Reklama

Reklama

VOD (1)

Střepiny shrnují nejdůležitější kauzy uplynulého týdne a analyzují je v originálních reportážích. Poprvé byl pořad připravovaný redaktory zpravodajství vysílán v neděli 7. dubna 2002 a okamžitě se zařadil mezi nejsledovanější pořady TV NOVA. Úspěch je o to cennější, že nedělní prime time je opravdu „horkou půdou" z hlediska konkurenčního prostředí. (TV Nova)

(více)

Recenze (140)

Mo. 

všechny recenze uživatele

Konečně pořádná zpravodajská analýza na televizních obrazovkách nebo jen další publicistický bulvár? Tak se na to podívejme: Místo faktů spekulace, aféry často jednoduše vycucané z prstu, ani náznak snahy o objektivitu, zaručeně "nestranní" moderátoři, cool hollywoodská znělka vypadající jako z nějakého laciného thrileru, a typicky Novácký případ "investigativnosti", která si i tentokrát vzala dovolenou. -- Vhodné tak maximálně na zředění stolice. ()

Mallinali odpad!

všechny recenze uživatele

Po letech měním hodnocení. Po řadě reportáží, které představovaly naprosté dno novinařiny jsou tři hvězdičky neobhajitelné. Angažovaný hlas, filmová hudba, tendenční a předem jasný pohled na kauzy, jednostranně vybraní odborníci, fakta často vycucaná z prstu, ve speciálech neskutečně ubohé a zbytečné otázky a trapný pocit, který se dostavuje stejně pravidelně jako sex před svatbou atd. Za všechny připomenu díl, kdy ve Střepinách osudově vyhlašovali boj o město Kobani, na hranici Sýrie a Turecka, jako snahu o průlom Islámského státu směrem k Evropě. Vyhlašovali, že jestli bude město dobyto, dostanou se fanatici na hranici Turecka a Evropa bude další na řadě...vtip je v tom, že ti fanatici měli už nejmíň rok obsazené stovky kilometrů hranice s Tureckem a Kobani bylo pouze posledním bodem odporu prostřední části kurdského osídlení v severní Sýrii. Taky na Turky fanatici neútočí, protože ti jim pomáhají, neboť tím oslabují vlastní Kurdy, mimo jiné. Takže celá reportáž o ničem. A tak to máte furt, a dokonce vás chtěj ještě morálně poučovat... Je to prostě novinářský aušus nejhrubšího zrna. ()

Reklama

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jeden z nejlepších dokumentárních týdenních zpravodajských seriálu, jaké jsem si jenom mohl přát. Postupně to bohužel upadá a humor jde rázem dolů. Miluji týdenní shrnutí a to, že je to na stránkách novy tomu jedině přidává. Bohužel nemůžete udržovat neustále kvalitu, ale přesto se snaží. Ze vzpomínky na 4 roky sledování na gymnáziu dávám 4 bodíky. Bylo to pro mě něco jako ukončení týdne a povinnovka. Téměř to pro mě, i když se za to stydím, nahradilo kostel, který uvozoval týden a dával mi zdání běhu času a jeho hodnoty. ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak přeju veselé mytí mozků, přátelé.. To co je nám poslední dobou tuzemskými médii, včetně veřejnoprávní dokumentaristiky České televize, podsouváno, hraničí s nebetyčnou drzostí a urážkou samostatně myslících bytostí, co si vidí dál než na špičku svého nosu, či na špičku toho dlouhého nosu, který na nás bezostyšně dělají tuzemské televizní stanice.. Pod koment Pakobylky bych se s klidným svědomím podepsal.. ()

Laxik

všechny recenze uživatele

Zatímco Televizní noviny dělají z komára velblouda, Střepiny se vydaly trochu jinou cestou. Ty totiž nejdřív několik minut dramaticky kreslí komárovi dva hrby, aby posléze prohlásily, že i když tahle zrůda vypadá podivně, je to pořád jen komár, jakých lítají po světě tisíce. Na druhou stranu si Střepiny asi záměrně vybírají ty komáry-fenomény, u kterých se jejich bagatelizace dá považovat za rozumnou. Co si o tom ale myslet v hvězdičkách, to fakt netuším. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama