Reklama

Reklama

Frozen

  • Velká Británie Frozen
Trailer

Skupinka fanúšikov snowboardu a ostatných zimných športov poblúdi v mrazivom počasí a bude sa musieť popasovať s bojom o prežitie. (tom88)

Videa (1)

Trailer

Recenze (514)

genetique 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom k možnostiam hereckým, technickým a rozpočtovým nadpriemerná survival dráma. Nenudila ma síce ani na minútku, ale vedel som, že každým dialógom sa film dopredu neposunie, a to bola jediné možné vykúpenie do vyšších sfér kvality. A navyše mám o dôvod viac neučiť sa lyžovať, či boardovať. 70%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

I přes originální námět, si režisér Adam Green při psaní scénáře neuvědomil, že řada vypjatých situací ve filmu bude vyznívat nechtěně směšně. A tahle skutečnost film dost sráží, nehledě na to, že úvod, ve kterém trojice přátel (debutující Emma Bell, Ashmore a Zegers) na horách mezi sebou vede plané kecy o ničem a následně usmlouvají s provozovatelem lanovky dobrou cenu místo permanentek, je zbytečně rozvleklá a nemine nás ani snowboarding. A pak se ústřední trojka začne chovat idiotsky. Provozovatelem lanovky jsou upozorněni na blížící se nepříznivé počasí a přesto ho večer ještě jednou přemluví, aby je vytáhl na kopec. Nějaký pud sebezáchovy u nich neexistuje a už vidím, jak někde na sjezdovce něco takového nějaký provozovatel připustí. A pak sehraje hlavní roli náhoda. Obsluhující u lanovky si prohodí místo s kolegou. Ten v domnění, že už nikdo na lanovce není, lanovku vypne a jde domů. A naše trojka zůstane v mrazu viset pěkných pár metrů nad zemí. Výchozí situace nesporně zajímavá, ale pak přišly na řadu převážně ony zmíněné komické vsuvky oscilující mezi komedii a parodií. Představte si, že se nešlo nesmát se při pohledu do půl těla zahrabaného Zegerse v umělém sněhu, jak má u těla přidělané evidentně umělé nohy, které si jako při skoku z výšky zlomil, až mu trčí kosti. Aby to nebylo málo, tak do toho z nedalekého lesíku přiběhnou vlci, on šíleně komicky ječí a oni ho roztrhají, ale skoro nic není vidět. Takových momentů je ve filmu víc, a pokud to režisérovi přišlo napínavé, tak mně to teda přišlo směšné. Nechtěně komické jsou často i dialogy, ale na druhou stranu zimu a mráz lze cítit až fyzicky a přimrzlá ruka k držadlu sedačky patří k tomu lepšímu, co drama z hor nabízí, ale jako horor bych to přímo neoznačoval. Sice filmem postupně prostupovala trýznivá až mučivá atmosféra vznikající z bezvýchodné situace, ale Green ji vždy nějak zásadně pokazil nějakou nepravděpodobnou blbostí, jako třeba útočící vlci nebo zcela vylidněná sjezdovka dopoledne za pěkného počasí. Frozen není optimálně zvládnutý film, ale přesto mě nenudil a vlastně jsem se u něj i nečekaně zasmál. 60% ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Komentár obsahuje spoilery. Slušne začínajúci dramatický thriller s jemným závanom hororovej atmosféry približne v polovici stopáže začne padať na hubu kvôli nedostatku kreatívnych nápadov. Scenár bohužiaľ po určitom čase zlyháva a miesto postupne budovaného napätia a strachu na nás tvorcovia vybafnú so strašiakom v podobe geniálne zmýšľajúcich vlkov, ktorí sa však správajú proti svojej zvieracej prirodzenosti (určite by nechodili do blízkosti lyžovacieho strediska, kde sa z bežných okolností nachádza niekoľko tisícok ľudí...rozhodne by nečakali kým im z neba padne korisť a podobne) a sú len nástrojom režiséra k odstráneniu postáv. Škoda. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Trojica priateľov ostane v jednom z lyžiarskych stredísk zaseknutá na sedačkovej lanovke. Zdanlivo veľká vzdialenosť od zeme neponúka príliš veľa riešení ako sa dostať do bezpečia. Blíži sa noc, je čoraz väčší mráz, a to ani z ďaleka nebude jediný protivník. Keby bol záver bez "happy endu", keby bolo počas niektorých scén s vlkmi lepšie gore, nadrbem tomuto miestami priam mega hlúpemu thrilleru s hororovými prvkami čistý "jackpot". Z môjho pohľadu veľmi solídne zvládnutý psychologický snímok za 5 eur, počas ktorého ma pri sledovaní nejeden krát pichlo pod vajciami. Inak kľudne by sa "Frozen" mohol zaradiť do kategórie hororového subžánru animal eco survival - 85% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

A proto jezdím na běžkách, to můžu zdechnout maximálně při stromečkování do kopce! (Komentář obsahuje spoilery!) Nebudu spekulovat na téma, zda má některá sjezdovka tak mizernou návštěvnost, že je v provozu jen o víkendech a v pracovních dnech areál zeje prázdnotou jak Vysoká škola Romská. Každopádně mi nápad uvěznit tři americké retardy na sedačce lanovky přijde výživný. Zpočátku jsem jejich lapálii sledovala škodolibě, no postupně mi těch ubohých blbečků začalo být i líto. V zájmu reality se však režisér mohl vyvarovat pár nesmyslů. Jak mám někomu věřit šílenou klemru, když nevidím, jak se mu před tlamičkou sráží oblaka páry z dechu? Pochopím ještě, že blondýna v pokusu upoutat pozornost odhodí rukavici, ale proč si v tom úděsném mraze nedopne bundu nadoraz? Abysme mohli obdivovat její omrzající usoplený ksicht? Usnout s holou rukou na kovové šprušli? OK, prostě americká blondýna, my Češi bysme si holt pracku strčili do kapsy nebo do podpaždí... A už se dostáváme k největšímu idiotovi: chtějí mi vážně režisér a scénárista tvrdit, že by onen první U.S. mentál skočil prostě jen tak bez přípravy a nesnažil se v první řadě dostat co nejníž? Vždyť i té blondýně se zmrzlým mozkem to došlo! Ještě bych mohla chvíli pokračovat, ale vzal to šlak, hlavně že se vlci nažrali a koza zůstala celá! A taky to štěňátko nakonec asi neumřelo hlady - to mi udělalo největší radost!:-) 75% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (14)

  • Jedným z mnohých problémov, ktorým museli tvorcovia pri natáčaní čeliť, je fakt, že režisér Adam Green má panický strach z výšok. (beso74)
  • Hlavní trojice je pojmenována po nejbližších přátelích režiséra Adama Greena. (Hal_Moore)
  • Film byl natáčen bez použití CGI efektů či klíčovacího plátna a herci tak značnou část natáčení skutečně ztrávili na lanovce. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama