Reklama

Reklama

Magie kouzla zbavená

(TV film)
  • USA Breaking the Magician's Code: Magic's Biggest Secrets Finally Revealed (více)

Obsahy(1)

Magie kouzla zbavená - dokumentární pořad v němž nás bezejmenný kouzelník provede nejstřeženějšími taji kouzelnického řemesla. Nejprve je divák seznámen, jak vypadá dané kouzelnické číslo očima obecenstva. Následuje podrobný pohled do zákusilí a vysvětlení, jak je dané kouzelnické číslo technicky provedeno. Strhující pořad o představení a následném vyzrazení těch nejstřeženějších "kouzel" si po své premiéře vysloužil řadu pozdvižení jak na veřejnosti, tak i mezi kouzelníky samotnými. Kdo je bezejmenný kouzelník a proč tajemství vyzrazuje? Tato otázka zůstavá nezodpovězena - po celou dobu vystoupení eskamotér vystupuje v masce a nepromluví jediné slovo v rámci zachování své vlastní anonymity. (FIBO)

(více)

Recenze (58)

kingik 

všechny recenze uživatele

Kouzelník ukrývající tvář pod maskou prozradil tajemství nejznámějších kouzel a triků a kouzelníci mají po kouzlení, Nejdříve tedy divák sleduje jak má jednotlivé kouzlo vypadat a poté je zcela detailně objasněno jeho technické provedení. Je zajímavé sledovat jak většina kouzel vypadá velmi dobře a jak následné vyzrazení dokonalého triku kouzlo naprosto devalvuje. Těžko na tomto dokumentu hledat chyby. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Dokonalý trik mal pravdu, keď v závere filmu povedal: "V skutočnosti nechcete vedieť, ako to funguje. Chcete byť oklamaní." Je to tak- kým kúzelník kúzli a vy netušíte ako, zomierate túžbou zistiť, v čom je trik. Keď ale zistíte o čo išlo, neotvárate ústa tak, ako ste ich otvárali pri jeho prevedení. Zostáva vám len sklamanie nad detsky jednoduchým vysvetlením. Každopádne ma táto relácia bavila už pred rokmi, kedy som pozorne sledoval každý detail a zisťoval, kde je pravda. Len v konečnom dôsledku to má asi taký efekt, ako keď vám niekto 40 minút trieska do hlavy, že darčeky nenosí Mikuláš, ani Ježiško. ()

Reklama

FireTight 

všechny recenze uživatele

Aneb "Jak nejrychleji nasrat několik tisícovek svých kolegů a pobavit při tom všem diváka". Kouzla a kouzelníky jsem měl vždycky rád a tak jsem nad tímhle pořadem úplně slintal. Škoda, že ho na ČT1 dávali jenom jednou a od té doby ani ťuk, popravdě mi první díl unikl a ten druhý jsem si z VHSky nedopatřením smazal... Tím pádem mi nezbývalo, než omílat třetí a čtvrtý díl neustále dokola a vlastně už znám všechny triky nazpaměť. I tak však musím dát pět hvězdiček, protože konečně jsem měl příležitost dostat se na kobylku mnoha známým trikům všech eskamotérů z průběhu dvacátého století, což je příležitost doslova k nezaplacení. Super pořad, asi si někde seženu i to dva roky staré pokračování! ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Strhující dokument (který mimo jiné vznikne v pětidílnou sérii) ukazuje zajímavým a pro diváka velmi poutavým způsobem taje a kouzla eskamoterského řemesla. Nejdříve vidíme číslo tak, jako vidí nezasvěcení diváci a následně stejné číslo pohledem do zákulisí triku doprovázeným vysvětlujícím komentářem. Poutavý a nezapomenutelný + mimořádně působivá doprovodná hudba pod kterou je podepsán Danny Lux. ()

JP84 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, jak v 90. letech snad každý měsíc běželo nějaké představení Davida Copperfielda a jak jsem si u toho celou dobu lámal hlavu, jak jen to děla. Mozkové závity mi běžely na plné obrátky, oči hledali nějaké tajné skrýše nebo lanka... a stejně bylo všechno zbytečné. A pak přišlo v létě 2000 takové nevinné přepínání televize... a po pár minutách jsem myslel, že mě budou omývat. Tak já si jak vůl celé hodiny lámu hlavu a pak se dozvím, že tajemství vjezí v malém kusu kovu nebo optickém triku. Skoro to vypadá, že ta největší kouzla jsou zároveň i nejjednodušší. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno