Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tradičně ve filmech láska čeká na postavy, které odpovídají normám většinové společnosti. Provokativní japonský režisér Sion Sono v absurdně nadsazeném čtyřhodinovém ponoru do světa perverzí, mánií a fantasmagorií naopak do cesty Amorovým šípům staví úchylné a psychicky labilní jedince. Ve vyprávění protkaném psychoanalýzou a katolickou věroukou se pak láska stává ultimativním vykoupením. Film pojednává o tenké hranici mezi perverzností a normálem, přičemž se zaměřuje také na vágní mez dělící katolickou církev od fanatických sekt. Autor ovšem nevytvořil zanícený pamflet proti všemu svatému, nýbrž groteskně pokřivenou love story, v níž neduhy moderní společnosti nabývají bizarní podoby. Stylově film evokuje afektovanost japonských animovaných seriálů pro dospívající mládež a současně na mnoha místech vzdává hold bohaté historii japonského exploatačního filmu. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Pod vlivem lásky je zajímavý film. Zajímavý film délkou, obsahem, provedením a především tou zvláštní paletou pocitů a emocí, které na diváka přenese. Nemá cenu k nejlepšímu filmu Shiona Sona psát zbytečnou omáčku. Dlouho se mi nestalo, že bych dokoukal film kolem páté raní a měl nutkání film pustit znovu...To, myslím, mluví za vše. P.S.: soundtrack je boží! :-) ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Asi by sa to zislo pozriet este raz, ale neviem, ci mam na to gule. Aspon zatial nie. Zacalo to trochu k zabavnej / kritickej fraske, aby to skoncilo ako mrtne cierna fraska; ako, kriza rodiny, beznej komunikacie a "normalnosti" a vobec. Malym "sebavysvetlenim" dlzky je veta z ust hlavneho hrdinu: "zamiloval som sa do jedneho dievcata a miesto toho, aby som jej to rovno povedal, hladal som ine cesty a takto to skoncilo". ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Neskutecne originalni, zabavny a epicky asijsky kousek, ktery zvladl nevidanou vec - ani na chvili nenudit ve sve monstrozni 4h stopazi. Vyborna story, zvrhle charaktery, brutalni drama, unikatni romance i (a to zejmena) extremne vtipne momenty. Je na case abych konecne zmasteroval techniku Tosatsu, pouzil Kung-Fu k ziskani momentky zenskeho rozkroku, poradne to rozjel s kamerou na auticku a pouzival trojdilnou tyc San-sestsu-kon k polapeni bobrika! 9/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KAŽDÝ MÁ ŽIVOT, JAKÝ SI HO UDĚLÁ. A BÝT ZVRHLÝ JE JEDNA Z CEST.“...... /// Netradiční příběh o cestě k 1.erekci, nešťastný lásce a životě v hříchu. Film plnej voyeurství, oplzlostí, úchylný zábavy, sexu i smrti jménem Boha (a něco novýho bys neměl? Bůh je sobec, stejně jako lidi!), nenávisti, vedoucí přes lapání bobříků ke ztopoření srdce. Tomu já říkám UMĚNÍ! (nebo ne?) SLÁVA VŠEMU PERVERZNÍMU! Uchylákova působivě podrobná a komplexní příručka plná lásky. Škoda, že to sekli z těch 6ti hodin (jen) na čtyři (aspoň ti zbyde víc času na focení…) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Rajcujou mě příběhy podle skutečnosti a navíc - plný hříchů. 2.) Páč mi nikdo nemusí vysvětlovat, že všechny pravdy světa jsou ukrytý….(tak schválně!). 3.) Jsem spíš na tu erekci na srdci (proto vocením amputaci čuráka nůžkama). 4.) Thx za titule ,,muskcz“ a ,,jirkazuza“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Nebyť tej uškriekanej Japončiny (žiaľ pre mňa je až príliš melodická, čo mi rezalo uši), miestami prílišnej afektovanosti hercov (ale možno len ich kultúre hrania nerozumiem) a premrštenej stopáže (v porovnaní s rýchlosťou záverečnej časti mi tie predchádzajúce prišli premrštené, chcelo by to prestrihať kvalitnými nožničkami), tak by to bolo aj za päť, ale takto je to tak ako to je. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Původní verze filmu byla 6 hodinová, ale na přání producentů ji režisér Sion Sono musel sestříhat na 4 hodiny. (DailyDreamer)
  • Při chvílích erekce hlavního hrdiny byl použit umělý penis. (Frajer42)
  • Film byl natočen podle skutečných událostí. (Frajer42)

Související novinky

Reklama

Reklama