Reklama

Reklama

Zamrzlá řeka

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Děj se odehrává v období těsně před Vánocemi v rezervaci Mohawků, poblíž nepříliš známého hraničního přechodu, spojujícího státy New York a Québec. Převádění nelegálních, převážně asijských imigrantů přes zamrzlou řeku St. Lawrence představuje možnost snadného zisku peněz a ta je až příliš lákavá pro ty, kteří si legální cestou dokážou vydělat byť jen minimální prostředky. Dvě ženy - běloška Ray a indiánka Lila, obě svobodné matky, nacházející se v zoufalé životní situaci - jsou vtaženy do světa obchodování s lidmi a nakonec neuniknou spravedlnosti. (pee-jay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Dionysos 

všechny recenze uživatele

Další z řady bezútěšných filmů, které syrově a bez sentimentálních příkras zachycují těžký život o přežití skličující ekonomické situace, laděný do sychravých tónů a kde mrazivé počasí jako kulisa předvánočního shonu působí k podtržení chladné skutečnosti. Jako v každé společnosti, tak zvlášť v té západní konzumní jsou peníze naneštěstí nutným prostředkem k byť základnímu prostému štěstí, ale když se jich nedostává, tu i jinak spořádaný člověk může podlehnout snadnému, ale nelegálnímu prostředku ke zbohatnutí. Smutné je, že (obzvlášť v USA) tu peníze nejsou vnímány jen jako důležitý, ale jako hlavní zdroj štěstí (nová televize, hezčí dům, dražší hračky). A tak je pravým "happy endem" to, že se toto vnímání u hrdinů filmu v závěru změní. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Další ze superrealistických filmů ze života, kterým jejich realistické pojetí brání v pořádném dějovém rozletu. Nápad zajímavý, ale přestože ve filmu je plno silných momentů (dítě v tašce), nejsou podle mě správně vygradovány. Přestože příběh i herci jsou nezpochybnitelní, celkově je děj dost špatně vyprávěn. Nebo spíš průměrně. Neustálá snaha o obyčejnost a uvěřitelnost z tohohle filmu dělá právě to. Uvěřitelný, ale obyčejný film. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Courtney Hunt .. Sice na hranici televizní lacinosti, ale výborný scénář, promrzlé prostředí Kanadsko-Americké hranice, civilní atmosféra a tahoun v podobě Melissi Leo dělají své. ___ Přesně takový malý film, jaký se točí pro festivalová publika. Scénář se silným příběhem a civilní, chladně syrové podání bez vizuálního přikrášlení. 75%. ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Tak to jsem nečekal, malej velkej film a... silně podhodnocenej. Napětím jsem chvilkama ani nedejchal, výborná je hudba, zajímavá "nezávislá" kamera a naprosto civilní, důvěryhodný a skvělý herecký výkony. Plus prostředí kanadsko-americkýho pomezí, drsný a krásný. A mě se prostě líbí tyhle příběhy, kdy takoví ti outsideři, lidi, od kterých moc nečekáme, jsou schopní překračovat sami sebe a chovat se neokázale ušlechtile. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pri Zamrznutej rieke sme svedkami toho, ako sa dá napísať pôvodný scenár (zrejme bez prídavku podla skutočnej udalosti) tak, aby sme si mohli povedať, že takto nejak to v živote chodí a môže dopadnúť. Videl som viacero realistických filmov, ktoré mali kvôli autenticite deja slabší scenár, nejaká pani Huntová ale dokázala, že sa to dá skľbiť. Vidím, že je to menšinový názor. Podľa tržieb a ich delení medzi kiná a tvorcov na polovicu boli tvorcovia v pluse 1 milión. Gratulujem, väčšinou pri podobných prípadoch čítam, že sa jednalo o ťažký prepadák. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v amerických lokalitách New York, Plattsburgh a na obou stranách St. Lawrence River na hranicích z Kanadou. (Terva)
  • Společnost Sony Pictures Classic zaplatila 500 000 amerických dolarů za právo distribuovat film v Severní Americe. (Terva)
  • Snímek měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu Sundance v roce 2008. (Terva)

Reklama

Reklama