Reklama

Reklama

Dolanův cadillac

  • Velká Británie Dolan's Cadillac (více)

Robinson ztratil ženu svého života, Elizabeth, která měla svědčit proti jednomu z největších zločinců Jimmymu Dolanovi. Než došlo k soudu, zahynula záhadně při „nehodě“. Zoufalý Robinson chce za každou cenu spravedlnost, a když selžou všechny legální prostředky, bere pomstu do svých rukou. Dolan jezdí ve svém cadillacu po dálnici a právě tu si zvolil Robinson jako místo odplaty… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (81)

fars 

všechny recenze uživatele

K poměrně krátké povídce jsem se dostal k překvapivě velmi slušně natočenému filmu. Některé detaily z povídky zde tvůrci vynechali, některé jiné zase přidali. Hlavně v první půlce dost rozšířili popis Dolana a jeho obchod s uprchlíkama. Je to tak mezi 3 a 4*, nakonec jsem se rozhodl že Slater a Bentley za mě tlačí hodnocení nahoru. Doporučuji povedený český dabing. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo příjemné překvápko. Když se Wes Bentley naštve, tak klidně nechá bezcitného obchodníka s lidmi na sex a vraha své ženy Christiana Slatera pohřbít zaživa v jeho luxusním neprůstřelném cadillacu. Pomsta je sladká nebo v tomto případě spíš betonová vzhledem k tomu, že díra v silnici je tak akorát, aby tam auto typu cadillac v pohodě zapadlo a uvězněný maniak prosil o život jako smyslů zbavený. Je znát, že thriller byl natočen podle krátké povídky Stephena Kinga a tomu odpovídá i kratší minutáž. Wesley se Slaterem jsou jako dva nesmiřitelní protivníci opravdu dobří, ale Slater jasně se svými hláškami dominuje a pomalu se stává specialistou na záporné role. K dobru mu lze přičíst i fakt, že svého záporáka nijak nepřehrával. Výsledkem je stylová pomsta v brakovém balení. Mé hodnocení: 100% ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

První hodina se docela vleče a oproti přímočaré povídce události zbytečně natahuje, ale poslední půlhodinka filmu reputaci docela napravuje. Slater je prima a Wes Bentley se taky snaží. Kingova povídka je o dost lepší i když nepatří zrovna k mým nejoblíbenějším a s filmem je to hodně podobné. Není to nic světoborného, ale za podívaní (přečtení) to stojí. P.S: V úvodu mě naštvalo nenápadné slovní zaměnění hadráka Dolana za megasvini Flagga. Kingovi fandové ví o čem mluvím. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Hmm, filmová ľahôdka. Bolo by to na plný počet, nebyť otrasného Wesa Bentleyho (Robinson), ktorý mi začal byť sympatický až v samom finále filmu. Christian Slater však podal v roli slizkého Dolana naozaj perfektný výkon a právom si celý film ukradol pre seba. Bez neho by to bol šedý priemer a možno ani len to. Naozaj som neveril, že ten nápad s trestom pre Dolana môže dopadnúť tak dobre. Naozaj pekelná pomsta. **** ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Ano, opět thriller a opět VB. Ta na to má prostě buňky. Jeff Beesley konečně přihodil do kotle něco, co pořádně zamíchalo světovou kinematografií. Kdo čeká, nudnou a klasickou hru na kočku a na myš, tak má částečně pravdu, ale rozhodně s takovýmto nasazením herců. Kdo čeká hektolitry krve nebo drastické přestřelky a závody aut, je také ,vedle. Čeká ho velmi nenápadný, nicméně velmi povedený thriller bez zbytečných dějových zvratů, ale hlavně, bez patetického konce ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel od května do června 2008 v Kanadě (Moose Jaw a Regina) a USA (Las Vegas). (GASTON73)

Reklama

Reklama