Reklama

Reklama

Ztracený poklad Aztéků

(TV film)
  • Kanada The Lost Treasure of the Grand Canyon (více)

Počátkem 20. století cestovala expedice vedená profesorem Samuelem Jordanem hluboko do Velkého kaňonu, aby tam našla pověstmi opředené ztracené město. Celý tým se však ztratil. Když profesorova dcera Susan (Shannen DohertyBeverly Hills 90210, Zkurvená nuda) dovede do nezmapovaného údolí záchranářský tým, objeví starověkou civilizaci, jíž vládnou divošští bojovníci. Podle pověsti je právě zde, kdesi hluboko v podzemí ukryt i tajemný poklad Aztéků střežený mytologickou příšerou, živící se lidskými obětmi. Povede se výpravě uniknout ze ztraceného města, plného bohatství a zla? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (85)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Silně béčková záležitost, která se rozhodně neodehrává v Grand Canyonu, nýbrž někde v kanadské pustině a laciných interiérech. Tahákem má být nějaké tajemné monstrum znázorňující aztéckého boha Quetzalcotla. Jenže v tomhle béčkovém CGI provedení vypadá jak okřídlený Allien z Osvětimi. S herci to není o nic lepší. Brenda z Beverly Hills jen tak běhá a běhá. Michael Shanks ze Star Gate je vzhledem k těm ostatním nejlepší, ale není to žádná sláva. Nejvíce vás ironicky pobaví, že všude je strašný horko a oni se vůbec nepotí, slunce nesvítí. A tak jestli se něco povedlo na tomto filmu, tak jedině ten poster. Ten je překrásný, ale film je příšerný. [1041. hodnocení, 80. komentář, 22%] ()

lennyd odpad!

všechny recenze uživatele

Poté, co už několik týdnů nemá Susan (Shannen Doherty) zprávy od svého otce, profesora Jordana - dává dohromady záchranářským tým, a vydává se v otcových stopách. Společně se dostávají až do neprobádaného údolí, kde nalézají poslední zbytky Aztécké civilizace, vyznávajícího svého dávného boha - Quatzalcoatla. A právě jemu má být profesoft Jordan, i zbytek týmu obětován... Nenechal jsem se odradit nízkým hodnocením filmu, a musel jsem si "na ty rozpálený kamna sám sáhnout". Tak nějak jsem doufal, že bájná aztécká civilizace, poklad, archeologické vykopávky a záchranná mise v jednom příběhu by nemuselo dopadnout tak zle. O jé, jak jsem se zmýlil. Necelá hodinka a půl tohoto filmu pro mne bylo příšerným utrpením, a nepomohlo ani (vnitřní) přemlouvání, že jsem místo tohoto filmu mohl sledovat s hlavní hrdinkou třebas nejmenovaný seriál ze středoškolského prostředí. Triky (asi dvě třetiny filmu spočívající ve "strašidelné" stínohře) jsou zoufalé, v příběhu jsem se po chvilce ztratil (neustále někdo někoho zachraňoval, pak zase nechal na pospas, a pak zase zachraňoval), kulisy aztéckého chrámu takové "legoidní" a samotní Aztéci vyloženě směšní. O hercích se radši nebudu zmiňovat vůbec... ()

Reklama

hippyman odpad!

všechny recenze uživatele

u Huitzilopochtliho, to bylo silný kafe i po lahvince krvavého bordó... musím přiznat, že něco takového jsem nečekal ani v nejhorších představách! čert vem, že je to "jen" TV film, je mi jasný, že rozpočet nebyl vyšší než cena drog, který bych musel do sebe vpravit, abych tomu přilepil aspoň jednu hvězdu... ale tak příště snad radši místo toho dokument o tuleních nebo tak... Brenda se herecky (ani jinak) moc neposunula, prostě Zkurvená nuda na druhou! odpad! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Michael Neilson vybral pěknou hudbu a vytvořil zvláštní magický začátek....a to je tak asi všechno. Na zbytek se nedá koukat, natož to poslouchat. U prvního slizu mně to přestalo bavit. Mohl to být povedený film, ale asi rozpočet tak povedený zase nebyl. Kdo to vydrží do konce, pozná to na závěrečném souboji. ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Céčkový dobrodružný film, na kterém je bohužel vidět, kolik do něj tvůrci investovali. Divadelní kulisy, vesměs odstrašující herecké výkony a k tomu buclatá Shannen Doherty. Na druhou stranu musím přiznat, že v této kategorii jsem viděl již dost daleko horších výtvorů /viz Kyklop/ a tenhle film jsem strávil celkem v pohodě, k čemuž přispěl jediný opravdu hrající herec Michael Shanks. Takže dneska budu vyloženě rozhazovačný a dám 2 hvězdy. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Michael Shanks zde hraje archeologa Langforda. Archeologa, resp. egyptologa, hraje i v seriálu Hvězdná brána (od r. 2007), kde ale příjmení Langford nosí žena, a to žena, která Daniela Jacksona (Michael Shanks) přivede k projektu Hvězdné brány (Catherine Langford). (VMa)
  • Natáčení začalo 26. dubna 2008 a skončilo 14. května 2008. Do listopadu 2008 však musel štáb ještě dotočit některé scény. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Britské Kolumbii. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno