Reklama

Reklama

Bengálský tygr

  • USA Burning Bright
všechny plakáty
Trailer

Napínavý film o mladé ženě a jejím autistickém bratříčkovi, kteří jsou během hurikánu uvězněni v domě společně s hladovým tygrem. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Tomuhle snímku rozhodně nelze upřít originalita. Tygr prohánějící se po zabarikádovaném domě sice sám o sobě kdovíjaký strach nenahání, ale opravdu mě překvapilo, jak si s tím dokázali autoři pohrát tak, že i přesto se jednalo o docela kvalitní a napínavý zážitek. Proti námětu tedy nemám absolutně nic, horší už to ovšem je s herci a chováním jejich postav. Ani jeden ze sourozenců mi nebyl sympatický ani co by se za nehet vešlo a bylo mi celu dobu tak nějak jedno, jestli si na nich kočička smlsne nebo ne. Nehledě na to, že měli tolik šancí jak tygra vyřídit nebo aspoň zranit, že je prakticky nemožné, aby se jim to ani jednou nepovedlo... filmaři ale nejspíš nechtěli mít na triku rozzuřené milovníky zvířat. I tak ale mohu Burning Bright spíše doporučit, protože něco tak originálního si podle mě pozornost zaslouží. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Celkem stravitelná jednohubka. Dvě nádherné kočičky plus jeden šíleně otravný autistický spratek. Omluva za cynismus, filmy o autistických dětech mě dojímají k slzám, ale tady to fakt nešlo. Líto mi bylo jen chudáka tygra, který po 14 dnech bez žrádla očividně přišel o sluch, čich a většinu loveckých instinktů šelmy. Zrak mu však ještě sloužil, což vysvětluje tu jeho zuřivost, se kterou postupně vyrážel všechny dveře v baráku. Přečetl si totiž scénář... To já dva týdny hladovět a pak muset jako nějaká fretka několikrát proběhnout celý velký dům tam a zpátky, po všech těch chodbách a schodištích a když už někoho najdu, jen udělat BAF!, ale ne RAF! a hned zase vyrazit na další kolečko po baráku, a celou tu dobu si dávat majzla, abych náhodou někoho nesežral předčasně, tak by mi ruply nervy a jako prvního bych zardousil scenáristu! Nakonec však chudinka kočička přece jen jednoho z herců sežrala, což si za ty naběhané kilometry zasloužila a mě to potěšilo. Ale dostal jsem z toho hlad jako vlk, přitom je už po desáté večer! Ach jo, sbohem dieto ... ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tak nevim, jestli tahounem filmu byl pěkně nasranej tygr (bodejť by ne, když 14 dní nežral), nebo propocená stehna hlavní hrdinky. Její bratr autista (toho bych nechtěl mít doma) mě svym řvaním a puntičkářstvím docela iritoval, ještě že sestra je celkem k nakousnutí, bohužel rozumu moc nepobrala. Vždyť jí absolutně nevadí ani to, že je před vlastníma očima jejich nevlastní fotr odřízne v rodinném domku od světa, a udělá tak z komplexu hotovou past. Ze začátku se to trochu vleče a párkrat po cestě zakopne, ale když naběhne do domu tygr, už se to nezastaví. Jo a vedlejší roličku si tu střihne zpěvák Meat Loaf, bez kterého bych se ale klidně obešel. Tak či onak, i přes tu pěknou kočičku nemůžu hodnotit víc jak za 50%. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Tygřík chodí po domě a má hlad. Celou dobu jsem přemýšlela, když už mu dva týdny nedali nažrat, jestli se chudáček dostane k něčemu dobrému.. Na začátku to vypadalo jako originální nápad- dům zatlučený prkny zvenku z důvodu hurikánu, vevnitř dva sourozenci, z nichž jeden je autista, no a aby toho nebylo málo (mně by to jako základ bohatě stačilo), tak jim tam pobíhá tygr. S úspěchem by se dalo říct, že scénář byl spíchnut po flámu partičky lidí čerstvě po oboustranné lobotomii, ale mělo to své světlé chvilky. Za jeden moment, kdy ten pruhovaný krasavec tak pěkně žmurkne do roury, přidávám třetí hvězdu. SPOILER fakt těžký SPOILER muhaha, tak se nakonec nažral :-). ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Když točíte blbost, tak se můžou všichni kolem přetrhat, ale nic moc dobrýho z toho nebude. Protože se asi všichni při natačení přetrhli, tak tohle dobrý je - tedy 3*. Atmosféru to má víc než dobrou, ale bohužel točit tygra, jak ničí mobilní telefon, je jak řezat si větev pod nohama. Prostě pár blbých scén a to že hlavní hrdina je tygr, tomu podráží nohy. Každopádně jsem to čekal mnohem, mnohem horší! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

  • Film je založen na básni „The tyger“ z 19. století básnika Williama Blakese. (ARI50)

Reklama

Reklama