Reklama

Reklama

Planeta Země po vymření lidstva

(TV film)
  • USA Life After People (více)
Ukázka z filmu

Dokument vychází při předvídání budoucnosti z odborné znalosti a chápání historie. Odborníci na inženýrství, botaniku, ekologii, biologii, klimatologii a archeologii vytvářejí obraz toho, jak bude Země vypadat v průběhu dní, týdnů, měsíců, let a milénií poté, co zmizí lidé. Uvidíme, co se stane s okolním prostředím. Jaké druhy rostlin přežijí? Budou moře oplývat rybami? Která zvířata přežijí? Co se stane s elektrárnami? Změní se v časované bomby, až se zastaví? Otráví zemi navěky? Vrátí se někdy lidé? Zahájí tento koloběh opět člověk odhalováním našich rozvalin a snahou představit si, jak život vypadal v naší době? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (104)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý pokus o prognostiku, ktorú nikto z nás nebude vedieť potvrdiť. Ale ako snaha o víziu určite chválim, určite sa tu nájde kopec zaujímavostí, človek sa dozvie, ktorým zvieratám človek vyhovuje a ktorým sa bez neho bude dariť. Dozvieme sa, kedy sa rozpadnú aj opustené autá, mosty, veže, kto sa možno dostane na vrchol reťazca. Samozrejme je to všetko len taká vedecká hra, lebo človek zmizne z povrchu našej planéty snáď len po atómovej vojne a tam by s ním vyhynuli aj iné druhy. Trochu tu pokulháva aj počítačová animácia, ale vzhľadom na rok výroby je to akceptovateľné. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Animovanému medvědovi ukradne kořist animovaný vlk, který byl ještě nedávno animovaným psem. Jedna velká potíž jsou samotné trikové sekvence, které jsou prachmizerné. Druhým problémem je americká nutnost si všechno několikrát zopakovat, aby to pochopil i průměrný Američan. A pro jistotu si to i nakreslit. Samozřejmě se všechno odehrává pouze v USA, protože ze zbytku světa místní holky a kluci znají jen Paříž a Londýn. Samotný nápad je rozhodně zajímavý, kdyby jej zpracoval nějaký šikovný dokumentarista třeba z BBC, nebo ORF, mohl vzniknout hodně zajímavý film. ()

Reklama

Angie91 

všechny recenze uživatele

Najednou sem si přála, aby lidstvo neexistovalo. Chování lidstva směřuje ke konci, to víme všichni už dávno. Bohužel s tím nikdo nic nedělá a připadá mi fér, že za to, že si sedíme v útulných betonových domečkách a odvracíme se, potažmo ničíme, přírodu, která nám svým způsobem dává život, zaplatíme jednou či později všichni. Je to naprosto laciný dokument s jedním a tím samým opakujícím se trikem, po čase mi však začal hlodat v hlavě. Zprvu úplně nevýznamně, ale postupem času začal sílit... a TO! je milí vážení účelem. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Co se stane, až tu lidé nebudou, za 100 let, za 200 let, za 500 let, za 1000 let, ... ? Dokument ukazující skrze počítačové triky, jak to tu bude vypadat, až tu lidé jednoho dne prostě nebudou. Otázka na kterou si každý ve svém životě snažil najít odpověď, ale určitě ji nenašel. Tento dokument ukazující nepředstavitelné věci Vám otevře oči a ukáže, že život bude existovat i bez lidí. PS: Egoistům nedoporučuji ;-) ! Byl tu život před lidmi a bude tu i po nich. ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Děsivý dokument. Ehm...ale ne tím, co ukazuje. Mám ráda všechny ty filmy a počítačové hry o světě, kde je lidstvo na ústupu, ráda si prohlížím fotky z Černobylu atd, ale tohle bylo tak příšerně podané, že mi to žádné tohle potěšení nedalo. Dršňácký a přehnaně dramatizující hlas, co celým dokumentem provází, je až na hraně trapnosti. Celé je to nejspíš dělané pro ne moc přemýšlející amíky a podle toho ty "informace a hypotézy" taky vypadají. Bůhví jak dlouho třeba vysvětlují, že železo rezne...ne zrovna proč a jak rezne, ale že rezne. A takových perliček, o kterých normálních člověk věděl už v první třídě, je tam plno a jsou podávány tak, jakoby šlo o objevnou věc, o které běžný člověk neví nic. Rovněž celá konstrukce mnohaleté zkázy světa po lidstvu nepřináší nic nového, tedy alespoň člověku, co byl obdarován alespoň kusem logiky. Kdyby se "dokument" ostříhal o ty dramatické a zbytečné kecy, byl by možná daleko zajímavější. Takhle mě zabavilo jen pár záběrů z Černobylu...a kočky. Nic víc. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama