Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

O tom, jak až rozvod přesvědčil manžele, že se mají doopravdy rádi. C. Grant a I. Dunn v prvním ze tří společných filmů. (KIT.HL)

Recenze (38)

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Prvá spolupráca Irene Dunne s Cary Grantom, určite lepšia ako "My favorite wife" ktorá sa pokúsila zopakovať, neúspešne, tento. "Cirkusové" zvieratká, Mr. Smith a čierna mačka sú super a na film nezabudnem hlavne kvôli dvom úžasným scénam. Cary a Irene bojujúci o priazeň Mr. Smitha a jazda na policajných motorkách po "nehode" :) Skutočne som sa nasmiala a jediné, čo ma mrzí, že Carymu sa taký vtipný nezdal. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Některé screwballky do toho pálí naplno od prvních vteřin, jiné s postupem času gradují a divácký prožitek tak šroubují postupně. To je případ The Awful Truth. První desítky minut se tváří jako taková běžná romantická vztahovka s občasnými vypointovanými vtipnými dialogy. Když se ale u soudního přelíčení začne rozhodovat o tom, u koho zůstane ten rozkošný malý nezbeda bydlet , je načase zpozornět. The Awful Truth totiž začně s postupujícím časem vytahovat tak zábavné a šílené karty, že až se vzpamatujete, uvědomíte si, že sledujete dokonale ujetou podívanou na úrovni Bringing Up Baby. Je zajímavé, jak dokázal být tehdejší hollywoodský mainstream syrově nekompromisní, dynamicky ujetý a i sexuálně explicitní. Navíc schopnost, jakým to vše dokázal zakomponovat do jednoho funkčního celku, je při pohledu na dnešní produkci o to víc obdivuhodná. 9/10 ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

LEND AN EAR, I IMPLORE YOU, THIS COMES FROM MY HEART: I'LL ALWAYS ADORE YOU, 'TILL DEATH DO US PART! Příjemná oddychovka s výtečným Carym. Filmeček je roztomilí a v některých scénách i vysoce vtipný, ale od chvíle, kdy Lucy přišla na banket za sestru Jerryho, tak jsem měl sto chutí ji dát facku. Zkazila na co přišla, i když to bylo ve jménu lásky. Hodně povedená byla scéna s komorníkem "Kato" a jeho jiu jitsu, následovaná trapným Jerryho rozsekáním se na židli. Další taková byla s Jerryho přítelkyní, která předběhla Marilyn Monroe o dobrých pár let a pak ještě scéna v Lucy-ině bytě, kde se všichni kluci setkali. Konec dobrý všechno dobré. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tie najlepšie (romantické) komédie by mali podla mňa pôsobiť dojmom, že dialógy v nich sú spontánnym výsledkom situácie, v ktorej sa postavy neočakávane ocitli. Že reakcia na akciu napadla jeho/ju práve v ten moment, keď on/ona vyslovil/a uštipačnú poznámku. Lenže za tým je kvantum práce scenáristu, aby tento dojem vyvolal. A možno aj trochu tej improvizácie, ako hovoria legendy o The awful truth. Táto komédia totiž takto pôsobí, ako prirodzená roztržka dvoch reálnych manželov, prinajmenšom aspoň ako stand up comedy dvoch zohratých komikov. Druhým, rovnako dôležitým faktorom funkčnosti tohoto filmu je dokonalá chémia medzi Grantom a Dunneovou. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Nahá pravda po divákovi žádá nemožné: představit si, že by se nějaká žena na světě dobrovolně zbavila manželských okovů s Cary Grantem a vyměnila ho za nějakého Ralpha Bellamyho. Tůdle. Ale když se smíříte s tím, že v téhle premise tato komedie směřuje do žánru sci-fi, můžete si začít vychutnávat scény z manželského života, v němž se rozvádějící pár zasnubuje s jinými, provokuje, decimuje, hádá, usmiřuje, manipuluje, to vše s přesnými hláškami, mimickými hrátkami, vypointovanými řechtadly a chemickými explozemi. A scéna, kdy Cary otvírá dveře, aby se za svou chotí nenápadně vloupal, a zlotřilá kočka mu je z druhé strany zavírá packou, mě rozesmála k slzám. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • Při natáčení filmu nebyla režiséru McCareymu přidělena kancelář, tudíž si provizorní zřídil v autě. (Pavlínka9)
  • Cary Grant později vzpomínal, že Irene Dunne byla "nejvíce sladce vonící herečkou", s níž kdy pracoval. (Babous)
  • Za necelý měsíc si film vydělal sám na sebe a na zisku překročil hranici půl milionu amerických dolarů hned v prvním kole promítání. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama