Reklama

Reklama

Krásy evropského pobřeží

(seriál)
  • Francie Tour d'Europe du littoral vu du ciel (více)
Francie, 2005, 30x6 min

Režie:

Yannick Charles

Recenze (25)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Opravdu krásné záběry, zajímavé informace, krátká stopáž, která však seriálu dodává na dokument cestopisného typu neobvyklou svěžest. Pavel Rímský se svými dabérskými kvalitami a hlasovou dispozicí u nás momentálně nemá konkurenci.. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Vždy jsem měl slabost pro letecké záběry krajiny, které tak divákovi ukázaly pro něj netypické panoramatické záběry. Krátké, pěkné a výstižné. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Občas na tento několika minutový spot narazím jako na vsuvku mezi pořady a moc se mi líbí letmé seznámení s evropským pobřežím. Krátké, nenucené a rozhodně lepší než reklama nebo teleshoping s Horstem Fuchsem. Víc takových drobných dokumentů, které vás alespoň malinko nalákají k návštěvě těchto míst. 90% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha dílů, o Algarve zde. V Itálii u moře kvůli turistům už všechno vybetonovali a tak se turisté hromadně přemístili do Egypta a Španělska.  https://www.ceskatelevize.cz/porady/10179604652-krasy-evropskeho-pobrezi/208382541850001/ ()

prkalil 

všechny recenze uživatele

Je to jen 6 – 7 minut. Ale každý díl je malým klenotem, který zaujme a překvapí, nadchne. A člověk užasne, jak je ta naše planeta krásná a co všechno lidi dokázali vytvořit. K tomu výborně ladící meditativní hudba a vlídný komentář v podání Pavla Rímského, to všechno je báseň, která ve mně vždy ještě dlouho doznívá. Přesto v ČT zařazují tento pořad zcela nahodile a nepravidelně, a přitom by si zasloužil hlavní vysílací čas. ()

Raimok 

všechny recenze uživatele

Pavel Rímský zase ukazuje, že je třída a tenhle skvělý dokumentární seriál posunuje ještě o kousek dál. 79 % ()

Cheeker 

všechny recenze uživatele

Nejvíce mě zaujal díl finského pobřeží kolem Turku. A asi to bude i tím, že bych jednou chtěl procestovat Finsko křížem krážem. Velmi povedený dokument s krásnými pohledy na krajinu. ()

_Vertol_ 

všechny recenze uživatele

Překrásné letecké záběry často z pozoruhodných úhlů, různorodé evropské scenérie a ideální stopáž dělají z tohoto dokumentu špičku v segmentu krátkometrážních snímků. Podmanivý hlas Pavla Rimského ještě přidává na celkovém dojmu. ()

Zarelli 

všechny recenze uživatele

V 6 minutách je velmi těžké představit divákovi vybrané území na našem evropském pobřeží a říci ve zkratce vše důležité. Tento seriál to s elegancí sobě vlastní dokáže skvěle. ()

Kritik. 

všechny recenze uživatele

Tento cyklus 6-7 minútových epizód považujem za priemerne náučný a zaujímavý. Kto dané základné poznatky nemá, nadobudne ich. Kto ich už má, zopakuje si :) Okrem toho pri dokumentoch vždy oceňujem už len žáner samotný. Príjemný cestopisný cyklus. ()

subic 

všechny recenze uživatele

To ještě nebyly drony, takže všechno pěkně z vrtulníku. Jeden z toho až závidí pilotům. Třeba takové skotské Hebridy, to není úplně nejčastější místo k návštěvě. ()

Reklama

Reklama