Vladimír ForstÚčinkují:
Jan Pokorný, Tomio Okamura, Ivan Pilný, Dana Bérová, Ondřej Bartoš, Marta Nováková, Petr Novotný, Petr MachalaObsahy(1)
Poměrně známý zahraniční pořad dorazil v době krize i k nám. Budete svědky snahy mnoha podnikatelů získat peníze na své originální projekty. Investory se tentokrát stali již finančně zabezpečení podnikatelé. Pan Tomio Okamura ještě před pár lety prodával popcorn a colu v Tokiu, nyní k nám vozí japonské zákazníky. Dalším příkladem je paní Dana Bérová, která se starala o majetek šlechtice Schwarzenberga. Každý se může přihlásit a pokusit se získat peníze na nové projekty, a televizní divák je svědkem, jak se bude žadatelům dařit. (RadimFišer)
(více)Recenze (177)
Naprostá kopie anglického originálu Dragon's Den, který BBC vysílá již osmou sezónu. Pořad se v různých obměnách vysílá asi ve 20 zemích po celém světě, tudíž je to formát celkem známý a bylo jen otázkou času, kdy se odhodlá některá z našich televizí. Zhostila se toho překvapivě ČT a nenechala nic náhodě - zkopírovala pořad do posledního detailu. Prostředí, složení investorů, scénář, kamera, střih, moderátor, hudba - to vše jako přes kopírák. Ale určitě to není na škodu, Den D je především o investorech a ty ČT vybrala velmi dobře. Co tam chodí za lidi je spíše nastavené zrcadlo národu, jako v každé reality show. Ale nebojte, jinde to není lepší. Začátkem letošního roku se ČT pustila do třetí série a určitě to byl dobrý tah. Pořad je zábavný, má spád a je vidět, že když britský model funguje, není třeba na něm cokoli měnit. ()
Pořad se mi líbí. Ale nelíbí se mi, že vlastně podle těch investorů jsou všichni účastníci neschopné paka. Byly ochotni investovat jen do rozjetého produktu na němž je zisk 40 tisíc na kus. Já myslel, že ten pořád bude o ochotě investovat do dobrého nápadu. Ale bohužel je to o něčem jiném. Tak kdo pak jsou všichni ti úspěšní malí živnostníci a podnikatelé v ČR, když tedy nikdo nemá pořádný nápad hodný investice? >> Je docela sranda sledovat lidi, kteří jsou přesvědčeni, že jim nějaká kravina dokáže vydělat peníze. ()
Má oblíbená náplň úterních večerů. A krásná demonstrace toho, že nápad nestačí... Líbilo se mi, že obyčejný smrtelník mohl trochu nahlédnout do světa byznysu a že se mohl z první ruky dozvědět něco o roztodivných zlepšovácích a potenciálních novinkách na českém trhu. Zároveň bylo pozitivní, že to nebyla charita. Investoři investovali svoje peníze a tudíž je vráželi pouze do projektů, ve kterých viděli budoucnost... 100% ()
Tento pořad jsem díky jeho debilnímu nicneříkajícímu názvu objevil až dva roky po jeho premiéře. A on je to jeden z nejlepších pořadů na ČT. Reality show, něco jako Hvězdná pěchota, až na to, že se tam nechodí ztrapňovat patnáctileté puberťačky, ale dospělí lidé. Zároveň je to i slušná učebnice pro začínající podnikatele. Hitparáda největších exotů, co se dosud v pořadu objevili: 1. Jaroslav Pomahač (multifunkční akrobatické plavidlo/ponorka) 2. Jiří Steklý (čokokornouty) 3. Hana Laila Fatima Kotálová (taneční terapie) 4. Milan Fikar (početí potomka u neplodných párů) 5. Ivan Neumann (neinvazivní omlazovací plastická operace) (pro podobnou trestnou činnost byl odsouzen již v letech 1657, 1723 a 1849) ()
Dost neobvyklý a o to víc zajímavý pořad, který může zaujmout a také poučit i obyčejného diváka. Nabízí se zde široká škála i těch nejpodivnějších podnikatelských záměrů . Některé jsou sice pro zasmání, ale občas se najde i pár dobrých, které stojí investorům za uvážení. Pak je velmi zajímavé, sledovat jejich reakci, jak se k nabízeným záměrům vyjádří. Pořad považuji za kvalitní a i výběr investorů se dost povedl. Přála bych si, a nejen asi jen já, aby nám TV takové nápadité pořady nabízela častěji. ()
Photo © Česká televize / Tomáš Hájek

- Jen jeden z investorů odešel a znovu se objevil v další řadě. Řeč je o Ivanu Pilném, který po první sérii odešel a vrátil se zpět až ve třetí, která byla i jeho poslední. Ve Dni D se ovšem objevil ještě jednou, ale v opačné roli, kdy ve IV. řadě prezentoval svůj vlastní projekt. (DexMASTER094)
- První úspěšná investice padla již v prvním díle první série, kdy napůl zainvestovali Ondřej Bartoš a Marta Nováková projekt rehabilitační matrace ve výši 1 200 000 Kč, který investorům přijel představit pan Břetislav Suška. (DexMASTER094)
- Pořad vychází ze zahraničního televizního formátu, který odstartoval před jedenácti lety v Japonsku. (Olík)