Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pro novomanžele Richarda (Fred MacMurray) a Frances (Joan Crawford) Mylesovy se stává svatební cesta po Evropě životně nebezpečnou záležitostí poté, co jsou naverbováni britskou tajnou službou a mají propašovat z fašistických zemí plány tajné zbraně, dříve než vypukne válka. Ačkoliv jsou obezřetní, vzbudí pozornost místního šéfa gestapa z Aschenhausenu (Basil Rathbone), který je pronásleduje a pevně rozhodnut nakonec Frances unese. Donucen okolnostmi se Richard, aby se ze svatební cesty vrátili živi, obrací na hraběte Hasserta (Conrad Veidt), který je kolaborantem. (MacGuffin)

(více)

Recenze (4)

MacGuffin 

všechny recenze uživatele

Pro novomanžely Richarda (Fred MacMurray) a Frances Myles (Joan Crawford) se stává svatební cesta po Evropě životně nebezpečnou záležitostí poté, co jsou naverbováni britskou tajnou službou, propašovat z fašistických zemí plány tajné zbraně, dříve než vypukne válka. Ačkoliv jsou obezřetní, vzbudí pozornost místního šéfa gestapa z Aschenhausenu (Basil Rathbone), který je pronásleduje a pevně rozhodnut nakonec Frances unese. Donucen okolnostmi se Richard, aby se ze svatební cesty vrátili živi, obrací na hraběte Hasserta (Conrad Veidt), který je kolaborantem... ()

Reklama

mikulem 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s filmy jako MAN WHO KNEW TOO MUCH, SECRET AGENT, NIGHT TRAIN TO MUNICH, MAN HUNT, THE SEVENTH CROSS, CLOAK AND DAGGER je toto na pohled hezký, ale duševně chudý příbuzný, v němž je špionění podáno jako hra pro amatéry, gestapo je banda pitomců a z nejhorší situace se dá dostat pěstmi. Dokonce i REUNION IN FRANCE mi přes značnou patetičnost zachutnalo mnohem víc. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Film vznikol podľa románu Helen MacInnes. (Svadbos)

Reklama

Reklama