Reklama

Reklama

Na Zlatém jezeře

  • USA On Golden Pond (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rodinné problémy milujících manželů Ethel a Normana Thayerových (Katharine Hepburn a Henry Fonda získali za své role Ceny Akademie) se vyhrotí během jejich pobytu na Zlatém jezeře v Nové Anglii. Jejich dcera Chelsea (Jane Fonda) přijede na návštěvu se svým novým partnerem Billem (Dabney Coleman) a jeho tvrdohlavým synkem Billym (Doug McKeon). Střet tří rozdílných generací na sebe nenechá dlouho čekat. Avšak to, co začíná jako válka tvrdých hlav mezi Normanem a Billym, pozvolna přerůstá ve vztah, který si Chelsea vždy přála se svým otcem mít. Norman objevuje, o kolik přicházel, když po léta odmítal lásku své jediné dcery. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

genetique 

všechny recenze uživatele

Úspech, ktorý film získal od akademikov, som akosi prehliadol a tak som sa naň vrhol bez nejakého väčšieho očakávania. Návnadou bolo herecké obsadenie v spojení s dramatickým žánrom. Počas filmu som však myslel na to, že Henry Fonda a Katherine Hepburn podávajú taký krásny a hlavne prirodzený výkon, že nejaké ocenenie by som im zaň určite doprial. Hlavne oni boli podporou k tomu, že film ako celok pôsobil náramne srdečne, prirodzene a blahodarne. O to väčšie bolo prekvapenie a uspokojenie, keď som zistil ako na tento filmík reagovala akadémia. Takúto pohodu, vyžarujúcu z filmu, nájdeme len v málo príbehoch. Tento bol navyše šmrncnutý nielen ladnou dramatickou zložkou, ktorá dodávala trošku vážnosti, ale najmä tou ľahkosťou a akýmsi poetickým humorom. Ale naozaj sa toho priradenia nemusíte obávať. Uštipačným a doberavým humorom to tu len tak srší. 95%. ()

Neotom 

všechny recenze uživatele

Kvalitní herecké obsazení, jímavý příběh, poklidné tempo, krásné prostředí, klavírní skladby v pozadí. Kombinací těchto faktorů vznikl film tak pozitivní, až se dotýká samotné hranice kýče- naštěstí ji ale nikdy nepřekročí. Mám snad jedinou výraznější výtku: Občas se mi nezamlouvala psychologie postav (zvláště radikální změny nálad během několika sekund bez zjevné příčiny). 80% ()

Reklama

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert pro dvě osoby - Henryho Fodu a Katharine Hepburn. Jejich podání manželského páru v podobě jízlivého a nepřístupného Normana a na druhé straně optimistické, roztržité Ethel je naprosto okouzlující. Příběh je velmi jednoduchý, vlastně by se dalo říct, že tu žádný není, ale zato je tu spousta životní moudrosti. Škoda, že v poslední třetině už film zajel do běžných kolejí a tak nějak skončil podle očekávání, jinak by to bylo asi za plnou palbu. (HD, orig.) ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Nenápadný snímek, jehož údělem je zahřát na srdci, což se mu v mém případě povedlo. Vůbec mi nevadilo, že dějová linie není vygradovaná a je jaksi suchá a bez šťávy. I tak má tenhle kouzelný film mnoho co říci, nejen díky svému velice kvalitnímu obsazení. Takhle nějak bych si představoval důchod... co důchod? celý život! 85% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Krásne prostredie Zlatého jazera vytvára kulisy pre manželov Normana a Ethel, ktorý sa tu vyrovnávajú so starobou a v prípade Normana i s narušeným vzťahom k dcére Chelsey. Príbeh filmu sa odohráva v období Normanovej osemdesiatky a nasledujúceho mesačného pobytu malého Billa na Zlatom jazere. Vzťahy piatich ľudí prekonávajú drobné peripetie a dômyselne napísaný scenár postupne odkrýva prapríčiny ich súčasného správania sa. Za najväčšiu devízu filmu považujem jeho prirodzené a uveriteľné plynutie, u Ethel navyše jej vrúcny vzťah k Normanovi aj keď ho ufrflaný a mrzutý Norman podrobuje ťažkým skúškam. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Herečka Barbara Stanwyck bola počas natáčania na telefóne pripravená nahradiť Katharine Hepburn (Ethel Thayer) v prípade, že by sa Katharine nemohla objaviť na place kvôli operácií, ktorú podstúpila ešte pred natáčaním. (fishki)
  • Na začátku filmu se Norman (Henry Fonda) dívá na starou fotografii se slovy "kdo to ksakru je" a je patrné, že se jedná o Normana, jeho ženu Ethel (Katharine Hepburn) a jejich dceru Chelsea (Jane Fonda). Ve skutečnosti je na fotce Henry Fonda, čtyřletá Jane Fonda a její matka Frances Seymour Brokaw. (Kulmon)

Reklama

Reklama