Reklama

Reklama

Vědomostní soutěž AZ-kvíz, která se připravuje v brněnském studiu České televize pod vedením režiséra Ladislava Cmírala, už svým názvem oznamuje, že vyžaduje od soutěžících co nejširší znalosti. Název koresponduje také s hrací tabulí, na níž jsou otázky skryty pod políčky označenými písmeny abecedy od A do Zet. Soutěž kombinuje tematicky pestré vědomostní otázky se strategickou hrou. Ta spočívá v obsazování polí na hrací tabuli a v jejich propojení do souvislého řetězce, jenž spojí tři strany trojúhelníku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (336)

PB2 

všechny recenze uživatele

Jediná ze soutěží, která se udržela. Riskuj, milionář a podobné jsou pryč, ale AZ kvíz běží každý den. Je to taky jediná z těch soutěží, která není jen o znalostech, ale i o strategii (aspoň trochu). Taková klasika, na kterou se rád podívám, když přijdu z práce. Pokud jste ještě neviděli, doporučuji zhlédnout na youtube video "AZ Kvíz - I takhle se dá(dalo) vyhrát". Komentáře tady na ČSFD bohužel vystihují ubohost uživatelů, kteří nepřekousnou, že někdo ví víc než oni a ke štěstí jim stačí, že někdo pracuje jako "pěstební dělnice". A poznámka pro zabedněnější komentující: bankomat je tak pěkně obarvený jen pro diváky, soutěžící vidí všechny políčka stejnou barvou. ()

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Celkom dobrá súťaž, ktorú príležitostne sledujem niekoľko rokov, v poslednej dobe takmer zásadne o poldruhej v noci. Niektoré otázky sú tam tak ľahké, že by ich uhádol aj nevyvinutý adolescent, ale bývajú tam aj také otázky, o ktorých by som nemal šajnu. Pamätám si, už dávnejšie, som sa dobre pobavil na bankomate, políčka so sumami boli rozložené asi takto: 2000, 5000, 100, 5000, 1000, a ako sa bežec pohyboval po tej šachovnici tak súťažiaci buchol po tlačítku jeeeeeeeb, no a či netrafil rovno tú stovku? Tomu hovorím šťastie :D ()

Reklama

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Jako soutěž pro inteligentní lidi nejspíš ne. Spíše pro ty, co denně nemají nic jiného na práci, než sedět u křížovek. Co se týče moderátorské stránky, tak není co vytknout ani pochválit, jelikož předčítání otázek zvládne každý bez ohledu na nějaký talent. Soutěžící se objevují chytří (v tom křížovkářském smyslu) a mají naluštěno, nebo chytří, co však nikdy křížovku ani neviděli a tím pádem pohoří a nebo ti hloupí. Jako relax se na to dívat dá. Jen ty výhry mohly být trochu lepší. Jednak trefit v bankomatu bonus se povedlo asi jednomu ze sta. Jinak výhra pár stovek byla na denním pořádku, což by tak zaplatilo tu cestu do studia a zpátky domů. :-) A ano, soutěžící ty částky co lítaly na obrazovce opravdu neviděli - takže to bylo pouze o náhodě a o štěstí. Ale je to jedna z dalších možností, jak si trochu rozšířit obzory. 50% ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Je příjemné dívat se, jak lidé soutěží ve svých znalostech. Na český obrazovky se dostává čím dál víc trapných soutěží možná jen proto, aby pobavili pubertální výrostky. A pro ty kteří se diví, proč si hráči nestopnou bankomat na bonusu... i nu je to proto, protože hráči zkrátka ten bonus nevidí. Bonus má zvírazněný jen televizní divák a to zpravidla červeně, kdežto hráč vidí jen šedá políčka. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Poslední koukatelný vědomostní pořad při kterém se občas člověk i pobaví např. otázka „Co znamená zkratka ČSFD?" Soutěžící má nápovědu písmena ČSFD a jeho odpověď zní Čínský Syndrom Finanční Deprese, tak i tací jsou mezi námi. Narozdíl od Riskuj nebo Kde Domoj Můj? to není o rychlosti, ale o tom, co ten člověk ví, takže to má ve svých rukou, pokud mu teda padnou ty správný otázky. Mohli by tam trochu zvednout ty výhry, protože odejít ztraumatizovaný a mít 1100 Czk v kapse, tak to si myslím, že není odpovídající odměně za ty znalosti a občas i zábavu, kterou tam někteří soutěžící vytvářejí. Za mě 100% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (15)

  • Moderátoři vidí otázky až při vysílání. (M.B)
  • Soutěžící, který postoupí do 5 dílů po sobě, získává prémii v podobě trička s logem pořadu. (SONY_)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama