Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

See prang, to jsou čtyři krátkometrážní filmy od studií GTH a čtyř celosvětově známých režisérů. Čtyři mistři hrůzy - Banjong Pisanthanakun, Parkpoom Wongpoom, Paween Purikitpanya a Youngyooth Thongkonthun. Všichni se na dobrovolné osnově rozhodli utvořit cosi neobvyklého a ohromného. Každý z nich má svůj nezaměnitelný styl a 25 minut na rozvíjení tématu strachu… (Scio)

(více)

Recenze (43)

honajz2 

všechny recenze uživatele

HODNOCENÍ JEDNOTLIVÝCH POVÍDEK: Happiness - Překvapilo mě to. Sice je to už několikrát opakovaný nápad, ale i přesto mě tohle zaujalo. Už jenom tím, že filmu se mluví pouze prostřednictvím SMSek. Ve finále jsem ale čekal něco trochu víc, ale i tak, je to povedené a má to atmosféru. (4*) Tit for Tat - Ta strašně sílená akční kamera mi nehorázně lezla na nervy, naštěstí čím déle o šlo, tím byla kamera normálnější a tak jsem se nakonec dočkal celkem zajímavé pointy, nějakého gore a samotného gore finále. Jen škoda toho debilně natočeného začátku, no... A tu lekačku úplně na konci si taky mohli odpustit, přišlo mi to trapné. (3*) In The Middle - Zprvnu napínavý a těžko odhadnutelný, později zábavný hororový příběh o partě kamarádů, co jsou na výletě na raftu, rozebírají filmy, vtipkují, jenomže pak se všichni v člunu převrátí a přijdou o jednoho kamaráda. Nebo snad ne? I ten konec, který jsem čekal (avšak to bylo záměrné) mě pobavil a postavy mi byli sympatické. Kupodivu plný počet, bavilo mě to. (5*) Last Fright - Ta prostřední část je na mě utahaná, ale ty ostatní fungují skvěle. Prostředí letadla je celkem zajímavé a dokonce i děsivé, akorát se to tam musí zmáknout tak, aby to ani chvíli nenudilo. Tady to sice nudilo, ale jen pár minut někde uprostřed, jinak mě to bavilo. (4*). CELKOVÉ HODNOCENÍ: Velké překvapení. Tohle bych do Thajska nikdy neřekl a už vůbec bych neřekl, že by se mi povedlo narazit na povídkový horor, kde by se mi líbili všechny povídky. Za mě je vítěznou In The Middle a odhadl jsem dobře, že je od Banjonga Pisanthanakuna, se kterým jsem se seznámil už v první Abecedě smrti, kde měl písmenko N a jeho část pro mě dopadla jako jedna z nejlepších, takže tu mám kandidáta na nového oblíbeného režiséra, ještě uvidím, co mi předvede u celovečeráku. Ale i ostatní povídky stojí za to, takže tohle doporučuji a chystám se na dvojku. A to jsem zhlédnutí toho odkládal strašně dlouho, ale nakonec to stálo za to. A jelikož je to hodně velké a milé překvapení, dám tomu i slabounkou pátou hvězdu. ()

foundation 

všechny recenze uživatele

V poslednej dobe som u seba okrem iného objavil slabosť pre poviedkové horrorové filmy. Haluzou je že na Phobiu som natrafil náhodou, nič vopred som si o nej nezisťoval a kým som ju nezapol mal som ju za ,,obyčajný,, dvojhodinový film. Po zistení že ide vlastne o 4 poviedky som bol teda potešený a možno aj to sa v konečnom dôsledku odrazilo na hodnotení. Prvý príbeh Loneliness je nádherný príklad toho že v jednoduchosti je krása. Jedna izba, jedna žena, jeden mobil a priamočiary príbeh. Veľká spokojnosť. 4/5. Druhá poviedka The Deadly Charm bola pre mňa najslabšia aj keď treba uznať že to bolo natočené dosť netradične a nie špatne. Nakoniec ale iba 2/5. Tretí The Middle Man je horrorový príbeh s trochou komediálnej nadsádky, čo ale tentokrát nebolo vôbec na škodu. Tí ktorí ste ale náhodou nevideli The Others, Sixth Sense a Shutter, dávajte pozor pretože, všetko sú to geniálne filmy a táto poviedka im bohužiaľ všetkým trom vyspoileruje konce :D. Ja som sa ale bavil veľmi dobre. 4/5. Posledný The Last Fright ma po skvelom treťom príbehu už moc nenadchol aj keď tu nebolo vlastne nič zbabrané. Klasické horrorové postupy, trochu hlúposti a celkom dobré scény. 2,5/5. Celkovo to teda aritmetickým priemerom vychádza na 3 hviezdy aj keď by si Phobia možno zaslúžila niečo na odlíšenie od priemeru. Jednoducho veľmi dobre pozerateľný ( teraz hovorím aj o tých dvoch slabších častiach ) horrorový mix z Thajska. Môžem povedať že na dvojku sa naozaj teším. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Půjdu tak trochu proti proudu a řeknu na rovinu že poslední povídka je nejslabší. Ale hezky popořádku, k filmu jsem se dostal totálně náhodou když jsem u sebe na stole viděl film s tímhle názvem, nevěděl jsem co to je, jediné co jsem věděl bylo to že film se skládá te 4 povídek. No a tak natěšeně jsem si sedl a začal koukat. První povídka mi přišla taková pomalá, nicméně posledních 7 minut byl strašnej nervák a čekal jsem co se tam objeví.... No a lekl jsem se jako prase. 60%:-) Druhá povídka byla fajn, jen kdyby neměla ty digitální bubáky a naprosto příšernej dabing toho hlavního bubáka, kterej nebyl ani děsivej ale spíše retardovanej. Nicméně stylizace je tu asi nejlepší, roztřesená kamera a stylová hudba byla dobrá, jen to nebylo vůbec strašidelný. 70%. No a třetí povídka byla nervák jak prase a hlavně měla docela zajímavej, i když trochu okoukanej konec. Navíc to vyprávění ve stanu mi nahnalo tak trochu husinu.80%. No a poslední povídka? Teda to byla dost nuda o ničem. Nebudu se nějak dlouho vykecávat, snad jen to že letadlo mělo svojí svéráznou atmosféru, ale celkově jsem se u týhle povídky nudil. 40%. Tak jako tak tenhle horor jako celek mi sednul. Atmosféra všech povídek ušla a herecké výkony celkem potěšily. 4*. Už se těším na druhý díl. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Prvý: 50 % - Duchársky príbeh hovorí o tom, že každá slečna by si mala zvážiť či sa oplatí komunikovať s neznámym cez SMS či NET, lebo nemusí byť všetko zlato čo sa blyští. Druhý: 70 % - Diabolsko-duchársky hovorí o pomste mladíka za pomoci čiernej mágie a o tom, že s takými vecami sa zahrávať veľmi neoplatí ani tomu čo ho vyvolá. Tretí: horor 50% - komédia 60 %. Tento príbeh hovorí o partii chlapcov, ktorí šli splavovať rieku. Jeden z nich sa utopí. Ostatní sa mu snažia naznačiť, že je mŕtvy. Ale kto komu vlastne naznačuje, že je mŕtvy? Štvrtý: 80% - Rozpráva duchársky príbeh o letuške, ktorá robí spoločnosť Japonskej výsosti počas letu kedy je živá, neskôr počas prevážania jej mŕtveho tela. Vhodným prívlastkom poslednej z epizód by bolo – NEZOSMILNÍŠ. PS: Prvá časť dvojdielneho hororu zaostáva za pokračovaním. Pustite si radšej dvojku. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Musím říc, že tímhle povídkovým filmem si u mě Thajci na poli filmového horroru trochu spravili reputaci. Hlavně tedy výborně zpracovanou první povídkou o dívce esemeskující si s tajemným mužem (****) a silně atmosférickou poslední povídkou o letušce, přepravující tělo mrtvé princezny, kterou zabila a s jejímž mužem měla poměr (****). Prostřední dvě povídky jsou trošku slabší. Druhá pojednává sice o žánrově vděčném tématu kletby šikanovaného jedince, která je náležitě razantní a krvavá, ale přehnaně digitální (***). Nejslabší pak je povídka třetí, lehce komediální příběh o síle pověry a jejího naplnění (**). Nakonec z toho ale film, na thajské poměry, vychází docela dobře a je celkově konzistetntní. 3,5* ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama