Reklama

Reklama

Mé jméno je Nikdo

  • Itálie Il mio nome è Nessuno (více)
Trailer 1

Zkušeného pistolníka Jacka Beauregarda (Henry Fonda) už nebaví být ustavičně ve střehu a dokazovat náhodným mladým puškám svou rychlost. Chce se jen sejít se svým dávno ztraceným bratrem a pak navždy odplout do vysněné Evropy. Do cesty se mu ovšem postaví vynikající střelec a vtipálek, který si říká Nikdo (Terence Hill) a má docela jiný plán ohledně Beauregardova osudu. Začíná záchranou života a končí pistolnickým soubojem dvou modrookých střelců v pravé poledne... Spaghetti western říznutý klasickou italskou komedií natočil v koprodukci Itálie, Francie a Západního Německa režisér Tonino Valerii, někdejší asistent režie u dolarové trilogie Sergia Leoneho. Jeho vliv je patrný zejména v úvodní scéně, namísto opisování jde však u Valerie spíše o poctu a dál se snímek ubírá vlastním směrem. Rozkročený mezi taškařicí nad nejznámějšími westernovými klišé a nostalgií nad mizející érou nespoutaného Divokého západu. (Česká televize)

(více)

Diskuze

breeder

breeder (hodnocení, recenze)

Mne to vôbec nesadlo. Tieto artovské filmy alebo filmy, čo točí nejaký slávny režisér sú často nadhodnotené len z ducha slávneho majstra. Občas som sa len divil nad niektorými výjavmi vo filme, niektoré scénky by mali byť komické, niekedy melancholické, alebo viac rázy na mňa pôsobili scénky rozpačitým dojmom. Inokedy som sa pristihol že som snáď v nejakom poetickom filme, Zábery na nejakú bandu 150 banditov o ktorej prakticky nič nevieme, len sa preháňajú sem a tam. Bezmenný najskôr cvála za nimi, potom zase cvála nazad, bez akéhokoľvek vysvetlenia. Do toho poeticko-alegorická hudba zborového spevu. Ako, toto vážne nie. A k tomu prepálená stopáž

Příspěvek byl smazán administrátorem.

KIT.HL

KIT.HL (hodnocení, recenze)

V českém znění: Pavel Trávníček – Terence Hill (Nikdo), Ladislav Frej – Henry Fonda (Jack Beauregard), Jan Přeučil –.Jean Martin (Sullivan), Zdeněk Dušek - Geoffrey Lewis (šéf Divoké bandy), Petr Pospíchal, Josef Velda, Zdeněk Blažek, Miloslav Mejzlík, Vladimír Kudla, Josef Nedorost, Milan Livora, Jiří Pleskot, Vladimír Fišer (titulky), a další. Překlad a dialogy: Ivan Hanuš Zvuk: Josef Hubka Střih: Josef Valušiak Produkce: Jiří Beránek Režie českého znění: Marie Fronková Vyrobil: Golem Film, 1993 http://dabingforum.cz

Enrico

Enrico (hodnocení, recenze)

Pro mě legendární western, který mohu vidět i několikrát za rok. Ta závěrečná scéna (přestřelka u vlaku) je sice hodně přitažená za vlasy, ale celkový dojem z filmu nepokazí. Nádherná hudba, skvělý český dabing, spousta humorných scének. Film jednoznačně patří mezi 5 mých nejoblíbenějších westernů (další jsou: Tenkrát na západě, Trumfové eso, Podivné dědictví, Pro hrst dolarů navíc)

Florián

Florián (hodnocení, recenze)

Viděl jsem ho sice před léty (dnes ho nikde nadávají) ani ho nějak nemohu sehnat, ale byla to pro mě pecka..A ta Morriconeho hudba!

Související novinky

Reklama

Reklama