Reklama

Reklama

Taxík

(pořad)
Soutěžní / Rodinný
Česko, 2008, 28 min

Účinkují:

Aleš Háma (moderátor), Monika Absolonová (moderátor), Tomáš Matonoha (moderátor), Vojtěch Kotek, Tereza Kerndlová, Pavel Zuna

Obsahy(1)

V pořadu Taxík nastoupí nic netušící lidé do zdánlivě obyčejného taxíku a najednou zjistí, že jsou v televizním pořadu! Při jízdě mají možnost odpovídat na moderátorovy otázky a vyhrávat hotové peníze. Jsou-li úspěšní, tak na závěr cesty dostanou svoji výhru. Pokud ale zodpoví špatně příliš mnoho otázek, jsou z taxíku vysazeni, a to kdekoliv! Taxík je prostě jediné taxi, které vám zaplatí! (Česká televize)

(více)

Recenze (222)

xenopus 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch mých oblíbenějších vědomostních pořadů. Háma a Matonoha nejlepší, Absolonová příjemná, ostatní horší. Těžko si představit, že dotyční soutěžící nevědí, do čeho lezou, když auto bylo pořád stejné, nebo že se na místě nástupu vyskytují skutečně náhodou. Ještě by mě zajímalo, jak daní výhru. Ale co, jako kulisa k večeři mi to posloužilo hodněkrát a vůbec mi nevadilo na to koukat, což je u spousty soutěžních pořadů ČT vlastně výhra. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Chytře vytvořenej soutěžní pořad, kterej zabaví, potěší a částečně i přiučí. Nejen znalostma, ale hlavně vyvolaným pocitem, kdy člověk váhá pokaždé, jestli náhodou při příjezdu taxíku nevleze za Hámou, aby z něj před zbytkem republiky udělal vola. Radši volím cesty po vlastních. Taxík si dám v bedně. 75% ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála soutěžních pořadů, který si fakt rád pustim. Taková obdoba "Milionáře" s tim, že se jezdí v autě. Pokud jde o autorskej pořad ČT, tak chválim za dobrej nápad a jeho provedení. Největší radost mám, když je tam zrovna pěkná a sympatická Monika Absolonová, ale ostatní moderátoři/řidiči jsou taky na pohodu. Jediný, co bych vytknul a co už tu i padlo, je nevyrovnanost otázek (za 500,- je kolikrát těžší, než za 1 000,- a více), ale tohle se dá kritizovat asi v každý soutěži. ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Příjemný soutěžní pořad s Alešem Hámou a sympatičtějším Tomášem Matonohou. Když vysílala ČT Taxík o víkendu, tak jsem se na něj nikdy nedíval. Ale jak ho přesunuli na všední den tak se na něj občas rád mrknu. Dodnes si pamatuju jak v jednom díle, nastoupili tři týpci pracující jako - Zdravotní bratr, prodavač u stánku, prodavač ze supermarketu a věděli uplně všechno. Ovšem většinou nastupují vysokoškoláci a studentíci, a to jsou potom panečku odpovědi. ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

3 hvězdy musím dát pro originálnost a pro největší poslední výhru kolem 60 tisíc. Takhle to má být. Chtěl bych ho potkat a vidět to blikání v autě. Pan Háma je velice příjemný a nepřehrává, na nic si nehraje. Sluší se občas se podívat na něco takového a nechat se voně unášet skutečnou realitou. Obzvláště v době krize, kterou tady již začínám pocitovat. Lidé přicházejí o práci a nemají na hypotéky. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (24)

  • V soutěži zažil Aleš Háma kuriózní situaci s mladíkem, který měl opravit chybu v názvu obrazu italského malíře Sandra Botticelliho „Zrození Venouše“ logicky na „Zrození Venuše“ – jednalo se o lehkou otázku za 500 korun. Kamarádka na telefonu mu poradila název Primavera namísto opravy jediného chybného písmenka. To přimělo Aleše Hámu zastavit taxík a vydýchat se. Ale po dalších otázkách už mu došly nervy a cestujícího z auta nekompromisně „vyhodil“. V epizodě pořadu Kde domov můj (od r. 2016) odvysílaném 27. března 2024 zazněla otázka, kde měl soutěžící opravit název obrazu Sandra Botticelliho „Zrazení Venouše“, u níž Aleš Hama podotkl, že tuhle otázku už někdy slyšel. Soutěžící podotkl, že rozhodně ne Zrození Primavera. (Duoscop)
  • V pořadu mohli soutěžící využít dvě nápovědy – radu kolemjdoucího nebo přítele na telefonu. Na začátku měl každý cestující tři životy, kdy při každé špatné odpovědi jeden ztrácel. (Duoscop)
  • Poprvé se Taxík vysílal v Česku v roce 2008. V zahraničí už v červnu 2005. (Duoscop)

Reklama

Reklama