, dospievajúci chlapec, ktorému nik nerozumie a mladé dievča, ktoré žije opusteným životom; všetci traja budú na konci dlhého putovania iní, než boli na začiatku. (MaxForValue)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Celkem povedené road movie o různorodé trojici lidí, kteří hledají sami sebe a své místo v propletenci našich životů, vztahů a citů, v němž se doteď cítí, jakoby nebyli jeho součástí. Možná bych vytknul občasné sklouzávání do fádnosti a neúplné využití některých potenciálně silných okamžiků, avšak díky hereckým výkonům kvarteta Hurt - Bello - Stewart - Redmayne je tento nezávisák jistě nevšedním zážitkem. 70% ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Hlavní postava filmu, Brett Hanson (William Hurt) je propuštěn z vězení a vydává se vstříc světu. V jedné kavárně se nezávisle na sobě seznámí s chlapcem Gordym a dívkou Martine (Kristen Stewart), s kterými se vydává v autě dál vstříc osudu. Jejich cesta je prokládána flashbacky z Brettovy minulosti a nakonec ho puberťáci vyzpovídají, proč byl ve vězení. Nemastný neslaný film, ve kterém září jen William Hurt. Na můj vkus moc naivně romanticky laděné (ústřední mladická dvojice se od začátku nenávidí, aby se nakonec do sebe zamilovali, Brett jede z vězení za svou láskou, kterou opustil). Kristen Stewart navždy zůstane ksicht emo vydeptané Belly ze Stmívání, asi nic jiného hrát neumí, než jen se ukřivděně a podivně nadrženě tvářit. ()

Reklama

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Nenápadná, zvolna plynoucí road movie, plná vynikajících hereckých výkonů, emocí a lidskosti, s hřejivým poselstvím, že štěstí nás může potkat kdekoliv a s kýmkoliv. I v situacích, kde to vůbec nečekáme nebo v době, kdy už v něj dávno nedoufáme. Nikdy není pozdě začít znova a nikdy není pozdě naučit se odpouštět – především sám sobě. ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Film o několikadenní jízdě státy na jih, který je spíš jízdou, která má za cíl zjistit jací jsme a co vlastně od života chceme. Mám moc ráda tyhle malé filmy, které nechtějí šokovat, které plynou líně a hebce, jsou pomalé a velmi nejistě se kradou do mysli, za to na konci víte, že jsou usazené v hlavě právem. William Hurt je velmi šarmantní, sdílíte s ním jeho pocity. Za něj mluví už jen jeho oči! Kristen Stewart je výborná a potvrdila jen to co už si myslím dávno (je velká škoda, že je spojovaná pouze s Twilightem, kterej za nic nestojí), Eddie Redmayne je velmi atypický o to víc se do tohohle ne zrovna typického snímku hodí, budu se muset podívat na nějaký další film s ním a Maria Bello je taková dodatečná ozdůbka tohohle nenápadného, ale velmi příjemného filmu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Pochutnal“ jsem si – po všech směrech. Milá a opravdově vystavěná road movie, ve které nehrají hlavní úlohu nějaké převratné emoce, ale jednoduše život. Osud si tu těžce zahrává s hlavními představiteli, ať už jsou jakkoliv staří. Vyprávění se tak záhy zařízne pod kůži jako neposedná tříska. Bývalý trestanec Brett se totiž dostává do společnosti mladé dvojice, přerostlého snílka Gordyho a patnáctileté Martine, která (ač to tak na první pohled nevypadá) taktéž uvízla na mrtvém bodě. Tihle tři se pomalu ovlivňují, poznávají, stejně jako divák všímající si starých dobrých a navrch poctivých „dramat“. Každý z nás (i z hrdinů) něco hledá. Porozumění, zájem, lásku, zázemí. Indický tvůrce Udayan Prasad, kterého bude dobré sledovat, volí poměrně zajímavé cesty a pomalu plynoucí tempo. Měl navíc štěstí na skvělé herce, u Williama Hurta není o čem diskutovat, o Kristen Stewart a její dle mého úžasné budoucnosti by se dalo mluvit hodiny. Hůře zařaditelný snímek je zasažen trošku zbytečně do zpuštěné oblasti léčící se z řádění hurikánu Katrina, přesto se největší dramata dějí někde úplně jinde!! Moc příjemné překvapení.. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • V rámci prípravy na úlohu strávil William Hurt noc v Lousianskej štátnej väznici, ktorá je skôr známa pod názvom Angola. (Sufferer)
  • Jedna ze scén se natáčela ve městě Plaguemine. Konkrétně, kdy je William Hurt propušten po zadržení na policejní stanici a přechazí přes železniční koleje k autu, kde na něj čekají Eddie Redmayne a Kristen Stewart. (zacharo)

Reklama

Reklama