Reklama

Reklama

Nemrtví

  • Francie Mutants
Trailer

Obsahy(1)

Svět napadl pandemický vir, který mění lidské bytosti na primitivní a krvežíznivé kreatury. Marco a Sonia se pokusí najít řešení z této svízelné situace, avšak Marco je také kontaminován. Začíná se pomalu měnit a Sonia, která s ním čeká dítě, má před sebou dilema. Musí bojovat se Zombie a zároveň proti muži, kterého miluje. (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nejsem filmem zcela úplně nadšen (čekal jsem trochu víc), nicméně kvalitní (ne-tak-úplně) zombie-podívaná to byla. Prvních patnáct minut tomu však neodpovídalo - nebudu lhát, když řeknu, že zpočátku jsem by šokován, jak můj už několik měsíců s napětím vyhlížený film vypadá. Vypadal strašně. Naprosto bezdůvodně šílící kamera, hudba (respektive zvuky) z níž jsem málem zešílel já, postava, které by přál smrt i lidumil... no bylo toho hodně, co mi vadilo. Ale po tý úvodní čtvrthodince to naštěstí odeznělo (anebo jsem si zvyknul, jsem osoba přizpůsobivá :D). Následně se dostavila velmi zajímavé atmosféra (postapokalyptická francouzská zima), občas nějaká ta nechutnost a hlavně skvěle maskovaní mutanti. Nakonec jsem se tedy bavil velmi dobře, ale nejvyššímu hodnocení brání celkem dost (relativně obyčejný příběh - ovšem s pěkným nosným nápadem, až na jednu výjimku nesympatické postavy, zbytečně akční kamera). Každopádně Mutants nové francouzské hororové vlně ostudu nedělají. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Už měsíce virus hubí populaci. CITÁT - Musíme držet pohromadě. Brečel jsem smíchy, když Frank ( Nicolas Brianqon ) hodil v knihovně tu dýmovnici. Pak chodil v mlze s brokovnicí a nic neviděl. Proč to dělal ? Není nic horšího než, nasraný, zmutovaný, zamilovaný, lidský zombie. Ještě štěstí, že Sonie ( Héléne De Fougerolles ) nechali tolik času na výzkum, co. Určitě by je to světlo přilákalo dřív, ale rejža si to zatím nepřál a tak se scénaristicky čekalo až bude mít hlavní hrdinka nějaké výsledky. Jo a všimli jste si, že tam nic nejedli, teda krom dlouhého vepřověho ? Jedna hvězda za podařenou hudbu a pěkné krvavé zvuky. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Manželskému páru sa za asistencie tvrdej, nekompromisnej vojačky podarí ujsť zo zamorenej oblasti krvilačných zombie. Po relatívne krátkom čase a určitej zhode náhôd ostáva napospas krutej realite. Sonia je tehotná, Marco je nainfikovaný. Podarí sa im nájsť východisko z tejto zdanlivo neriešiteľnej situácie? No mne sa snímok VEĽMI pozdával. "Mutants" je z môjho pohľadu dostatočne dramatický, miestami uspokojivo atmosferický zombie horor. Čo sa samotného gore či masiek týka, ktoré v tomto subžánry proste musia hrať prvé husle, nemôžem inak, ako vyjadriť obrovskú spokojnosť. Originalitou síce veľmi nesrší, no čo nové by ste už len pri zombie snímkoch chceli vymyslieť. Aj tak je to stále jedno a to isté dookola. Ja mám tento subžáner proste rád - 70%. ()

Easykk 

všechny recenze uživatele

Začalo to nadmíru příjemně a nečekaně, takže mě to natěšilo na pořádnou mutantí naháněčku - atmosférka parádní, prostě to vypadalo, že se mi před očima rodí další vyvedené dílko - jenže ouha...teda vlastně OUHA!!! - ono se dílko narodilo, ale když mu nepřestřihnete pupeční šňůru a místo toho ji natahujete a natahujete a u toho si neuvědomujete, že ona jednou praskne - jenže my jsme chtěli aby praskla už na začátku - nechtěli jsme vidět to stupidní chování slečny ,,zamilované až po uši a jsouc jí jedno, že ví, že se z miláčka stává celkem nepříjemná bestie se kterou do postýlky už jen tak nehupsne,, která dělala jako kdyby nikdy neviděla film o zombíkách. Takhle jsme se plácali s tou napnutou pupeční šňůrou snad dvě třetiny filmu, abych pak viděl asi nejhorší útěkovou scénu - nevím co s tou kamerou dělali a jestli mysleli, že to bude kůůl, tak bych je za to napíchl na cool ;) - naštěstí ona dokurvená scéna trvala jen minutu a pak se to začalo zas pomalu vracet atmosférkou k počátečnímu nadšení, čehož tedy nakonec vůbec nedosáhlo, ale na druhou stranu nemůžu říct, že to bylo špatné, to ne! Je to prostě jenom jiné.. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Moc lidí útok zákeřného viru nepřežilo. A ti kteří přežili jsou na trvalém útěku před těmi, kteří sice také přežili, ale virus je změnil v krvežíznivé zombie. To je i případ Soniy a Marka, kteří se uchýlí v jedné opuštěné továrně - ale Mark je také kontaminován, a začíná se také měnit. Ale stále je mezi nimi pouto, které dokáže přehlušit i sílu viru - Sonia s Markem čeká dítě... No, z filmu mám trochu rozpačité pocity. Na jedné strany z něj amatérismus téměř čiší - kameramanovi asi neřekli, jaky film se bude točit, a tak se mu z maskovaných zombies trochu (dost) klepaly ruce (no možná to bylo schválně a tvůrci chtěli dosáhnout jakés takés autentičnosti, ale v tom případě doporučuji nejdříve shlédnout španělský [Rec]). Herecké obsazení hodnotit nebudu, neb kromě hlavní hrdinky (která je docela sympatická) je zbytek osazenstva jen pobíhajícím zmutovaným šmejdem, ale masky se zase docela povedly. Co se ale určitě nepovedlo je hudební stránka filmu, páč podkres sestávající se z různých zvuků a pazvuků, kdy je divák napnut a čeká co se kde šustne, se moc nehodí. Sympatické ale na tomto francouzském (to jsem ještě neřekl? že po dlouhé linii amerických horrorů je tu zas jeden téměř domácí) hororu je, že se tvůrci nebojí nějaké té kapky krve (ba naopak), takže jsem jim schopen odpustit i takové chybičky, kdy po pohledu na ukazatel plné nádrže v sanitce o pár kilometrů dál začne blikat nedostatek benzínu... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • V čase 14-15 minúta sa palivová ručička zobrazujúca stav nádrže mení z plnej na prázdnu. (zuzulatomas)
  • Film měl premiéru 31. 5. 2009 na Filmovém festivalu Gérardmer ve Francii. (Terva)

Reklama

Reklama