Reklama

Reklama

Nájomný zabijak Bo Tong Lam odťal zločineckému bossovi hlavu, a to nemôže zostať bez odplaty. Počas prenasledovania gangstri unesú policajnú dôstojníčku, ktorej Bo v ten večer náhodou zachránil život. Bo ju musí zachrániť po druhý raz a zavŕšiť svoju pomstu likvidáciou celého drogového gangu... Krásnu policajtku Hiu Wor zachráni neznámy cudzinec, ktorý dokonale ovláda bojové umenia. Dôstojníčka sa s ním zoznámi a strávi večer na ostrove. Netuší však, že Bo je nájomný zabijak, ktorý v ten deň odťal hlavu neľútostnému šéfovi drogového gangu a zobral si ju so sebou ako korisť. Keď nadránom gangstri nájdu bezhlavé telo svojho šéfa, musia potrestať jeho vraha a získať ukradnutú hlavu späť. Problémy nastanú vo chvíli, keď odhalia identitu Bo a policajtku unesú. Bo sa rozhodne zachrániť ju aj po druhý raz a pomstiť sa drogovému gangu jeho definitívnou likvidáciou. (TV JOJ)

(více)

Recenze (23)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Perfektní záležitost a vynikající Jacky Wu( Mé zlato!). Film má zajímavý příběh s romantickým nádechem, ale je naštěstí velmi zábavně podaný,především vše odehrávající se na policejní stanici. Akce je perfektní, Jacky je zde ve formě a nejlepší souboj je definitivně v restauraci proti třem protivníkům, mezi kterýma se objevil i obr z Wrath of Wajra. Skvělá kamera, stylová choreografie, Jacky má vše pod kontrolou a vychází mu to. Finále bych si přál spíše 1v1 než 1 vs 100, ale přesto velká spokojenost. 80% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je potěšující, že se v novém miléniu pomalu začínají znovu objevovat akční béčka, která před krizí a propadem hongkongské kinematografie na přelomu tisíciletí představovala podstatnou část hongkongské produkce. Ovšem v porovnání se sebelacinějšími snímky, které vznikaly v 80. letech a první polovině 90. let, které dávaly dechberoucí fyzickou podívanou, se jedná o těžký propad. Jedna relativně povedená závěrečná bitka vytrhne jen skalní fandy bojových filmů, a nejen v porovnání s maximálním nasazením aktérů a frenetickým stylem filmů před patnácti až dvaceti lety vyznívá křečovitě strojená a uondaná. Zatímco dříve v Hongkongu věděli, že příběh je podružný a má jen vágně spojovat akční sekvence, zde se drtivou (a to ve všech významech toho slova) většinu filmu rozvádí absurdní děj o zabijákovi a jeho setkání s okouzlující policistkou se štěněcím pohledem. Ve snaze zalíbit se zahraničnímu publiku zde nad akcí těžce dominuje vyumělkovaný sentiment a rádoby osudovost. Ani enormně slibná premisa o zabijákovi, který na malém ostrůvku odříznutém od pevniny tajfunem musí proplouvat mezi policí a gangem, který mu jde po krku, není vůbec vytěžena a potácí se jen v nic nepřinášejících záběrech, které pouze protahují stopáž a nudu. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Takový prostý film s prosťoučkým "hercem" Jackie Wu, který se sice snaží jak to jde, ale ten opravdový bouchač, ani herec (to už vůbec ne ...), z něj asi nikdy nebude. Prostý děj, okopírované scény, Jackie Wu sice neumí hrát, ale je to sympaťák, stejně jako přitažlivá policistka. Okopírována je řada scén z mnoha filmů, dovoluji si říct i vykradena a v soubojích jsou použity lana, dráty a střihy na dnešní dobu opravdu příliš viditelně, až mě to chvílemi bolelo. Dříve by to byl masakr, dnes v konkurenci s Thajci spíše průměr. Ale příjemný, pohodový akční filmeček, rozhodně doporučuji. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Nejlepší finty odkoukané od Thajců, "mainland" produkční náklady (i to jídlo vypadá divně) a Wu Jing snažící se to celé odehrát, zrežírovat a ukopat naráz. Až na dvě akční scény a příjemné jiskření mezi ním a Celinou Jade je to až příliš prosté, ale nikoliv bezhlavé jako Ong-Bak nebo Tom Yum Goong. A to je samozřejmě průšvih. Kdyby šel Wu Jing z akce do akce, mohli bychom nad dějem a jeho hereckými schopnostmi přimhouřit jednu nebo dokonce obě končetiny. Takhle to letí do stejného šuplíku jako Fatal Contact - slibné, ale prázdné a ve výsledku matné. V hyperakčních 80. letech by si o Legendary Assassina nikdo neopřel ani misku s rýži, dneska musíme chtě nechtě pochválit bitku proti stovce naštvaných maníků, byť vizuálně trochu moc kopíruje sequely k Matrixu. S ovladačem v ruce snesitelné, ale Donnie Yen se (zatím) nemá čeho bát. ()

messi@h 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tenhle film je tady zbytečně příkře odsouzený. Neříkám, že se jedná o špičku kungfu filmů, ale určitou atmosféru Legendary Assassin má. Souboje jsou taky na slušné úrovni, i když nepopírám, že se v ději najde spoustu hluchých míst. Co se týká podobnosti závěrečné bitky s Matrixem 2 respektive 3, napadne to asi každého, kdo Matrixovskou trilogii viděl. Podle mého ale závěrečná bitka v podání Jackyho Wu tu Matrixovskou s přehledem překonala o několik koňských délek. A to nejen choreograficky, ale i schopností vtáhnout diváka do děje a prožívat rány schytané hlavním hrdinou. Osobně hodnotím film na cca 65 %. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama