Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Santi má problémy - nedokáže se pohybovat na volném slunečním světle, začínají mu růst podivně zuby a čím dál více se rozšiřuje jeho nemoc. Spolu s jeho matkou na jeho přání tedy odjedou tam, kde by se jeho problémy měly vyřešit, do míst kde slunce nesvítí. V novém domě a hlavně jeho okolí se ovšem začnou dít podivné věci, se kterými je navíc Santi spojován. Pokud nechce čelit obvinění, bude muset věci vyřešit. (Pumiiix)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Když Vás někdo pošle tam, kde slunce nesvítí tak Vás dotyčná osoba většinou posílá do pr.... Avšak náš hrdina Santi trpí nemocí, díky které nemůže na světlo jelikož by laicky řečeno shořel jak papír, takže v jeho případě místo kde slunce nesvítí jest rájem na zemi a mile rád přemluví svou fešnou maminu, aby dala na radu doktora a na ono místo se jelo bydlet. Brzo se ukáže, že vesnička nebude úplně bezproblémové místo k životu, jelikož v lese žije něco (nevím proč s tím každej dělá takové tajnosti když se to stejně skoro hned provalí ale ok také nebudu prozrazovat že jde o...tůdle) a to něco trhá lidi na kusy. Jelikož Santi je tu novej, vyskytuje se u každého mordu a navíc je pro vesničany skoro jako upír, tak moc oblíben v kolektivu není a tak trochu všichni myslí, že on je ten bubák. No a jak to bývá tak se náš hrdina s místní dvounohou kočkou a kámošem co za ním přidrandí rozhodnou uvést věci na správnou míru. A vy u toho nesmíte chybět, protože první půlka hororu je skvělá, hezky temná a dokud skryté zlo jen tušíme ale nevidíme, je to bomba. Po odhaléní to ještě chvíli drží laťku, ale pak to jde dolu dolu a ke konci honička v lese je fakt nepovedená, ale nehledejme kazy. Španělé mile překvapili ne zrovna častým námětem a povedlo se jim člověka hezky napínat. Hlavní trojice sympatická, zbytek jde, pár napínavých scén se najde (hrdina sám s NĚČÍM v baráku je moje top) , hudba fajn, příběh taky. Jděte do toho. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Film se rozhodně nevyrovná nejlepším španělským hororům / thrillerům jako Orfanato, jako na jedno zkouknutí vcelku ujde. Chlapec v hlavní roli hraje dobře, i když se po něm nechce nic moc jiného než předvádět různé stupně vyděšení. Většina stopáže je založena na běhání po lese v noci a na tom, že se cosi neznatelně mihne ve světle baterky - jako jedna scéna působivé, ale tady už toho bylo moc. Samotná zápletka přitažená za vlasy, ale v rámci podobných typů filmů nemyslím, že by ta přitaženost nějak výrazně vybočovala ze standardu. Osobně jsem se díval na film kvůli hudbě mladé španělské soundtrackářské naděje Fernanda Velázqueze (Orfanato) a ta se mi líbila opět velmi. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Velmi silný horor ze Španělské produkce, který sice není moc známý, ale o to je lepší. Hodně se mi líbilo, jak se film vyvíjel a postupně měnil, takže člověk si nikdy pořádně nemohl být jistý v čem je pointa filmu. Herecké výkony bych ohodnotil též vysoko. Celá koncepce filmu a chování postav měla hlavu a patu, takže kýčů je zde opravdu minimum. Ale co je to nejpodstatnější u všech hororů??? Odpovědět si na otázku: Bál jsem se nebo spíš nudil? A já musím uznat, že tady jsem se místama fakt bál a to jsem už hodně ošlehaný hororový fanda. Pro mě tedy celkově velké překvapení, hororová chuťovka a vlastně nevidím důvod proč tomuto hororu snižovat hodnocení - prostě 5 hvězdiček. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Santi neznáša slnečné lúče a doktor im odporučil aby išli tam kde slnka veľa nieje.Tak sa rozhodli že to vyskúšajú.Len v okolí sa začnú diať divno krvavé veci a Santiho budu upodozrievať.Ma to silné tajomno,lebo som netušil kto to vlastne zabíja a hlavne kto to je.Les vie nabudiť veľmi silnú atmosféru a keď z nocou prichádza tvor ktorý vás chce spapať tak napätím sa to tu len hemží.Dosť často je tu tma a tak strašidelnosť tu je dosť silná.Herecké výkony boli presvedčivé a aj hlavný hrdina ukázal že vie zahrať postavu na pokraji zrútenia.Len príbeh mi pripadal strašne naivne bláznivý.Lebo sa to tvárilo ako Tarzan,len troška krvilačne.Takto by to dopadlo z Tarzanom keby ho nenašli ľudia.Atmosféra,napätie i strašidelnosť tu fungovala veľmi slušne.Ale príbeh je kameňom úrazu celého filmu.Je absurdný,nedomyslený a nebavil ma.A aj ten poster na film neskutočne zavádza chrapúň. ()

Crazer 

všechny recenze uživatele

Můžu říci, že jsem spokojen a začínám nacházet jistou oblibu ve španělských hororech, protože mě poslední dobou lepší horory neuspokojujou. Nápad zajímavý, atmosféra napívaná (zvlášť po nocích strávených v temném bytě) ... ale překvapení v podobě "praholčičky" se mohlo odtajnit až v závěru filmu + skvělá hudba při závěrečných titulkách :D co víc si přát ... jen pokulhával děj s videokamerou na způsob "BlairWitch", který mi nepřipadal zase tak skvělý . Ale i tak se nakonec odtajnilo to, co jsem právě potřeboval znát a vše do sebe rázem zapadlo. Ale přecejenom ten "top" to pro mě není. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama