Reklama

Reklama

Proměna

  • Francie Ne te retourne pas (více)
Trailer

VOD (1)

Jeanne (Sophie Marceau), pohlcená do psaní svého prvního románu, začíná pozorovat kolem sebe znepokojivé změny. Její tělo se začíná měnit, ale nikdo v jejím okolí to nepozoruje. Její rodina pokládá tyto obavy za výsledek stresu při dokončování románu, ale Jeanne si uvědomuje, že se děje něco mnohem hlubšího a mnohem více znepokojujícího. V domě své matky objeví fotografii, která ji přivede na stopu jedné ženy v Itálii. Tady, přeměněná v jinou ženu (Monica Belluci), odhalí zvláštní tajemství své identity. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

!Borec! 

všechny recenze uživatele

Vždycky mě udivuje, když se natočí nějaký mysteriozní film, povětšinou bývá srovnáván s Lynchem, i když s ním má společného opravdu velmi málo. To jen tak na okraj. Hororová atmosféra je zezačátku nádherně naťuknuta, přičemž dále se jí už nedrží, což je dobře. Atmosféra přitom ale vůbec neupadá, možná by to chtělo jen nabídnout divákovi větší motivaci k příběhu, ale to už beru jako osobní problém. Bavilo mě sledovat proměnu obou hereček (mimochodem obě se dokázaly uvěřitelně vžít do role) a zároveň jsem se cítil nějak deprimovaně stejně jako ony, i ta frustrace na mě z plátna dokázala přejít až jsem z toho znervózněl. I s koncem se vypořádali tvůrci obstojně, i když po obsahové stránce se dal očekávat, ale formou nikoli. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Divný film, který dává, ale i nedává smysl. I když jsem měl od začátku do konce očekávání, jak tohle dopadne a co se ukáže být pravdou, nebavilo mě neustálé hrdinčino civění do ničeho a celkově utahaný děj, který nepůsobil jako skoro 2, nýbrž při nejmenším 4 hodiny. Na druhou stranu to zase takový průšvih není, člověka to chytí a nepustí. Ale není to ten film, který vyloženě baví, ale spíš člověku dává zabrat na mozkové závity a občas trochu děsí. Kdy ta někdy až děsivá atmosféra je velmi kladným prvkem. 50% ()

Reklama

bari68 

všechny recenze uživatele

Áno.Určité spojenie a inšpirácia tohto filmu smeruje k Davidovi Lynchovi.U tohto diela, ale jeho typické dejové zavádzania a prepletené segmenty sú trochu inou kategóriou.Tento verdikt, ale nijako inak neznižuje kvality tohto filmu, u ktorého je atmosféra veľmi dobre budovaná, ako aj ku príkladu dobre situované hlavné postavy v podaní našich krásnych herečiek.Určitým kontraproduktívom tu, ale je ,,objasnený záver,,, ktorý celé tajomstvo podloží tzv. na zlatom podnose a celé čaro sa rázom vytratí....Pri zamyslení je to, ale dobrá alegória....Kto by nechcel byť aspoň na deň Monicou Bellucci?! :) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zatímco první polovina byla atmosferická a divná, ta druhá už mě jenom nudila. A to závěrečné vysvětlení (které i tak nedává se vším smysl) tomu prostě nepomůže. Je to fakt škoda, protože potenciál tam byl, bohužel od té chvíle, kdy jede za psychiatrem, mě to přestalo bavit. Navíc, nikde jsem to nemohl sehnat v originále a tak jsem se na to musel dívat v českém dabingu, který je na nic, protože asi půlka filmu se odehrává v Itálii, všichni tam mluví italsky a že by tam k tomu dali aspoň nějaké titulky, to fakt ne... Takže jsem si je musel shánět, abych zjistil, o čem to tam vůbec mluví... No, a pak jsem se dozvěděl ten "zvrat". On ten film začíná dobře, má atmosféru a je napínavý, potom ale začne nudit a to vysvětlení ho celkem zabije. Velká škoda. Slabé 3* ()

edie sedgwic 

všechny recenze uživatele

Sice chvilami nemastne-neslane, ale napokonn dobre uhraty film zaujimavy z niekolkych hladisk. To najzaujimavejsie je jednoznacne obsadenie narodnych kociek Francuzska a Talianska, aj ked obe posobia velmi zostarnutym a zvadnutym dojmom, prijemna hudba a zopar vydarenych scen. Priemerna europska tvorba. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Film měl nesoutěžní premiéru na Filmovém festivalu v Cannes 2009. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Lucembursku, Itálii a Francii. (Terva)

Reklama

Reklama