Reklama

Reklama

Recenze (5)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]     "It's to hot to play croquet. Lets get married."     Prvý celovečerný film Harolda Lloyda, ktorý má z môjho pohľadu, tak ako prevážna väčšina jeho filmov, iba priemernú kvalitu (hlavne čo sa humoru týka). Šaškujúci a škľabiaci sa Harold Lloyd proste nie je mojou šálkou kávy a príliš ma neberie ani dievča jeho srdca Mildred Davis. V tomto prípade je "On" bohatý povaľač, ktorý je nútený nájsť si prácu, aby "Jej" bol hodný, a tak sa pridá k námorníctvu. Pomerne dlho som čakal, kedy sa už konečne objaví nejaký ten humor, ale našťastie sa tu napokon pár vydarených gagov našlo, hlavne v druhej polovici filmu (napr. opička ako zrkadlo, odťahovanie knokautovaných protivníkov, jedenie čiapky, či kúzlo so zmiznutým dievčaťom). Videná verzia z roku 2002 s hudbou Roberta Israela, v ktorej sa striedajú výborné pasáže (napr. tie orientálne melódie) s dosť otravnými odrhovačkami.     "What took you so long?" ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

První Lloydův delší film, který natočil ve stejném roce jako Chaplin Kida a patří tedy mezi první dlouhé grotesky. Po úspěchu filmu se Lloyd ke krátkým groteskám už nevrátil. Harold je synek z bohaté rodiny, hejsek, budižkničemu a povaleč. Aby si mohl vzít svou milou Mildred, musí ale jejímu otci dokázat, že se dokáže do práce pořádně opřít. A tak se nechá naverbovat k námořnictvu. Mildred se s otcem a chumlem nápadníků vydává na cestu kolem světa a Harold svým způsobem taky. Prožívá každodenní problémy námořníka a časem se skamarádí i s nejdrsnějším mužem na palubě (výborný Noah Young). Cesty milenců se zkříží až v daleké Arábii, zemi nejen tisíce a jedné noci, ale také tisíce a jednoho lupiče. Maharadža dostane zálusk na Haroldovu vyvolenou a unese ji a chudák Harold musí svést souboj s celou jeho ochrankou v jeho orientálním paláci. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Středo až dlouhometrážní groteska musí mít něco navíc, buď musí být magická, Chaplinovo  Zlaté opojení nebo naprosto šílená Lloydovo O patro výš, jinak po dnešním divákovi pouze sklouzne jako úsměvná a příjemná záležitost, ale nic víc. A On u maríny nic moc navíc nemá a i ty situační gagy jsou tu místy možná až moc na sílu (roztočený Harold) a nebo naopak až příliš fádní. (boxer s mýdlem).  U mě dobrý. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Klasický Lloyd - příběh o útrapách, které musí překonat kvůli holce, několik skvělejch scének, nenudí to, ale rozhodně celou dobu jsem se u toho nesmál. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Mladý dandy Harold se rozhodl, že si vezme Mildred, ale její otec rozhodl, že ji dá jen někomu, kdo umí pracovat. A tak se mladík přihlásil k námořníkům a konečně se z něj stal muž, který by dokázal svou vyvolenou i před armádou služebníků místního ráži zachránit. Hlavně scény v paláci jsou opravdu hodně vtipné, jinak je to snímek spíše úsměvný, ale rozhodně ne špatný. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama