Reklama

Reklama

Kimssi pyoryugi

  • Jižní Korea 김씨 표류기 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V dluzích se topící Kim se pokusí spáchat sebevraždu, což ho přivede do „divočiny" uprostřed velkoměsta, kde je nucen přežít jako opravdový trosečník. Tato událost změní nejen jeho život navždy. (hunty)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (271)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Bezprostřední pocit po této "existencionální romanci" (i během ní) je, že mám hlad. Černé fazolové nudle jako naděje :). "I'm sorry." Pěkné. Na filmu neoceňuji pouze originalitu (neúspěšný chlapík se chce utopit, skočí do řeky a vyplaví ho na opuštěném ostrově uprostřed civilizace, ze kterého se nemá jak dostat --- dívka, která se dobrovolně izoluje, žije imaginární život v jednom pokoji a na internetu, s rodiči komunikuje sms-kami a po nocích fotí měsíc), ale formu (příjemnost, citlivost, jednoduchost, občasnou zábavnost, cílevědomost), se kterou je příběh vyprávěn. Není to dokonalé (možná maličká nevyváženost, občasná rozkolísanost), ale přesto mám chuť hodnotit maximálně. Když kvůli ničemu jinému, tak za "zatlačení kačenky" prstem. ■ Když vše selže, pomůže vám při rybolovu šampón! ■ Doručovací služba, která doručuje doopravdy všude! ■ Vztah přes čočku fotoaparátu. ■ "Who are you?" ()

balone 

všechny recenze uživatele

Hodně netradiční film, tady si opravdu se scénářem někdo pohrál a vzniklo z toho úžasné dílo. Když se podíváme na plakát, spíše očekáváme něco bláznivého, ale ono to až tak bláznivé neni, ono by se to mohlo i klidně stát. On, který by chtěl jít všude, ale nemůže a ona, která všude může chodit, ale nechce. Ale co když každý dostane svou příležitost? 90% ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že v Jižní Koreji může vzniknout romantická komedie, která nebude afektovaná ani se neplahočí ve vleku schémat ustanovených po komerčním úspěchu "My Sassy Girl" a nadto ještě bude mít naprosto originální a dokonce aktuální zápletku? "Kim’s Island" je i v dalších ohledech v rámci domácího mainstreamu zjevení: nekřiklavé herecké výkony, užívání velkých detailů a dlouhých záběrů, maximální vytěžení slibné a mnhovrstevnaté premisy. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Zhruba do padesáté minuty výborné, na čtyři hvězdy. O chvilku později jsem dokonce přemýšlel o pěti, ovšem od prvních dopisů v láhvi jako by jste se dívali na úplně jiný film. Jakoby tvůrcům došly nápady - kamera se dívá skoro pořád skrz čočku fotoaparátu a nebo pro změnu sledujeme několikaminutový nepřetržitý záběr na tvář. Co naplat, druhá polovina se prostě nepovedla a byla na necelé tři hvězdy. Celkově to tedy na ty čtyři kousky vyjde, ale i tak je tady film neuvěřitelně nadhodnocený. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Maly ucineny filmovy zazrak a potesenie pre moje oci i dusu. Lahky ako pierko vo vetre, sviezi ako morsky vanok po ranu, usmevny ako pohlad milovanej osoby. V dielcich castiach mi to pripomenulo pracu viacerych tvorcov a niektore ich filmiky (od Kaufmana az po Parka), zakladna premisa zas niektore moje dumky z detskych rokov ked som prechadzal bratislavskym mostom, v hlave nedavno precitany pribeh Robinsona ci Tarzana a pozeral na niekore miniostrovceky na Dunaji. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Kim Seong-geun měl původně nosit trojúhelníkové spodní prádlo, to ale bylo změněno na čtvercové spodní prádlo, protože Jung Jae-young se toto prádlo bránil nosit. (Emo-haunter)
  • Původní název filmu je odvozen od „Trosečníka na Měsíci“, kdy Kima (Jung Jae-young) takto nazvala Kim Jung-yeon (Ryeo-won Jeong), když mluvila o tom, že se na Měsíci člověk nemůže cítit osaměle, protože tam nikdo nežije. (Emo-haunter)
  • Herec Jung Jae-young (Kim Seong-geun) musel zhubnout 7 kg po dobu tří měsíců a nestříhat si nehty na rukou i nohou, rovněž si nestříhal vlasy, aby ztvárnil vzhled člověka, který se vydal na neobydlený ostrov. (Emo-haunter)

Reklama

Reklama