Reklama

Reklama

Noční život

  • Česko Piccadilly (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Kriminální drama z prostředí luxusních londýnských klubů, jehož hrdinkou je žena vamp exotického čínského původu. Pro Američanku Annu May Wongovou mimořádná příležitost konečně prokázat své herecké umění i v hlavní roli. (Letní filmová škola)

Recenze (6)

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Atmosféra filmu je opravdu užasná, taková temná a tajemná s nádechem Orientu s výborně zvolenou hudbou. K tomu ještě krásná Anna May Wong a velice zajímavý děj. Opravdu vyjímečný snímek. 90%. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Noční život Ewalda André Duponta patří mezi nejúspěšnější filmy tohoto německého režiséra. Sám Dupont začínal jako filmový kritik a scénárista. Po mnoha zkušenostech, včetně práce na vlastním seriálu, byl za film Varieté označen americkým časopisem Film Daily za jednoho z deseti nejlepších režisérů. Nicméně výrazná hollywoodská kariéra mu dopřána nebyla a svá nejlepší díla natočil v Evropě. Ještě před Nočním životem to bylo Moulin Rouge a po něm Atlantic nebo Der Läufer von Marathon. Po roce 1933 je nucen opět pracovat v Hollywoodu, kde se jeho kariéra rozmělnila až k naprostému konci. Jiný příběh se váže ke kariéře hlavní star Nočního života - první úspěšné Američance čínského původu, Anně May Wongové. Anna May se vyšvihla díky hlavní roli v barevném filmu točeném na dvoupásový Technicolor The Toll of the Sea, zaujala Douglase Fairbankse a pokračovala ve Zloději z Bagdádu. Bohužel společenská situace panující ve Spojených státech byla zrcadlem hollywoodských filmů a celá řada dalších rolí Annu May rasově zaškatulkovala. Tento trend se jí podařilo zlomit díky práci v Evropě, kde se věnovala nejen filmu, ale také divadlu. Což jí po návratu do Hollywoodu pomohlo k prolomení stereotypů. Po roce 1931 natočila například Šanghajský expres a ke své práci přidala také rozhlas. Začátkem 50. let se dočkala vlastního televizního seriálu a nakonec byla její celoživotní práce skutečně oceněna. K samotnému filmu pak musím dodat, že na Piccadilly nikdy nebylo líp. Skvělý svět vyšší společnosti ve víru nočního života roku 1929 uvádí i mě ve vír. Morálka v úpadu, fantastický příběh plný nečekaných zvratů a v jedné z vedlejších rolí démonický Cyril Ritchard, který byl v témže roce zavražděn Anny Ondrou, když jí udělal naprosto nevhodnou nabídku k sexu za úplatu. Inu, v určitých směrech a v určité době mohl Londýn nabídnout skutečně mnoho. Pastva pro oči, výborný soundtrack, strhující kostýmy a celková nálada, toť blaho. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Slušně - na svoji dobu snad dokonce výborně - natočený snímek, který ale podle mého názoru trochu vyčpěl. Na rozdíl od jiných němých thrillerů (např. Kabinet dr. Caligariho, Fantom opery, rané filmy Hitchcockovy a mnoho dalších) atmosféra není tak hypnotická a navíc je celkem jasné, k jakému rozuzlení film od počátku směřuje. Proto se trochu nepříjemně táhne a působí delší, než ve skutečnosti je. Pozoruhodný je ovšem tím, že zde femme fatale ztvárňuje Asiatka. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Noční život představuje Annu May Wong, která se konečně dočkala pořádné role, a to nadané tanečnice z umývárny luxusního podniku, která zaujala jeho majitele natolik, že se rozhodl jí dát šanci a nechat ji předvést vlastní číslo. Shosho má obrovský úspěch a rozhodne se, že si ho připoutá ještě víc. Druhý den je objeven zločin a hledá se pachatel, ale nic není tak jednoduché, jak se zdá. Noční život je dalším z britských snímků, který vynikající kamerou zachytává život v klubu od sálu až po nejzapadlejší pokoje. Tyto prostory jsou zaplněny živoucími postavami, které dokážou zaujmout i překvapit. ()

Reklama

Reklama