Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Kultovní cyklus výuky německého jazyka Alles Gute vedený Milanem Šteindlerem a Davidem Vávrou z České sody se vrací s novými díly, které vycházejí na DVD poprvé. Dvanáct lekcí o celkové délce 70 minut. S nezapomenutelnou dvojkou si prosvištíme pár slovíček a propereme několik vět. (oficiální text distributora)

Recenze (91)

MarekT 

všechny recenze uživatele

Dva povedené díly (pilotní "Evropě to vosolíme" a boxerský souboj Santy s Ježíškem), každý shodně za jednu hvězdičku, jinak by se - soudě dle zhlédnutého - měl cyklus spíše přejmenovat na "Alles Schlechte". Zatímco původní apendix k České sodě se dal považovat za sympatický alternativní proud českého humoru, tyto novější skeče bohužel často vykrádají samy sebe (Jste to co sníte = Napalmex reloaded), končí banální pointou (Liebe am Internet) či úplně zbytečně citují známé filmy (Limonádový Joe, Mrazík). A přitom dnešní reálie by si podobně ostrou satiru, jakou se stejný tvůrčí tým presentoval v druhé polovině devadesátých let, zasluhovaly snad ještě více... Svojí úderností mi spíše než povedený comeback připomíná podobné zklamání jako u nejnovějšího filmu Tomáše Vorla, kde si shodou okolností Vávra se Šteindlerem také zahráli. Navenek se tituluje jako seriózní záležitost, vzápětí však nacházím známky pokrytectví (sponzoring bulváru -> účast jisté hudební skupiny). Vedle hlavních protagonistů mě zklamala také občasná vystoupení Petra Čtvrtníčka, u kterého jsem měl rád i počiny z poslední doby, vzbuzujívší negativní emoce - tzn. točení reklam či moderování pořadu Kinobox. Vedle taktéž upadajícího komiksu "Zelený Raoul" a odtažité Zelenkovy agitky další rána do hlavy v oblasti českého humoru. 30% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Díky bohu za internet se svou volnou morálkou pro zobrazování čehokoliv. Z tohoto by se dramaturgové na Kavčích horách asi sesypali a ministr pro národnostní menšiny by následně označil tohle dílo za nešťastné využívání koncesionářských poplatků. V době, kdy se každý ustaraně ohlíží přes rameno, aby snad někoho neurazil, oprašuje tahle dvojka svoje legendární lekce němčiny a opět se dívá na svět tím pravým árijsko-sudetským pohledem. ()

Reklama

Delfador 

všechny recenze uživatele

A proč sis vybral ke studiu zrovna němčinu? "No víte..." :) Scénky z Alles Gute naučené zpaměti, "Ale pane tady nemůžeme, tady je přece Krakonošovo" "Chachá, tady je Nemecko, Hier ist ein Deutschlad.....", takový jsem já, Perfektní zábava a snad nejlepší typ černého humoru. Ať už je to Krakonoš, nebo jen ukázka z české restaurace. Takže: Nestát nekoukat, nedivit se a pěkně tady dát 5 hvězdiček, holoto jedna! ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Naprostá špička v oblasti zábavy a parodie. Dvojice Milan Šteindler a David Vávra zaslouží absolutorium. Schválně bych chtěl vědět, jak na tohle reaguje Němec, když to vidí. A hlavně dneska už by snad ani nic takového na veřejnoprávní stanici nemohlo běžet. Vsadím se, že by nás totiž kvůli tomu vztali eurofanatici z Bruselu na vidle. ()

Zajímavosti (2)

  • Ve 4. díle Liebe am Internet protagonisté německou dívku okomentují slovy „má nordický tvar lebky a živí se převážně rybami.“ Stejná věta zazní na adresu švédské modelky Playboye ve Šteindlerově prvotině Vrať se do hrobu! (1989). (Šéfik)

Reklama

Reklama