Reklama

Reklama

Potraviny, a.s.

  • USA Food, Inc.
Trailer 1

Přesvědčivý depresivní pohled na velkopodnikání ve výrobě potravin nejen popisuje jejich nechutnou cestu z polí a stájí ke spotřebiteli, ale zároveň zkoumá ekonomický řetězec, v němž následky zdánlivě levného jídla, kdy hamburger stojí méně než brokolice, nese celý zdravotní a sociální systém. [MFDF Jihlava 2009] (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

Ant 

všechny recenze uživatele

Problém, kdy potraviny ztrácejí svou kvalitu a polovina jejich obsahu jsou nejrůznější přídavné látky a chemikálie určitě není pouze problém Ameriky, takže nejenom jejich obyvatelé by se měli dívat na to, co jí. Tenhle dokument z části nepřináší nic nového, způsob zacházení se zvířaty je zřejmý snad každému. Více mě zajímaly segmenty o pěstování plodin a cenzura, jakou závadějí velké společnosti a jejich přátelé ve vládě. Škoda, že celkově dokument občas nudí a zas se na odiv dávají americké rodinné hodnoty. Obsah je každopádně hodně bohatý na informace. 3,5* ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Zajímavé informace i poodhalení fungování nejen potravinového průmyslu v USA. "Vetší, Tlustší, Rychlejší a Levnější" aneb "Jste to, co jíte" takový je dopad Fast-Foodů na kvalitu potravin po celém světě a jsem rád, že jsem měl v "Mekáči" pouze "Ice Cream". Food, Inc. se snaží divákovi představit způsob, zacházení i celkové fungování dnešního potravinářského průmyslu od semínka po supermarket, kde patří téměř každá věc obrovským nadnárodním korporacím, kterým se jen těžko dokáže někdo vzepřít. 80 % ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"V supermarketu neexistují roční období. Rajčata tu máte celý rok, vypěstovaná na druhé straně světa, sklízená za zelena a dozrávající na ethylenu. Přestože to vypadá jako rajče, je to rajče pouze teoreticky. Je to idea rajčete." Tento dokument rozhodně nenažhaví chuťové buňky na provozní teplotu ani nevyvolá touhu spěchat do fast foodu na dlabanec, ale půst kvůli němu rozhodně držet nebudu. Je příliš rozvleklý na razantní úder do slabých částí mého životního stylu, ale drobnou úpravu jídelníčku přesto nemohu vyloučit. ()

M-arta 

všechny recenze uživatele

Cituji: "Kultura, která vidí prase jen jako shluk protoplazmické neživé struktury, jíž se dá manipulovat, vytvořit jakýkoli design a dohlížet, jak to člověk dokáže do tohohle stvoření narafičit, bude pravděpodobně vnímat i ostatní jedince své komunity či jiných kultur a národů se stejnou přezíravostí, neúctou a snahou o kontrolu." Není co dodat... ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Jediné co mě na tomto filmu zaujalo bylo pár světlých chvilek, u nichž jsem se spíš pobavila nad "logikou" některých lidí (mexická rodinka). Film nepřinesl pro mě nic zásadně nového, jelikož jsem o této situaci informována. Snímku chyběl podle mého názoru spíš zápal a ta touha po tom přinést "nějaké šokující" informace... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Vo filme God Bless America (2011) je možné v jednej zo scén, ktoré sa odohrávajú v kine, vidieť plagát odkazujúci na tento snímok. (MikaelSVK)
  • Filmári pracovali predovšetkým v 3 štátoch USA, a to Kentucky, Severná Karolína a Nebraska. Rovnako aj v hlavnom meste Washington D.C. (MikaelSVK)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno