Reklama

Reklama

Tak dlouho tě miluji

  • Francie Il y a longtemps que je t'aime (více)
Trailer

Juliette je po patnácti letech propuštěna z vězení. Jediná, kdo na ni čeká, je její mladší sestra, kterou naposledy viděla před svým nástupem do vězení. Léa ji ubytuje v domě, kde žije se svou rodinou. Juliette nemluví o ničem, co se stalo, co bylo ve vězení. Neptá se, proč ji sestra za celou dobu nebyla navštívit, proč jí nepsala. U soudu neřekla Juliette ani jednu větu na svou obhajobu, nic nevysvětlovala. Uzavřela se a mlčky přijala trest za své rozhodnutí, které bylo těžší než vše, co následovalo, než její život. Mezi oběma sestrami je mnohé nevyřčené. Je jen tenká hranice mezi tím, aby se jejich vztah navždy zpřetrhal nebo aby k sobě našly cestu. Z jednoho vězení Juliette vyšla, ale v jiném, je uzavřena navždy. Jak sama říká: "Nejhorším vězením je smrt vlastního dítěte."
Přes všechnu tragičnost je film Tak dlouho tě miluji příběhem o síle žen, o přijetí osudu, a odvaze nést následky vlastního rozhodnutí. Je to film plný emocí a neprolitých slz. Kristin Scott Thomasová a Elsa Zylbersteinová sklidily za své vynikající výkony řadu nominací a cen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

Šakal 

všechny recenze uživatele

JSEM TADY…..kdo viděl ví, kdo teprve uvidí…..pochopí. Juliette před 15-ti lety zabila své vlastní dítě. ( Nicméně ne vždy je vše tak, jak by se na první pohled mohlo zdát ) . Nyní je ( po odpykání si trestu ) propuštěna z vězení a přichází do rodiny své sestry, která žije s manželem, dvěma (adoptovanými) dětmi a otcem svého manžela ). Obě sestry si byly v dětství hodně blízké a nyní se snaží ( zejména mladší sestra Léa ) na dávné přátelství navázat a zejména pomoci Juliette a vlastně I sobě samé vyrovnat se se svou minulostí. Kdybych měl říct jediný důvod, proč tento snímek shlédnout, tak by to JEDNOZNAČNĚ ( vyjma citlivé režie, která ani jednou nesklouzne k lacinému sentimentu či “vydírání” diváka a jemného hudebního doprovodu ) byl herecký výkon hlavní ženské představitelky Juliette ( v podání vynikající Kristin Scott Thomas ) . Často ( možná víc než je zdrávo ) mluvím o excelentních hereckých výkonech. Nicméně to co zde dotyčná předvádí bere dech a je to právě ONA, díky níž je snímek tak působivý ( uvěřitelný.) Nic proti Marion Cotillard, ale jestli si někdo za rok 2008 měl jít pro sošku, byla to právě Kristin. Smekám klobouček. p.s. to uživ. boblig. Až jednou dospěješ, možná se za svá slova ( komentář ) I zastydíš nebo se nad ním min zamyslíš ( v kontextu s tím, co v životě mezi tím prožiješ ) a řekneš si, to jsem byl ale “blbec”. Možná ale taky ne…… p.p.s. nesnažte se pls američané o remake! ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Opäť po dlhšom čase silný zážitok. Nenápadný film s čudným názvom a jedinou známou tvárou, ktorou je Kristin Scott Thomas. Herečka s kultivovaným, úsporným prejavom a tvárou, ktorou dokáže vyjadriť aj najmenšie hnutia mysli. A práve Kristin Scott Thomas je tou, ktorá "urobila" tento film. Nielen tým, že je v ňom hlavnou postavou a prirodzene sa okolo nej všetko točí, ale aj tým, že nasadila latku tak vysoko, že ostatní sa museli veľmi snažiť, aby nevyzerali ako sparringpartneri. Film je citlivo urobený, nič tam nezaškrípe, hudbu divák ani nevníma, pretože zapadla na svoje miesto a tak jediný problém, ktorý mám s týmto filmom, je neuveriteľná výška trestu za čin spáchaný v daných podmienkach. ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Velmi citlivé civilní drama o návratu z vězení do společnosti. Kristin si přestala hrát na mladší, odložila make-up a vypadá stále skvěle, navíc dokazuje své herecké mistrovství. Ostatní jsou mě neznámí, ale skvěle zapadají do celkového pojetí, nikdo nijak neruší. Režisér Claudel sice debutuje, ale zjevně umí, protože vyjadřování emocí mu jde skvěle a to spoléhá pouze na minimalistickou hudbu a emoce (scéna se známkováním studentů je dokonalá). Kamera ja tradičně francouzsky bezchybná, ale žádná vizuální exhibice se nekoná (pro dobro filmu). Trošku zamrzí závěrečný (trošilinku vykalkulovaný) zvrat, ale je to s citem. Láska, minulost a rodina tvoří krásný příběh se skvělou hlavní představitelkou a trochu zbytečně vysvětlujícím koncem... 90% ()

zuzinka2 

všechny recenze uživatele

Výborné komorní drama o vině a začlenění se do společnosti po mnoholetém pobytu ve vězení s vynikajícím hereckým výkonem K.S. Thomas a E. Zylberstein, které se mi líbilo víc než Boy A, který má podobný námět. Jenom jsem trochu měla problém s tím, že mi přišlo divné, že nikdo netušil, proč hlavní hrdinka udělala co udělala (spoiler: to nikdo nezpozoroval, že je ten chlapec nemocný? neproběhla pitva?), ale i přes tento malý zádrhel se jedná o velmi silný film. ()

Helmut02 

všechny recenze uživatele

Tak tedy z tohohle mám poněkud rozpačité pocity. Na jednu stranu velmi dobré herecké výkony a skvěle podané téma začleňování se do společnosti. Na druhou stranu je to ale docela dlouhé (asi by klidně stačila hodina a půl), kvůli pomalému tempu dosti roztahané a film se neuvěřitelně táhne. Chvílemi to bylo výborné, (především pak ke konci) ale chvílemi jsem se dost nudil (a těch bohužel převažovalo). Asi bych se na tom měl podívat ještě jednou s tím, že vím co čekat a pak bych mohl ocenit víc. Přeci jenom je to o fous náročnější film, než třeba nějaký Emmerich :-) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (5)

  • Děj příběhu se odehrává v Nancy, kde se rovněž natáčel. (claudel)
  • Film je venovaný pamiatke Rogera Viry-Babela, ktorý zomrel 15. mája 2006. Bol zabávačom, akademikom a francúzskym filmárom, priekopníkom audiovizuálneho vyučovania na Univerzite v Nancy. (Arsenal83)

Reklama

Reklama