Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Král Hubert (K. Heřmánek) byl namyšlený hlupák. Jeho panovnická rozhodnutí byla lidem dlouho jenom k smíchu, ale když ztřeštěností přibývalo, zdálo se, že všechno špatně skončí nejen s Hubertem, ale i s celým královstvím. Naštěstí se mu jednou při lovu na motýly zjevil kouzelný dědeček (L. Pešek) a obdaroval ho moudrostí. Dal mu ji však do starého ruksaku! Dokud ho bude nosit, moudrost ho neopustí. To se ví, že ho jednou sundal. Hned bylo po moudrosti. A tak se král pro ni musel vydat do světa… (Česká televize)

(více)

Recenze (35)

otík 

všechny recenze uživatele

Správně prdlá, ale zároveň milá pohádka. Heřmánek se v roli krále skutečně vyřádil a jak hloupý, tak chytrý král jsou v jeho podání bravurní pohádkové postavy. Žádná jiná postava nedostala výraznějšího prostoru, ale Heřmánek to svým herectvím nahradil a ostatní ho dobře doplnili. Taková pohádka by se měla opakovat vícekrát, zaujme velikého i malého diváka, navíc si nese velké poselství a moudrost. ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Reziseru Karlikovi se podarilo vytvorit veselou, milou,studiovou, kulisovou pohadku. V hlavni roli krale se predstavi Karel Hermanek, jemuz zdarne sekunduje jeho sasek v podani Ladislava Mrkvicky, ci Jan Preucil s jeho vecnym "Sakulajda". Opomenout se nesmi kouzelny dedecek, ktereho si zahral Ladislav Pesek. Pohadka nepokryte vybizi k uceni, za jehoz pomoci se moudrosti dosici da. To znamena batoh,ruksak (skolni tasku) na zada a hura vedomostem vstrici. ()

Reklama

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Většina pohádek, které jsou experimentální či velmi výrazně vybočující z pohádkové atmosféry, nestojí za nic, ovšem tato pohádka patří k těm výjimkám, které jsou velmi dobré, ačkoliv je zcela netradiční. Zásluhu na kvalitě nese na 100% Karel Heřmánek, se kterým tato pohádka stojí i padá a myslím, že s jakýmkoliv jiným hercem by to bylo buď mnohem horší nebo i trapné. Geniální Mistr a pan Herec Heřmánek dodal tomuto zvláštnímu dílku neopakovatelný náboj či jiskru a také nenapodobitelný druh humoru, který mi v jeho podání velmi sedl. Příjemné a zajímavé je také vidět, že zde spolu hráli tehdejší divadelní kolegové z divadla Na Zábradlí (Heřmánek, Zedníček a Mrkvička), kterým do party chyběl už jen pan Bartoška. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-2* Taková veselá televizní pohádka, která nijak zvlášť nevybočuje z řady ostatních natáčených v tehdejší socialistické době. Herecké výkony standardní a v příběhu přináší dětem poněkud vyumělkované moudro. Možná z nostalgie bych mu dal víc, ale zopakoval jsem si ji a nejde to a možná i dvě jsou moc. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] … A zase nutné BLÁBOLENÍ u kratších komentářů nakonec, kvůli zdejšímu omezujícímu pravidlu pro recenze (vysvětlení najdete v mém deníčku) ... BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Jen rotuj, Horáci, rotuj!" O tom ako sa kráľ ťulpas vďaka batohu plného fištrónu na múdreho štátnika zmenil. Nechýba ruksaková módna vlna medzi aristokraciou a dvoranmi. Osemdesiatková rozprávková inscenácia, hodne vtipná, plná hereckého výkvetu a papundeklových kulís. Napriek tomu, že ma v detstve minula, mi víkendové popoludnia z onej doby dokonale evokuje. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama