Reklama

Reklama

Bengálský tygr

  • USA Burning Bright
všechny plakáty
Trailer

Napínavý film o mladé ženě a jejím autistickém bratříčkovi, kteří jsou během hurikánu uvězněni v domě společně s hladovým tygrem. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Tomuhle snímku rozhodně nelze upřít originalita. Tygr prohánějící se po zabarikádovaném domě sice sám o sobě kdovíjaký strach nenahání, ale opravdu mě překvapilo, jak si s tím dokázali autoři pohrát tak, že i přesto se jednalo o docela kvalitní a napínavý zážitek. Proti námětu tedy nemám absolutně nic, horší už to ovšem je s herci a chováním jejich postav. Ani jeden ze sourozenců mi nebyl sympatický ani co by se za nehet vešlo a bylo mi celu dobu tak nějak jedno, jestli si na nich kočička smlsne nebo ne. Nehledě na to, že měli tolik šancí jak tygra vyřídit nebo aspoň zranit, že je prakticky nemožné, aby se jim to ani jednou nepovedlo... filmaři ale nejspíš nechtěli mít na triku rozzuřené milovníky zvířat. I tak ale mohu Burning Bright spíše doporučit, protože něco tak originálního si podle mě pozornost zaslouží. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Překvapení se nekonalo, ač mi film utekl celkem v pohodě (pocit nudy se nedostavil), úroveň filmu je hodně na pováženou. Tygr pobíhá po domě a shání něco k snědku. Filmu kromě tygra vládnou nesympatičtí herci, divný scénář a krásná Briana Evigan. U filmu mě nejvíce zajímalo jak s daným tématem tvůrci naloží, lépe řečeno, co se dá vše vymyslet v jasně daných mantinelech. Výsledek není nic moc, Hadi v letadle byli určitě lepší než Tygr v domě. ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Dom ako klietka s hladným tigrom a retardovaným chlapcom z ktorej sa nedá dostať kvoli zabedneniu pred hurikánom znie veľmi čudne, ale na horor sa to môže hodiť. Všadeprítomné hlúposti však dojem veľmi kazia - nemožnosť ničím rozsekať zabednené okná, tigrove zákerné zničenie mobilu, chlapcove bezúhonné pobehovanie a posedávanie pred tigrom a mnohé iné. Námet je rozhodne zaujímavý, ale veľmi mi vadí a nedokážem sa povzniesť nad hlúposťou celého filmu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Půl hodinky rodinného dramatu a necelá hodinka strašení. Stačí jeden tygr, zabarikádovaný dům a dvě oběti. Scény s tygrem jsou dostatečně napínavé, hudba nervy drásající, zvukové efekty strašidelné. Kupodivu se tvůrci obešli bez v tomto žánru oblíbených lekaček. Kelly prchající dopravním potrubím nám názorně předvede, jakou sílu dostane člověk stojící tváří tvář smrti. Režisér též projevil smysl pro detail - nejen sledování dlouhých vrutů nořících se do budoucího vězení, ale i kapka potu dokáže vytvořit patřičné napětí. Natáčení s třemi tygry, byť cvičenými, nebylo zřejmě žádný med. Zvířecí horror, který svému žánru ostudu rozhodně nedělá! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kelly sa po tragickej smrti matky stará o svojho autistického brata Toma. Žijú spolu v jednej domácnosti s otčimom, ktorý však má svoje vlastné starosti. Zlú finančnú situáciu rodiny rieši po svojom. Namiesto zaplatenia štipendia na VŠ pre Kelly, alebo lepšej starostlivosti o nevlastného syna, kúpi bengálskeho tigra. Do oblasti kde všetci spolu žijú sa blíži hurikán. Divoká šelma sa dostáva z klietky a v dome už nie je veľa možností na úkryt. Boj o život sa môže začať. Som milo prekvapený. Toto nie je moja obľúbená parketa a preto dávam palec hore. Atmosféra sa miestami dala krájať, pointa príbehu celkom slušná, rozuzlenie a záver potešili nadovšetko, takže silno silné tri hviezdičky - 65%. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

  • Film je založen na básni „The tyger“ z 19. století básnika Williama Blakese. (ARI50)

Reklama

Reklama