foto

Shawn Ashmore

  • nar. 7.10.1979 (40 let)
    Richmond, British Columbia, Kanada

Biografie

Shawn Robert Ashmore sa narodil 7. októbra 1979 v kanadskom Richmonde minútu po svojej dvojičke, Aaronovi. Pred kamery sa spolu so svojim bratom postavil už keď mal sedem rokov. Odpútať od svojho brata sa mu podarilo v štrnástich rokoch v televíznom filme GUITARMAN, za ktorý bol nominovaný aj na cenu Gemini.

Odvtedy jeho hviezda stúpala. Natočil veľa televíznych filmov a seriálov, no v roku 2000 sa objavil ako Iceman vo filme X-MEN a potom aj v pokračovaniach tejto série, X2 a X-MEN: THE LAST STAND.

V roku 2004 si zahral dvojitú rolu v MY BROTHER'S KEEPER, kde hral bratov - dvojičky.  Vo svojom voľnom čase Shawn rád hráva na gitaru a snowboarduje.

raky5

Herecká filmografie

Filmy

2020 Aftermath
Anderson Falls
2018 Pravidla pomsty
2017 Devil's Gate
Hollow in the Land
2014 Happy Halloween
X-Men: Budoucí minulost
2013 Vražedná dohoda
2012 Mariachi Gringo
2011 Svět po zániku
2010 Frozen
Mother's Day
2009 Diverted (TV film)
2008 Ruiny
Slunovrat
2006 X-Men: Poslední vzdor
2005 3 jehly
Terry (TV film)
The Quiet
Zpátky do školy
2004 My Brother's Keeper
Zeměmoří (TV film)
2003 X-Men 2
2002 Kadetka Kelly (TV film)
2001 Big House, The (TV film)
Výpadek proudu (TV film)
Wolf Girl (TV film)
2000 X-Men
1999 Dear America: The Winter of Red Snow (TV film)
Na milost a nemilost (TV film)
1998 Stávka!
1997 Agentka Melanie Darrowová (TV film)
Any Mother's Son (TV film)
Promise the Moon (TV film)
1994 Guitarman (TV film)
1993 Gross Misconduct: The Life of Brian Spencer (TV film)
1991 Manželské rošády

TV seriály

2020 Zelenáč (TV seriál)
The Overnight (S02E16)
Follow-Up Day (S02E13)
Day of Death (S02E11)
2019 Do temnoty (TV seriál)
Kulturní šok (S01E10)
Zelenáč (TV seriál)
The Dark Side (S02E10)
Breaking Point (S02E09)
Fallout (S02E06)
další epizody (10)
2018 Zelenáč (TV seriál)
The Ride Along (S01E07)
S.W.A.T. (TV seriál)
Den volna (S02E09)
2017 Právem odsouzeni (TV seriál)
Minulost, prolog a co bude dál (E13)
Nepřátelský bojovník (E12)
Černá orchidej (E11)
další epizody (4)
2016 Lásky přes internet (TV seriál)
Právem odsouzeni (TV seriál)
Pět dní do popravy (E09)
Špatné dohody (E08)
Prosťáček (E07)
další epizody (9)
Quantum Break (TV seriál)
2015 Stoupenci zla (TV seriál)
Zúčtování (S03E15)
Živý nebo mrtvý (S03E14)
Prostá výměna (S03E13)
další epizody (15)
2014 Stoupenci zla (TV seriál)
Odpusť (S02E15)
Ticho (S02E14)
Sklizeň (S02E13)
další epizody (15)
2013 Stoupenci zla (TV seriál)
Závěrečná kapitola (S01E15)
Konec je blízko (S01E14)
Havenport (S01E13)
další epizody (12)
2010 Pouštění žilou (TV seriál)
Hranice nemožného (TV seriál)
Jantar (S03E05)
2009 Super Hero Squad Show, The (TV seriál)
2004 Smallville (TV seriál)
Sanatorium (S03E09)
2002 Smallville (TV seriál)
Ztráta schopností (S01E12)
2001 Krajní meze (TV seriál)
Oddíl lvů (S07E18)
2000 In a Heartbeat (TV seriál)
1998 Animorphs (TV seriál)
The Famous Jett Jackson (TV seriál)
1997 Země: poslední konflikt (TV seriál)
1996 Flash Forward (TV seriál)
1988 Katts a Rinnie (TV seriál)

Dokumentární

2003 Second Uncanny Issue of X-Men! Making 'X2', The

Host

TV pořady

2013 Ok! TV (TV pořad)

Fanoušci tvůrce