Reklama

Reklama

Seance

(studentský film)
  • USA Séance
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Seance je krátký český horor o třech lidech, kteří se pokusí najít majetek zemřelé baronky pomocí spiritistické seance. Události té noci však naberou zcela jiný směr. Ve filmu se představí Klára Jandová, Marie Durnová, Zdeněk Julina a Pavel Nový, pro něhož je to vůbec první filmová role po téměř dvouleté nemoci. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

raimi 

všechny recenze uživatele

Seanci jsem viděl na projekci uváděné přímo Robinem Kašpaříkem v jeho domovských Rosicích, v přecpaném kině plným zvědavých Robinových spoluobčanů. Atmosféra našláplýho kina byla fajn, jiu- jitsuista vedle mě skákal při lekačkách metr vysoko a já s ním, stopáž akorátní, vyměnit Kláru Jandovou a mohlo být ještě líp. Nový s Julinou film táhnou, nebýt jich, nebylo by to moc slavný. Objektivně na 3 hvězdičky, ale ten zážitek byl za 4. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Naprosto nenápadité studentské civičení. Podle školního známkování: řemeslo za 2, produkce za 1, scénář za 3, tvůrčí vklad za 5, práce s žánrem nad rámec mechanického naplňování schémat za 5, lokty a schopnost mediální sebeprezentace za 1. Ceny ze zahraničních festivalů jsou hezká věc pro propagaci, jen škoda, že nejsou z nějakého prestižního festivalu a nemají tedy pražádnou váhu. V dnešní době přetlaku festivalů v každé Horní Dolní spadne cena do klína kdejakému filmu. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Budu hodná a dám tomu ty čtyři. A to z toho důvodu, že je to nejen česká produkce, ale že tentokrát neabstinuje napětí, atmosféra a ani docela stravitelný náměť. Samozřejmě to nebylo úplně dokonalé, a to hlavně ze strany přehrávaných dialogů, které rvaly trošku uši a z postupné nepřesvědčivosti Kláry Jandové. Jinak je to ale povedené. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Bývám obvykle k českým filmům víc kritický než k cizím, ale tady naopak udělám výjimku a zaokrouhlím nahoru. Protože mě rozradostňuje už jen ten fakt, že v naší zaprděné čechárně, zasviněné všelijakými trapnými plebejskými komediemi, vznikne jednou za čas i něco vážnějšího, temnějšího, pravověrně horrorového. Jistě, na filmu by se dalo ještě zapracovat, trochu ho "vytunit" propracovanějším scénářem i kamerou, přesvědčivější představitelkou Marie, detailněji ukázat doktorův konec, ale přesto mám z tohohle kraťasu dobrý pocit. Nemůžu jen nikde sehnat režisérův předešlý kousek 'Bez dechu' (2007), merde. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Největší problém nastává, když se v 19ti minutách, kromě jedné scény a posledních 2-3minut, skoro nic neděje a koukáme na strmé herce říkající s vážnou tváří takové dialogy, že vystřihnout jich polovinu, tak vůbec nevadí. Celkově by se to dalo sestříhat na 2/3 (někdy je to 5ti sekundové ticho po větě fakt děsné) a hned by to dostalo lepší spád. Chápu, že takto protáhnuté je to z důvodu atmosféry, bohužel v našich končinách nějak neumíme udělat děsivou, vzrůstající atmosféru. Pak skoro vše u nás vypadá jak z dílny jedné produkce. Seance ale není, v přirovnání k českému hororu, špatná a je vidět že Robin něco nakoukáno má a uplatnil to víceméně dobře. I když jsem tedy nečekal jen jednu lekačku (ono jich tam také skoro víc není) a patřičnou atmosféru, co bych o podobného tématu čekal, to nemělo. Ale to spíše bylo vinou špatných herců. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Film byl uveden na téměř dvaceti hororových festivalech po celém světě, včetně Hollywoodu, Kanady, Velké Británie, Mexika, Indie a dalších. (Bart)
  • Film získal cenu za nejlepší krátký film v USA (Dark Carnival Film Festival) a Jižní Africe (South African HORRORFEST). (Bart)
  • V Seanci se na plátno vrací herec Pavel Nový, pro něhož je to vůbec první filmová role po téměř dvouleté nemoci. (Bart)

Reklama

Reklama