Reklama

Reklama

Vědomostní soutěž AZ-kvíz, která se připravuje v brněnském studiu České televize pod vedením režiséra Ladislava Cmírala, už svým názvem oznamuje, že vyžaduje od soutěžících co nejširší znalosti. Název koresponduje také s hrací tabulí, na níž jsou otázky skryty pod políčky označenými písmeny abecedy od A do Zet. Soutěž kombinuje tematicky pestré vědomostní otázky se strategickou hrou. Ta spočívá v obsazování polí na hrací tabuli a v jejich propojení do souvislého řetězce, jenž spojí tři strany trojúhelníku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (336)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Kdysi dáno mě AZ-kvíz až přímo iritoval, ale když jsme teďko začali doma hrát stejnojmennou stolní hru, tak jsem se i během nudných chvil začal vracet na YT k highlightům tohoto pořadu, ať už těm bizarním či naprosto normálním, a koncept se mi v rámci všech možných patetických vědomostních soutěží líbí zdaleka nejvíce. Sice mi 3/4 otázek přijdou nad síly normálního člověka, ale semtam se dozvím i leccos zajímavého. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších soutěží, které kdy vznikly v hlavách (brněnských) televizních špiček, alespoň podle mě. Člověk se u toho může bavit (třeba když je tam nějaký méně chytrý nebo trošku divný soutěžící), může fandit (svému oblíbenci), zkoušet sám odpovídat nebo třeba se jen tak dívat. Zbořil nám to sice tak trochu kazí svým břitkým humorem, ale jinak jde o pořad, na který jsem se vždycky díval rád a nejenom v době, když tam zrovna nic lepšího nebylo! Až teda na ty ceny, ty jsou občas trochu... slabší. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

AZ - kvíz stále běží ze zcela jednoduchého důvodu. Nikdy jsem se ho neúčastnil a nedonutil jsem tvůrce k vyhlášení bankrotu. Už se na soutěž vůbec nedívám. Je to záležitost spíše pro lidi staršího věku, kteří se celý den poflakují u televize, či se poflakují po skončení pracovní doby, či pro důchodce, kteří u televize tráví veškerý volný čas, který jim byl určen. AZ - kvíz bude skončem zřejmě ve chvíli, kdy důchodového věku dosáhnou Aleš a Eva. Pořad se mi nehnusí, ale nevidím důvod se na něj dívat. Proto berte hodnocení s obrovskou rezervou. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Soutěž je příliš těžká, není pro každého. No, uznejte sami. A) trnitý keř, B) viditelný elektrický výboj v troposféře C) opak startovníků, D) krajina za horizontem, E) grafická značka štítu rodu, F) ostrovní stát v Tichém oceánu, G) ukazatele slunečních hodin, H) vyrobeno z luštěnin, CH) když k nám běží a nikdo ho nedoprovází, I) posvátný pták v náboženství starých Egypťanů J) okrasná rostlina řádu hluchavkotvaré K) vydává zvuky krkavce, L) malý žebrovitý útvar na spodní straně klobouků hub, M) vykonává loučení rukou, N) sociální uskupenství obyvatelů Země, O) biblické zvolání, P) zaměstnanci závodu na zpracování buničiny, R) malý čert, S) nástroj ke štípání (dřeva), T) dehet, U) první kapela Vladimíra Mišíka, V) slavnost sklizně vinné révy, W) železniční vůz plný dřeva, X) Speusipposův nástupce, Z) tvoje manželka. Na požádání přiložím správné odpovědi :-) ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Tradiční pořad na ČT co si drží pořád svůj směr již mnoho let.. Jeho problémem je neustálá velká výhoda pro 1.hráče, který s i může skrz svoji pozici dovolit klidně i 1 chybu a stejně vyhraje... 3z5 Tom Riddle: Proč nestopují bankomat na bonusu? Oni vidí všechny políčka stejně ne jak mi v TV to již v pořadu několikrát ukazovali a vysvětlovali.. Kdybych viděl vždy bonus tak proč bych ,,střílel,, jinam? :) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Na základě soutěže vznikla i stejnojmenná stolní hra. (SONY_)
  • Moderátoři vidí otázky až při vysílání. (M.B)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama