Reklama

Reklama

Manželství po italsku

  • Itálie Matrimonio all'italiana (více)
Trailer

Obsahy(1)

Italská domácnost: bývalá prostitutka se srdcem na pravém místě a její zámožný samolibý milenec, kterého by po letech ráda donutila k sňatku, aby tak zajistila budoucnost svým třem synům. Kdo je otcem kterého z nich, ví jen ona. Nikoli jediné, ale nejpamětihodnější setkání výbušné dvojice Lorenová/Mastroianni v De Sicově bezchybné režii. (NFA)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Edit 2017: Skvělá a záslužná práce televize Prima, která film konečně odvysílala v původním dabingu Studia pro úpravu zahraničních filmů! Původní koment 2014: Sympatická postava - MM. Zato Sophia tu vypadá jako padesátiletá. V době natáčení jí bylo zhruba třicet, ale je tak divně namalovaná, že vypadá mnohem starší, a to za všech situací, když hraje mladičkou, i když jí má být čtyřicet. Ve filmu skoro o nic nejde, retrospektiva unavuje. Dokoukáno napotřetí, a i tentokrát jsem usnul. Viděno bohužel až v druhém dabingu. Ani v původním dabingu s Václavem Voskou a Jaroslavou Adamovou to není kdovíjaká zábava, díky srovnání obou verzí ale dovedu zodpovědně prohlásit, že dřív si s výběrem herců a dialogy dávali jinačí práci. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsi sympaticky taliansky film o romantickej dvojke ona + on. Stretli sa kdesi v akejsi italskej prasivej prdeli pocas bombardovania, a hned sa do seba zalubili. Tak to ma byt. Mastroianni je vyborny,. ovsem pani Sophia Loren este o cosi lepsia. Taketo filmy pohladia po dusi aj obstarozneho mentalneho invalida ako som ja. 100 % ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Mám tento film ráda. Patřím k divákům, kteří bývají v druhé polovině filmu poctivě dojatí. Lorenová, přestože v úvodu ztvárnila sedmnáctiletou dívku a bylo znát, že tady něco dost nehraje, byla výborná. Kdo by čekal větší komedii, bude zklamán. Úsměvných, komediálních partů ve filmu sice několik je a Sophia s Marcellem si je užili parádně, přesto jde o příběh lidsky smutný. Na jeho pozadí se odehrává celá řada společenských témat a v jeho středu září jedna hrdá, slušná, silná ženská- nezapomenutelná Filumena. "Odtrhnu si ty číslíčka...., ...za děti se neplatí." ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdo nemá srdce, nemůže dostat infarkt." Manželství je souboj muže a ženy, ve kterým mají na začátku oba přibližně stejný šance na vítězství, ale vždycky vyhraje žena. Třeba taková Filomena. Prostitutka se třemi nepřiznanými potomky. Jakou má taková holka šanci proti bohatýmu plnokrevníkovi Domenicovi? Tomu přece stačí zamrouskat knírem a Země se přestane otáčet. Jenže od chvíle, kdy Filomena rajcovně vystoupila z autobusu oknem, bylo jasný, že tohle nebude mít Domenico lehký. Já jsem se u toho tedy nijak zvlášť nepobavil, ale to neznamená, že by to nebylo skvělý. A taky mě zasáhla představa, jak asi dnes trpí alfasamec Edward Lewis pod dominantní nadvládou svý Pretty Vivian. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Půvabně ztřeštěná sladkohořká komedie o netradičním vztahu bývalé prostitutky Filumeny Marturano (ohnivá Sophia Loren) a bohatého člověka Domenica Soriana (výborný Marcello Mastroianni). Jejich netradiční vztah trvá již přes dvacet let od druhé světové války. On to bere s rezervou, a i když k ní něco cítí, není ochoten ji přijmout jako plnohodnotnou partnerku. Ona po celou dobu doufá a věří, že si ji vezme a bude jeho normální ženou. Nakonec vymyslí lstivý plán, jak si ji vezme. Ale když vše vyjde najevo, manželství se ruší. Zlom u Domenica nastává, když se dozvídá, že Filumena má tři děti, Umberta (Gianni Ridolfi), Riccarda (Vito Moricone) a Micheleho (Generoso Cortini), a jedno z nich je jeho. A i když se mu nepodaří zjistit jaké je jeho, bere si Filumenu za ženu, protože zjišťuje, že otcovství je to, co potřebuje a co chce. Velmi zábavná a napínavá komedie o netradičním vztahu. Nádherná komedie, která klokotá a vře, je plná neuvěřitelných zvratů a rozhodně pobaví. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama