Reklama

Reklama

Zamrzlá řeka

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Děj se odehrává v období těsně před Vánocemi v rezervaci Mohawků, poblíž nepříliš známého hraničního přechodu, spojujícího státy New York a Québec. Převádění nelegálních, převážně asijských imigrantů přes zamrzlou řeku St. Lawrence představuje možnost snadného zisku peněz a ta je až příliš lákavá pro ty, kteří si legální cestou dokážou vydělat byť jen minimální prostředky. Dvě ženy - běloška Ray a indiánka Lila, obě svobodné matky, nacházející se v zoufalé životní situaci - jsou vtaženy do světa obchodování s lidmi a nakonec neuniknou spravedlnosti. (pee-jay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Syrové a nepříjemné drama z prostředí rodiny na pokraji bídy a s vidinou zisku peněž z nelegálního převážení imigrantů přes hranice. Film je zvládnutý dobře po všech stránkách a herecké výkony jsou nadprůměrné (i když nominace na Oscara pro Melissu Leo moc nechápu). Oceňuji, že film i v dramatických momentech (které by mohli svádět k emocionálnímu ždímání) zůstává ledově chladný a odtažitý. Ale možná by neškodilo trochu více originality a méně předvídatelný scénář, pak by z Frozen River byl opravdu skvělý film a ne jen festivalový hit, na který se brzy zapomene. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Syrové drama, syrově natočené a syrově zahrané... Pochopíte to hned z prvního detailního záběru na Melissu Leo... Film má několik silných momentů a celým svým ztvárněním a minimalizmem nám dává pocítit, jak moc je ze života a realistický... A přestože nežijeme na kanadsko-americké hranici ani v indiánské rezervaci, tak není problém toto vyprávění vnímat, i když jeho tempo je pomalejší a v závěru se děje možná něco jako "happyend" nebo očistná katarze nebo přirozené rozuzlení...Sám nevím ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pri Zamrznutej rieke sme svedkami toho, ako sa dá napísať pôvodný scenár (zrejme bez prídavku podla skutočnej udalosti) tak, aby sme si mohli povedať, že takto nejak to v živote chodí a môže dopadnúť. Videl som viacero realistických filmov, ktoré mali kvôli autenticite deja slabší scenár, nejaká pani Huntová ale dokázala, že sa to dá skľbiť. Vidím, že je to menšinový názor. Podľa tržieb a ich delení medzi kiná a tvorcov na polovicu boli tvorcovia v pluse 1 milión. Gratulujem, väčšinou pri podobných prípadoch čítam, že sa jednalo o ťažký prepadák. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Další ze superrealistických filmů ze života, kterým jejich realistické pojetí brání v pořádném dějovém rozletu. Nápad zajímavý, ale přestože ve filmu je plno silných momentů (dítě v tašce), nejsou podle mě správně vygradovány. Přestože příběh i herci jsou nezpochybnitelní, celkově je děj dost špatně vyprávěn. Nebo spíš průměrně. Neustálá snaha o obyčejnost a uvěřitelnost z tohohle filmu dělá právě to. Uvěřitelný, ale obyčejný film. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Tak se mi poprvé stalo, že díky mému hodnocení film "zčervenal". Doufám , že to tak již zůstane, protože si to opravdu zaslouží. Naprosto realistický a přesvědčivý příběh z okraje americké společnosti mě držel napnutou od začátku do konce v očekávání naprosto tragického konce........Herecké výkony skvělé, pointa vynikající....opravdu nadchnul. (Ten obrázek na upoutávkovém plakátě ale moc nepřitahuje, vypadá to jak Frodo Pytlíková na ledě.) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Společnost Sony Pictures Classic zaplatila 500 000 amerických dolarů za právo distribuovat film v Severní Americe. (Terva)
  • Charlie McDermott a James Reilly, kteří hrají bratry, jsou ve skutečnosti bratranci. (Terva)
  • Snímek měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu Sundance v roce 2008. (Terva)

Reklama

Reklama