Reklama

Reklama

Seance

(studentský film)
  • USA Séance
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Seance je krátký český horor o třech lidech, kteří se pokusí najít majetek zemřelé baronky pomocí spiritistické seance. Události té noci však naberou zcela jiný směr. Ve filmu se představí Klára Jandová, Marie Durnová, Zdeněk Julina a Pavel Nový, pro něhož je to vůbec první filmová role po téměř dvouleté nemoci. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k prvním rozporuplným ohlasům mě Seance nakonec velice příjemně překvapila. Řemeslně zvládnuté, klasické žánrové postupy má pan režisér evidentně nakoukány, lekačky fungují, chtělo by se říct lépe než v řadě celovečerních zahraničních hororů. Jasně, není to nic, z čeho by vám spadla čelist, ale podívám-li se na stav současného českého profesionálního hororu (potažmo i filmu), nemůžu snad ani chtít od studentského filmu víc, než zde bylo předvedeno. Čtyři hvězdy dám velmi rád. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Palec nahoru za takovou hezkou krátkou a údernou žánrovku. K celovečernímu úspěchu je to ještě dlouhá cesta, ale zpracování je velmi nadějné. Osmnáctiminutový komplex je sice plný klišé, ale díky chytré pointě a skvělému střihu je ukázkou, že pokud se tento tým chytne kvalitního scénáře, máme se na co těšit. 70% = 4/5 ()

Reklama

Morloth 

všechny recenze uživatele

Jako před studentským snímkem smekám po stránce formální, problém je, že bych od studentů čekal invenci a ne bohapustou snahu o naplňování žánrové konvence. Co naplat, že lekačky fungují a sem tam se na obrazovce kmitne něco jako atmosféra, když herci, konkrétně Jandová a Julina, působí jak naprogramovaní, scénář je vrcholem neoriginality a závěrečná pointa je na takovou krátkou žánrovku poněkud slabá. Zrovna u hororového filmu bych čekal nějakou usedávku na zadek, ale toto... No, nic. Přesto, dík technické úrovni, se těším, kdy autoři přijdou s něčím novým. Ale měli by si nechat napsat pořádný příběh a snažit se i něco objevit. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Vynikající! Panu Kašpaříkovi do budoucna držím pěstičky. Už by to tady fakt chtělo nějakýho schopnýho (talentovanýho) horrorofila co občas taky něco natočí. Jen tak dál.- Co ale tuhle jednohubku u mě dost shodilo byli herci(?). Nový ani tak nehraje ,spíš je (ale i to docela stačí), ale paní Jandová a pan Julina opravdu nic moc. A že by to šlo,mi předvedla Jandová v poslední minutě,to jí docela sedělo.Velká škoda. Při představě na obsazení třeba Cibulková,Tříska,Schmitzer jdou na mě mrákoty.--Ale i tak, po Posledním lupu (od tehdy už mistra ,Bárty) díky vynikající atmosféře ten nej český horrorkraťas (Švankmajerovi kraťasy nepočítám,to je trochu jiná liga...),a to i přes poněkud slabší příběh.(docela by mě zajímalo,kolik z těch flusačů jedovatých slin na tohle, jsou užvanění a neschopní studenti téhož,statečně se schovávajících v davu tlučhubů) ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Seance mě příjemně překvapila. Od Českého krátkometrážního hororu jsem takové napětí v celých 19 minutách opravdu nečekal. Atmosféra skvělá, režisér rozhodně věděl, co dělá. Promyšlené lekačky fungují víc než v celovečerních filmech a herecký výkon Kláry Jandové mě mile překvapil. Závěr už je jen lahůdka a další překvapení, které nám Robin Kašpařík připravil... 8/10 = 85% ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Film byl uveden na téměř dvaceti hororových festivalech po celém světě, včetně Hollywoodu, Kanady, Velké Británie, Mexika, Indie a dalších. (Bart)
  • Film získal cenu za nejlepší krátký film v USA (Dark Carnival Film Festival) a Jižní Africe (South African HORRORFEST). (Bart)
  • V Seanci se na plátno vrací herec Pavel Nový, pro něhož je to vůbec první filmová role po téměř dvouleté nemoci. (Bart)

Reklama

Reklama