Reklama

Reklama

VOD (1)

Střepiny shrnují nejdůležitější kauzy uplynulého týdne a analyzují je v originálních reportážích. Poprvé byl pořad připravovaný redaktory zpravodajství vysílán v neděli 7. dubna 2002 a okamžitě se zařadil mezi nejsledovanější pořady TV NOVA. Úspěch je o to cennější, že nedělní prime time je opravdu „horkou půdou" z hlediska konkurenčního prostředí. (TV Nova)

(více)

Recenze (140)

Jinny 

všechny recenze uživatele

Trapní moderátoři (zvlášť Andrea Němcová předvádí především svůj výstřih a výraz dominy) se snaží o cosi, co daleko lépe předvádí na ČT Nora Fridrichvá. Oproti 168 hodinám mají Střepiny jediné plus - občas nabízí řešení, zatímco Fridrichová takřka vždy skončí jen u ironických komentářů typu: "Stejně s tím nic nenaděláte". Se seriózní publicistikou ale mají Střepiny pramálo společného. ()

Apofis28 

všechny recenze uživatele

Ze začátku byl pořad zajímavý, glosa politického a dalšího dění u nás i ve světě měla svou úroveň, bohužel poslední dobou je to jen taková maškara, kde plácají líbivá hesla k té či dané situaci. Nemohu se ubránit srovná reportáže o Americkém konvoji, mezi Střepinami a reportéry ČT, zatímco ve střepinách tam nějaká kr*va řešila, že si s ní neudělají ve službě selfí a nebo že mají naučené odpovědi, tak na ČT aspoň porovnali reakce zastánců a odpůrců. Už jen pro takovou debilní reportáž, která vznikla spíše z důvodu toho, že to byla povinnost a jejichž množství narůstá, snižuji na 3 hvězdy. ()

Reklama

vanadium 

všechny recenze uživatele

Máme patent na pravdu. Natočíme reportáž tak, aby vypadala objektivně, ukážeme vám pohled ze všech stran - to je přece fér. Prošpikujeme to sice vlastními názory, ty jsou ale přece správné, rozumné. Na některé věci mají téměř všichni stejný názor, jen hlupák nebo psychopat by měl názor jiný - je tedy správný, proto vám ho prezentujeme i my z našich úst. Tím si uděláme půdu pro to, abychom vypadali správňácky a mohli s vámi manipulovat. Na věci, na které můžeme mít různé názory, vám podvědomě podsuneme ten náš - je přece rozumný a správný, v jiných věcech s námi přece souhlasíte! - a tedy i v tomto případě byste s námi měli souhlasit. Opravdu si stále myslíte něco jiného? Zvažte to, náš názor je přece správný, většinový, reportáž byla objektivní. Trochu s vámi manipulujeme, trochu hodně. Sice se vám snažíme předložit problém ze všech stran, ale stejně vám nakonec vštípíme to naše. Děláme to chytře, tak, že tyhle naše manipulace často ani nepostřehnete... ()

Mallinali odpad!

všechny recenze uživatele

Po letech měním hodnocení. Po řadě reportáží, které představovaly naprosté dno novinařiny jsou tři hvězdičky neobhajitelné. Angažovaný hlas, filmová hudba, tendenční a předem jasný pohled na kauzy, jednostranně vybraní odborníci, fakta často vycucaná z prstu, ve speciálech neskutečně ubohé a zbytečné otázky a trapný pocit, který se dostavuje stejně pravidelně jako sex před svatbou atd. Za všechny připomenu díl, kdy ve Střepinách osudově vyhlašovali boj o město Kobani, na hranici Sýrie a Turecka, jako snahu o průlom Islámského státu směrem k Evropě. Vyhlašovali, že jestli bude město dobyto, dostanou se fanatici na hranici Turecka a Evropa bude další na řadě...vtip je v tom, že ti fanatici měli už nejmíň rok obsazené stovky kilometrů hranice s Tureckem a Kobani bylo pouze posledním bodem odporu prostřední části kurdského osídlení v severní Sýrii. Taky na Turky fanatici neútočí, protože ti jim pomáhají, neboť tím oslabují vlastní Kurdy, mimo jiné. Takže celá reportáž o ničem. A tak to máte furt, a dokonce vás chtěj ještě morálně poučovat... Je to prostě novinářský aušus nejhrubšího zrna. ()

Tom_Lachtan odpad!

všechny recenze uživatele

Před lety to nebylo tak špatné, klidně by se pár kauz dalo srovnat s Reportéry ČT, nebo 168 hodin, ovšem v současné době to není nic jiného, než hnusný bulvár, který se tváří jako seriozní a dokonce investigativní novinařina a jako takový si pořad nic jiného než odpad a přání brzkého konce nezaslouží. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama