Reklama

Reklama

Dolanův cadillac

  • Velká Británie Dolan's Cadillac (více)

Robinson ztratil ženu svého života, Elizabeth, která měla svědčit proti jednomu z největších zločinců Jimmymu Dolanovi. Než došlo k soudu, zahynula záhadně při „nehodě“. Zoufalý Robinson chce za každou cenu spravedlnost, a když selžou všechny legální prostředky, bere pomstu do svých rukou. Dolan jezdí ve svém cadillacu po dálnici a právě tu si zvolil Robinson jako místo odplaty… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (81)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Tvorba Stephena Kinga je fascinující v tom ohledu, že tento spisovatel operuje na brakové půdě, zároveň ale své příběhy povyšuje na vyšší úroveň skrze propracované a umně vyprofilované charaktery, hutnou atmosféru a celkovou konfrontaci béčkové estetiky s reálným světem. Pochopil to Frank Darabont při natáčení skvělé Mlhy, zato Jeff Beesley se nechal snadno lapit do pasti, která čeká na každého filmaře snažícího se zadaptovat některé z Kingových brakových děl (Shawshank a Zelená míle je někde jinde...). Výsledek? Veškeré Kingovy přidané hodnoty se do filmu neotiskly a z Dolanova cadillacu se stalo prachsprosté béčko s lacinou psychologizací a slabou atmosférou. Prosté béčko. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Geniální Kingova povídka o jedné nemilosrdné a velmi originální pomstě, převedena do moderního, digitálního kabátku. Příliš se mi tato soudobá inovace nezalíbila, pro mě tím jakoby ztratila cosi ze svého "retra". Děj se odehrává v aktuálních letech a chybí mu Kingovská "zaprášenost". Slater byl jako krutý mafián dostatečně přesvědčivý. Wes Bentley jako slušný, vyrovnaný občan, jež za svým klidným zevnějškem skrývá touhu po odplatě, ve mě vyvolal rozporuplné dojmy. Kterak se snaží v mimice svého obličeje zápasit se strachem, touhou po odplatě a odvahou, mi místy přišlo až křečovité a spíše k pousmání. Celkové zpracování zapadá do průměru. Závěrečná scéna s mobilní konverzací mi přišla z hlediska vzniku povídky poněkud nejapná:) ()

Reklama

Mr.Nigga 

všechny recenze uživatele

Naprostá slabota a zklamání. Díky dlouhé stopáži postrádá drive Kingova originálu, navíc přidává zbytečný balast okolo a přitom vynechává některé věci z knihy, které prohlubují příběh. King často u svých románů ze začátku nudí a má velice svižné vyvrcholení. To ovšem neplatí u krátkých příběhů ze kterého tento film vychází a přitom se chová stejně (první hodina nicmoc, konec velice dobrý). Herecké výkony nejsou vyloženě špatné, ale místy je cítit křeč a přehrávání a tím kazí jinak dobrou scénu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Stephen King pri písaní tejto poviedky dej aktívne konzultoval so svojím technicky zdatnejším bratom Davidom. Napríklad v tom, koľko kubíkov zeminy treba hodiť na auto v jame, aby z neho nebolo počuť krik šoféra. Aká široká musí byť jama, aby sa do nej padajúce auto zmestilo a zároveň sa nedali otvoriť dvere. Akou maximálnou rýchlosťou musí auto ísť, aby do jamy zapadlo a zotrvačnosťou ju nepreletelo. A ďalšie praktické a technické detaily. Učiteľ fyziky by bol z tejto krátkej poviedky nadšený. Na filmovej adaptácii, kde hlavnú úlohu stvárnil Christian Slater,  je najlepšie asi to, že nie je prekvapivo taká odfláknutá a nudná ako som pôvodne očakával. Je trocha vidieť, že film je zbytočne natiahnutý na celovečernú minutáž, ale mohlo to byť aj omnoho horšie. Takže som vlastne vcelku spokojný. *** ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Christian Slater /Jmeno Ruze, Pravdiva Romance/ mi nikdy extra nevadil, ale ak bude dalej tocit taketo koniny, velmi rychlo sa to zmeni. Fyzika tu dostava kvalitne cez papulu /auto musi ist istou maximalnou rychlostou, aby spadlo do jamy a nepreletelo ju .... LOL. Uprostred filmu sa dohromady nic nedeje a divak zacne podozrivo casto zivat od nudy. Koniec je uz trochu lepsi, ale reziser Jeff Beesley /toto bol moj prvy film s nim/ mi urcite este dlho nic hovorit nebude. Bol som rad, ked sa film skoncil : 5 % ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel od května do června 2008 v Kanadě (Moose Jaw a Regina) a USA (Las Vegas). (GASTON73)

Reklama

Reklama