Reklama

Reklama

Manželství po italsku

  • Itálie Matrimonio all'italiana (více)
Trailer

Obsahy(1)

Italská domácnost: bývalá prostitutka se srdcem na pravém místě a její zámožný samolibý milenec, kterého by po letech ráda donutila k sňatku, aby tak zajistila budoucnost svým třem synům. Kdo je otcem kterého z nich, ví jen ona. Nikoli jediné, ale nejpamětihodnější setkání výbušné dvojice Lorenová/Mastroianni v De Sicově bezchybné režii. (NFA)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem méně dramatu a více komedie, protože na komedii jsem měl zrovna chuť. Bohužel humoru v Manželství po italsku příliš není, a když se objeví, je to spíše taková ta jeho milá nežná forma, žádné útoky na bránici typu Dárku s Claudií Cardinale se rozhodně nekonají. Podle mého mínění filmu uškodilo i české znění, v němž sice Marcella Mastroianniho mluvil Vladimír Brabec, ale působil na mě unaveně, a ostatní hlasy byly nevýrazné. Tři a půl hvězdičky. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pověstný film, který není hoden své pověsti. A nenadchl ani český dabing z dob zlaté dabingové éry. Předpokládám, že vlnu Marčelů Mastrojánových a Sofinek Lorenových máme zdárně za sebou. Ono to bylo elegantně zdlouhavé a nezáživné. Těch pár dobrých momentů upravilo skóre na slabší průměr. Dost rozháraný styl vyprávění vadil především. A pořád to samé, opakující se dokola, uřvané. Když už se jevilo, že režie už se poučí ze své roztříštěnosti, tak nikoliv, a přicházely další šílené výlevy, co prostě dobrý děj nedělají. Režie i tak vykazovala občasný nadhled, přičemž až moc nechávala prostor dvěma hereckým hvězdám své doby, které to z té scenáristické bídy vytáhly, jen když se unavily řvaním, teatrálními gesty a celkovými neduhy, které odmítám tolerovat. Po skončení filmu, respektive debilním závěru, jsem si kladl otázku, proč se tohle drží v červených číslech. 4/10 ()

Reklama

SlecnaSmilly 

všechny recenze uživatele

Vítejte v mém pravidelném feministickém okénku. Ano, tento film by měl být povinný pro každou slečnu, co se právě bezhlavě žene do náručí nějakého seladona a třeba si i myslí na vdavky. Sophia Loren v roli Filumeny Marturano nám ukázala návod, jak dostat i toho největšího nešťastníka a zapřísáhleho nepřítele ženitby do chomoutu. Marcello Mastroianni tu totiž hraje neukotveného svůdníka Domenica, co si rád zajde do podniku lehčích mravů a při jedné z těchto návštev se seznámí i s krásnou Filumenou. Od začátku je jasné, že tenhle vztah bude chtít hodně zalévat, aby vzkvétal, neb Domenico je váženým obchodníkem z dobré rodiny, nosí frajerský knírek, kterému podlehne každá sukně, protože líbat muže bez vousů je jako jíst párek v rohlíku bez hořčice, prostě nerozvážnost. Maličké se z něj podlomí kolena a dělá pro něj vše, co mu na očích vidí, stará se o jeho matku, obchod a domácnost. Ptáte se, co z toho má? Nic. Hanebník jí líta za mladšíma. Fůů, aby toho nebylo málo, tak ještě chuděra ukrývá své tři děti (jedno z nich je tady mistra) u chůvy, která o ně pečuje. Filomena ale nestahuje v jejím případě sukni, když brod je ještě daleko a kuje plán, jak zaopatřit své syny a přitom se vdát za muže svých snů. Mise je to nesnadná, nikoli nesplnitelná. ()

classic 

všechny recenze uživatele

A: De Sica-----B: Loren-----C: Mastroianni----- , tentokrát tento “tvorivý trojuholník” narazil na mantinel, ktorý z môjho pohľadu až tak nebije do očí, ako sa na prvý dojem zdá_ Všetko sa to točí okolo medziľudských vzťahov, čiže medzi krásnou, ale analfabetskou Filumenou a sukničkárskym Domenicom to bude najprv poriadne iskriť, aby vzápätí to zase medzi nimi dvomi poriadne vrelo, a do toho vstupujú ďalší traja jej synovia, a ja som si pripadal, ako v talianskej telenovele v luxusnom obale, na aký sa zvačajne nalepím _ Trochu som sa pri tomto oceňovanom ansámbli nudil, ale to neznamená, že by som De Sicu a spol zatracoval, zo zatiaľ jeho režírovaných filmov, ktoré som doteraz videl, sa jedná v tomto prípade o „najslabší kus“ , v ktorom si znovu zahral Gianni Ridolfi, ktorý bol predtým ( Včera, dnes a zajtra ) zamilovaný do lorenky až po uši, aby sa teraz stal jej synom_ Sophia je stelesnením absolútneho rozkošného R.A.J.A _... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Asi byla chyba cekat nejakou komedii, protoze i kdyz se tu par vtipnejch momentu najde, tohle je hlavne drama. A ze zacatku vubec ne spatny. Loren umira a Mastroianni vzpomina, jak se s ni seznamil a co s ni vsechno prozil. Pak se dej presune zase zpatky do soucasnosti a stane se jeden zvrat, kterej jsem ale cekal, nacez zacne vzpominat Loren a pote se zacne odehravat linie o synech. Coz uz je bohuzel zajimavy mene, ke konci uz film pusobi protahovanym dojmem a zacinal me nudit. Mastroianni sice hraje slusne a vypada jak nejakej mafianskej boss, jenze Loren je vetsinou dost nesympaticka a navic ji to ke konci filmu uz moc neslusi. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama