Reklama

Reklama

Domov aneb Kam směřuje naše cesta

  • Česko Home (více)
Trailer 1
Dokumentární / Drama / Rodinný
Francie, 2009, 95 min (Special Edition: 118 min, Director's Cut: 120 min, Televizní verze: 2x55 min)

Obsahy(1)

Úchvatný portrét našej zeme - nafilmovaný zhora, z pohľadu pomaly letiacej kamery. Autori dokumentu zároveň upozorňujú na ničenie životného prostredia, v dôsledku konzumnej politiky ľudskej spoločnosti. (RTVS)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (585)

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Home je pro mě velmi působivý dokumentární film, který využívá krásné scenérie. Někdy jsou tyto scenérie varovné a právě slovo varovné vystihuje tento dokument. Je dobře, že se objevil další snímek, který upozorňuje na budoucí události. Myslím si, že tyto informace podává velmi zajímavě a především ,,záživným" způsobem. Potěšilo mě, že zde byly zmíněny i klady a že svět jako celek není lhostejný. Komentář dokumentu byl také vyveden skvěle. ()

keddy79 

všechny recenze uživatele

Po stránce formy je to nádherný a působící dokument podbarvený vkusnou hudbou, ale po stránce obsahové už je to horší. Navzdory stopáži divák dostává na můj vkus příliš jednoduché generalizované pojetí celého problému. A komentář pana Svěráka je oravdu uspávající. Otázka na konec: Když je 3/4 oblastí rybolovu zdevastovaných a téměř bez ryb, jak je možné, že stojí konzerva sardinek pár korun? ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Všetky konšpiračné teórie by sa mali posudzovať samostatne, niektoré sú zrejme holé fakty pravdy, iné sú čiastočne pravdivé, iné sú nezmysly a o iných tvrdých veciach začnú ľudia po čase hovoriť ako o konšpiráciách, lebo príjmu ten názor, ktorí im vyhovuje. Ja sa na pohľad globálneho otepľovania pozerám tak, že to môže spôsobovať aj príroda, ale väčšiu časť, tú markantnejšiu spôsobujeme my. Nie som hlupák, vidím, čo sa deje naokolo, ako sa správame k jednotlivým veciam, k sebe navzájom, akí sme majetnícki kapitalisti, sebci a pohodlní. Navyše nadmernému neúnosnému plytvaniu nad hranicu našich zdrojov prispievajú aj niektoré náboženstvá, ktoré tvrdia, maj toľko detí, koľko zvládneš, či honba za bohatstvom, slávou, mocou a peniazmi. Príroda je rukojemník, ktorého keď zničíme sa nám to vráti. Navyše aj problémy s odlesňovaním a mnohé ďalšie pochopia niektorí odporcovia tohto, až keď sa im pred dverami možno raz utáboria Somálčania, či skôr Rómovia. Zatiaľ to pre nich bude len eko-agitka. My, ktorí sme to pochopili, však nemôžme čakať, kým sa všetci uvedomia, my musíme začať konať, aj keby si to tí iní už nikdy neuvedomili, je to naša povinnosť. Pre mňa to bolo ďalšie skvelé poukázanie na problém, ktorý je treba neustále pripomínať, lebo akosi zabúdame a čas beží. Videl som aj mnohé iné predchádzajúce a tento ich skvele dopĺňa, možno nie je ideálny, veľa vecí sa nespomenulo, tie treba hľadať v iných dokumentoch, veľa rád sa nerozdalo, iba sa rozprával náš príbeh a opisovalo sa dianie, ale aj tak je to výborný film. Pre mňa nebol ani dlhý, len sa niekedy tiahol pre ukazovanie obrázkov z prírody. Zo začiatkom trocha nesúhlasím, to je aj tým, že som veriaci, ale inak je to fantastické a odporúčal by som to iným pozrieť. ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Hodnocení tohoto snímku je v mnohém sporné. Jak hodnotit film a nehodnotit pouze jeho téma? Jak hodnotit krásné záběry, které díky své prvoplánovitosti koketují s označením kýče? Jak přijímat zjednodušené teze, jež vypravěč klade a na nichž celý film stojí? Projekt je to úctyhodný. To bez diskuzí. Jako popularizování závažných myšlenek o globalizaci, globálním oteplování a ničení přírody to funguje výborně. Po umělecké a v mnohém i dramaturgické stránce jde však o hrozně rozkolísaný projekt. Oproti jiným podobně zaměřeným filmům (např. Redgiova Qatsi trilogie) tedy hodnotím Home jako hodně dobrý průměr, který si neklade žádné umělecké ambice ale zaslouží si určitě vaší pozornost. (P.S. Hudba nejednou připomene melodie Philipa Glasse.) Více v recenzi na indiefilm.cz. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Opravdu dech beroucí záběry. Téma ekologie, které nás bombarduje ze všech stran, nás při sledování tohoto dokumentu musí trefit do nejcitlivějšího místa, pokud ještě nějaké máme. Není to nejlepší dokument světa, ale je to jeden z dokumentů, který se týká celé společnosti, celého lidstva a tudíž má v tomto hledisku hlubší význam. Premiéra filmu na celém světě v mnoha veřejnoprávních médiích snad už konečně "nakopne" společnost k lepšímu zamyšlení nad ekologickými problémy. Nebuďme stále jen optimisty. ()

Galerie (142)

Zajímavosti (10)

  • Emise plynů vytvářejících skleníkový efekt, které vznikly při natáčení snímku Home, byla vyrovnána podporou projektů na ochranu životního prostředí. [Zdro: SPI] (POMO)
  • Spolu s celosvětovou premiérou v kině a vydáním na DVD a Blu-ray se Home objevil i na YouTube, a to zcela oficiálně, s vlastním designem stránky i desítkami bonusových materiálů. Jeho "zisk" se podle tvůrců nebude počítat v dolarech, ale v počtu lidí, kteří ho uvidí. (ČSFD)
  • Home si klade za cíl být šířen volně v globálním rozsahu. Jeho jediným ziskem bude přenos tísňového volání mezi všechny země světa. [Zdroj: SPI] (POMO)

Reklama

Reklama