Reklama

Reklama

Mé jméno je Nikdo

  • Itálie Il mio nome è Nessuno (více)
Trailer 1

Zkušeného pistolníka Jacka Beauregarda (Henry Fonda) už nebaví být ustavičně ve střehu a dokazovat náhodným mladým puškám svou rychlost. Chce se jen sejít se svým dávno ztraceným bratrem a pak navždy odplout do vysněné Evropy. Do cesty se mu ovšem postaví vynikající střelec a vtipálek, který si říká Nikdo (Terence Hill) a má docela jiný plán ohledně Beauregardova osudu. Začíná záchranou života a končí pistolnickým soubojem dvou modrookých střelců v pravé poledne... Spaghetti western říznutý klasickou italskou komedií natočil v koprodukci Itálie, Francie a Západního Německa režisér Tonino Valerii, někdejší asistent režie u dolarové trilogie Sergia Leoneho. Jeho vliv je patrný zejména v úvodní scéně, namísto opisování jde však u Valerie spíše o poctu a dál se snímek ubírá vlastním směrem. Rozkročený mezi taškařicí nad nejznámějšími westernovými klišé a nostalgií nad mizející érou nespoutaného Divokého západu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (265)

genetique 

všechny recenze uživatele

Na tento film mám priam nostalgické spomienky. Bol to asi môj prvý western s Hillom a dlhé roky som mal na stene prilepený biely plagát s deravou ponožkou. Po dlhej dobe sa už naň však pozerám inak. Asi najnetradičnejšie spojenie westernu a komédie už len z pohľadu dvojice Hill-Fonda, z pohľadu hudby a samozrejme režiséra. 70%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Staré dobré filmy mě pořád dokážou překvapovat. Dokonce i v případě mých oblíbených herců. Tady se naprosto nádherným způsobem předvedl Terence Hill, můj oblíbenec s dvojky z Budem. A to ve filmu, který jsem za celých svých 24 let života ještě neviděl. Stydím se, ale zároveň musím říct, že jsem si ten moment užil nejlépe, jak jenom to šlo. Mé jméno je Nikdo je nádherný western s typickými dobráckými a tím pádem i komediálními kořeny. Terence Hill hraje neuvěřitelného dobráka. Henry Fonda zase chlápka, který do westernu vysloveně patří. Tady je ale Terence Hill a celé to nabírá neuvěřitelně krásnou atmosféru, která začíná a končí nejenom na dialozích, ale hlavně, a to především, na nekonečně dlouhých a překrásných pohledech očí mezi Terencem a Henrym. Tak krásné emoce dokáží ve filmu ztvárnit jenom dokonalí umělci. Dnes už se to nenosí, ale dříve bych jim za tyhle zážitky nosil zlaté banány na stříbrném podnose. Krásný zážitek a věřím, že bude krásný i pokaždé, kdy se na něj znovu podívám. Scéna, kde Terence přišel do hospody zedřenej jak kůň, dal si pivo, pak asi dva litry whisky a nakonec ještě byl schopnej zbalit jednu bábu za pultem, prostě nemá chybu. Takhle bych se po dvou litrech tý nejtvrdší whisky chtěl cejtit i já. No, Terence je prostě frajer. ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit jako celek, protože film je značně roztříštěný, vynikající scény se střídají s dlouhými nezáživnými pasážemi nebo druhem humoru, bez kterého bych se obešel (typicky fackovací panák). Pobavily mě hříčky a dvojsmysly se jménem Nobody i několik vtipných situací (vede panáková scénka a závěrečný fórek s holičem), ale ještě více jsem ocenil dobré westernové momenty okořeněné skvělou hudbou Ennia Morriconeho (s výjimkou jednoho nepovedeného motivu). Čtvrtá hvězda je tak nějak navíc, protože chvílemi jsem se doopravdy nudil, ale tenhle snímek mi zkrátka nepřipadá jako průměrný film, který by měl někde zapadnout. Je potřeba ocenit invenci a hravost, které jsou zřejmé i po čtyřiceti letech od vzniku filmu. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Blejskáš se jak dveře od bordelu !! Na 10 mil tě každej pozná !!" ;) Jediný dokonalý dílek této nepříliš pohromadě držící schizofrenické spaghetti skládačky stvořil génius Ennio Morricone, zde ve špičkové formě, jedním ze svých nejlepších soundtracků vůbec, především jejíž rozjásaně odlehčená složka mě naprosto fascinovala !! Duo Terence Hill, Henry Fonda se překonává, upřímně jsem nečekal, že si zrovna tito dva machři až tak parádně navzájem sednou, nicméně dál už je to poněkud horší.. Faktem je, že tento paradoxně až převycizelovaný snímek režisérů Tonina Valerii a legendárního Sergia Leoneho nezapře snahu o jakousi netypičnost a svěžest, což jen kvituji, leč nevyhne se hluchým místům.. A zejména si stále nejsem jistý, jak si užít tu polovičatě provedenou závěrečnou scénku Fonda vs. všichni ostatní.. Ne, že by mi ten mix (sebe)parodie a pocty klasickým westernům vyloženě neseděl, jen se mi právě v té odlehčené komické poloze zdál tento jedinečný kousek neskutečně křečovitý.. [ Dabing 6/10 ] Příjemná, kupodivu devadesátková, záležitost Golem Filmu s typickým spojením Hill, Trávníček. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Škoda přepálené stopáže už tak typické pro Leoneho. Tenhle špageťák (rozuměj špagety western) je dobře koukatelný a to obzvlášť díky perfektní ústřední dvojce (Fonda by však měl hrát už jen záporáky), skvělým pistole soubojům a nejvíc, kvůli tak obyčejně geniálnímu hudebnímu rukopisu Morriconeho.... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Nessuno (Terence Hill) ve filmu jí fazole. Terence Hill měl rád fazole i v soukrém životě. (Redyx1)
  • Děj filmu se odehrává v roce 1899. (SONY_)

Související novinky

Reklama

Reklama