Reklama

Reklama

Planeta Země po vymření lidstva

(TV film)
  • USA Life After People (více)
Ukázka z filmu

Dokument vychází při předvídání budoucnosti z odborné znalosti a chápání historie. Odborníci na inženýrství, botaniku, ekologii, biologii, klimatologii a archeologii vytvářejí obraz toho, jak bude Země vypadat v průběhu dní, týdnů, měsíců, let a milénií poté, co zmizí lidé. Uvidíme, co se stane s okolním prostředím. Jaké druhy rostlin přežijí? Budou moře oplývat rybami? Která zvířata přežijí? Co se stane s elektrárnami? Změní se v časované bomby, až se zastaví? Otráví zemi navěky? Vrátí se někdy lidé? Zahájí tento koloběh opět člověk odhalováním našich rozvalin a snahou představit si, jak život vypadal v naší době? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (104)

Nach 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument zodpovídající otázku, co by bylo, kdyby lidí nebylo a vše tu po nás zůstalo. Tento dokument dává jasnou, vyargumentovanou odpověď a kdyby nebylo stále se do kola opakujících (i když velice pěkných) počítačových záběrů, s chutí bych dal i maximální hodnocení. Takto onen verdikt utekl skutečně jen o vlásek. 84% ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Dokument zabývající se tématikou, co se stane, s naší planetou během 10 000 let až lidstvo zmizí. Nápad je velmi dobrý, rozhovory zajímavé, ukázky skutečného chátrání města po Černobylu poučné. Což ovšem přestává být únosné jsou věčně se opakující záběry padajících budov, či obrůstání zeleně. A strašlivý fenomén neustále se opakujících vět v dokumentech. Dokument má 85 mninut, kdyby se vypustila spousta opakovaných záběrů, vyšplhala by se stopáž na nějakých 50, možná 60 minu, pak by byl snímek o mnohem více zábavnější a svižnější. Škoda, že tento projekt nečapla BBC ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Já tyto přírodovědecké dokumenty obdivuju, takže nemám jinou možnost:-) Pokud vás zajímá, jak dlouho budou stát pyramidy bez zásahu člověka, tak neváhejte a pokud je vám jedno, jak bude vypadat vaše kára za 10 let, tak nekupujte garáž a podívejte se na Life After People :-) 80% ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se nechal inspirovat (když jsem četl komentář) a z dlouhé chvíle jsem se dnes na tento dokument podíval. Hned na první pohled je jasné, že nevyšel z žádné evropské dílny a to je zásadní problém. Šmejdi, kontrolní otázka, co dělá železo ponechá-li se na dešti??? KORODUJE, VY TUPCI!!! Vůbec mě nevytočila nablblá animace, ale ten slovní projev kolem. Chvíli matka Příroda ok a za moment krvelačná bestie. Povrchní a hloupé. Rozesmálo mě, když jsme byli poctěni vidět, jak to vypadá 20 let po jaderné havárii v Černobylu. Kromě toho, že tam všechno stálo (a mělo to být dávno ZNIČENO zelení) byly jediné známky destrukce jen díky vrozené slovanské spořivosti, takže bylo vše rozkradeno a rozebráno. Emerická vědecko-naučná patlanina , která koresponduje s výší jejich školství. U nás tohle můžou pouštět na prvním stupni, v jejich očích zřejmě výukový program na prestižní universitě. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Dokument ako celok beriem, je originálny aj poučný, a je aj zábavný, no rozhodne má čo ponúknuť. Nevadili mi ani lacné, amatérske počítačove triky, či niektoré menšie či väčšie chybičky scenára. Čo mi ale vadilo je tak trochu mierna zbytočnosť tohto filmu. A to už len z toho dôvodu, že vymretie ľudstva (t. j. 6,5 mld ľudí) zo dňa na deň jednoducho nie je nijako možné. Dokonca ani vymretie, či zmiznutie menšieho mesta si neviem prestaviť v tak krátkom časovom rozpätí. Ak raz ľudstvo vymrie, určite sa tak bude diať desiatky, možno stovky rokov, počas vojen, epidémii, hladu, prírodných katastrof a iných nepríjemných udalostí. Rozhodne však nezmizneme mávnutím čarovného prútika. A popri tom stráca aj zmysel uvažovať nad tým ako dlho by chátrali a rozpadávali sa ľudské výtvory a veľkomestá, keďže o niektoré by mohlo byť postarané aj o 200 rokov dlhšie ako o iné. A ak by sa aj naplnil autorov nezmyselný scenár zmiznutia ľudstva zo dňa na deň zabudol nám v dokumente ukázať, čo by sa stalo s tak veľkým množstvo mŕtvych tiel rozkladajúcich sa po mestách, dedinách, cestách, či v mrakodrapoch, alebo domoch. Myslím si, že psy by mali ešte dlho čo jesť. Ale aby som len nekritizoval, musím priznať, že film som v pohode dopozeral, nenudil som sa pri ňom a aj som sa niečo nové dozvedel. Za tento počin som vďačný a dúfam, že niečo podobné ešte v budúcnosti vznikne... ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama